“ОВО ЈЕ ИСТОРИЈСКИ ДАН”: Путинова јасна порука на митингу поводом присаједињења четири нова региона Русији

Председник Русије Владимир Путин дошао је на митинг-концерт на Црвеном тргу који се одржава у знак подршке резултатима референдума о присаједињењу ДНР, ЛНР, Херсонске и Запорошке области Русији.

Обраћајући се окупљенима, Путин је рекао да је дан потписивања споразума о присаједињењу четири нова региона Русији – историјски

Како је истакао, савремена Русија је људима који живе у ДНР, ЛНР, Херсонској и Запорошкој области пружила право избора – и они су направили избор да буду са Русијом.

– И тек сада је савремена Русија дала право избора људима који живе у Луганској Народној Републици, Доњецкој, Запорожју и Херсону. Људи су изашли на референдум и направили овај избор – да буду уз своју историјску домовину. Са Русијом! – истакао је Путин.

Деценијама су покушавали да искорене историјску свест код становника Донбаса, али они су сачували љубав према отаџбини.

Путин је истакао да ће Русија учинити све да побољша безбедност, оживи економију и обнови инфраструктуру на новим територијама које су у њу укључене.

 
 

Председник је подсетио на странице историје, истакавши да је Русија створила савремену Украјину.

– Не могу, а да се не сетим како је стваран Совјетски Савез, када је Русија стварала савремену Украјину. Управо Русија је створила савремену Украјину, предавши тамо значајне територије, историјске територије саме Русије заједно са становништвом – објаснио је шеф државе.

Током специјалне операције борци јуначки штите Донбас, учинићемо све да подржимо нове територије и њихову безбедност, додао је руски лидер.

Русија је постала снажнија, снага је у истини, поручио је Путин.

– Русија не само да отвара врата нашег родног дома за нашу браћу и сестре, она им отвара своје срце. Добро дошли кући! – рекао је Путин.

 
 

Путин је своје обраћање завршио речима: „Постали смо јачи, јер смо заједно. Уз нас је истина, а у истини – сила. Значи, победићемо!”.

Председник Русије Владимир Путин и лидери Доњецке и Луганске Народне Републике, Запорошке и Херсонске области потписали су споразуме о приступању ових региона Русији. Церемонија је одржана у московском Кремљу.

Један коментар

  1. Tоплица

    Ово су заиста радсне вести ! Браво за Русију која је смогла снаге за ово ! Надајмо се да ће се са овим научити оно главно а имено; да у будућности нико, колико год био прихватан од већине, не сме да поклања исконске Русске територије никоме ! Уз овај наук да се повуче и један ретроактивни потез, односно да се и на Лењина погледа реалније ! Превише је било његових катастрофалних импровизација, и превише његових споменика просто камуфлирава голу истину – да је оно била најскупље плаћена утопија у историји Света ! Са браћом на и истоку и ми ! Кад бисмо били паметнији заиста бисмо имали шта учити. Овако, никад се не зна у коју и у чију припремљену јаму и замку ћемо следећи пут упасти. . .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *