НОВИ ПРИТИСЦИ НА СРБИЈУ Група европарламентараца тражи од ЕУ прекид преговора са Србијом – наставити их кад Београд уведе санкције Русији

Политичка група социјалиста и демократа у Европском парламенту, предложила је да се у извештају ЕП о проширењу Уније изгласа њихов предлог за суспензију преговора са Србијом због тога што Београд није увео санкције Русији, изјавила је Танјугу данас портпаролка те посланичке групе у ЕП Инга Черни Грим.

“Аутор извештај о проширењу ЕУ је хрватски посланик Тонино Пицула, а разог за овај предлог је то што Србија није увела санкције за Русију и није се ускладила са спољашном политиком ЕУ, као што се очекује од земаља кандидата за чланство у ЕУ”, рекла је Черни Грим.

О предлогу извештаја о проширењу очекује се гласање 13. октобра у Комитету за спољне послове ЕП.

Портпаролка није могла да каже какав је став других политичких група ЕП о овом предлогу.

Коначна верзија нацрта извештаја ће добити форму Резолуције Европског парламента, на гласању које се очекује током новембра.

Резолуције ЕП нису правно обавезујуће за земље чланице, нити остале европске институције.

 
 

Подсетимо, Новости су већ писале  о специјалном рату који западни политички центри воде против Србије и председника Александра Вучића, с циљем да се наша земља под хитно прикључи ембаргу против Москве, убрзава се на свим фронтовима, а после седнице Генералне скупштине Уједињених нација потеже се и “ново оружје”: Београду се сада прети, не само повлачењем страних инвестиција, него и замрзавањем преговора са ЕУ.

Повод за последњу рафалну паљбу на Србију, у којој предњаче дипломате из Вашингтона и Брисела, био је технички документ који су у Њујорку потписали руски и српски шефови дипломатија, Сергеј Лавров и Никола Селаковић, а који не садржи апсолутно ништа спорно, већ је само агенда планираних састанака званичника двеју страна у наредне две године. 

Један коментар

  1. Дивно! И тако једноставно, као што сам и говорила: ми се одрекнемо пута у ЕУ (без алтернативе!?!!), а они нас оставе на миру!
    Тј. они нам замрзну преговоре, а ми одахнемо! – јер све невоље и потичу отуд: од жарке жеље наших власти да нас уведу у чопор, што ми и не желимо, а ионако нас нико није ни питао. Ако не измисле нешто ново….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *