КАКО ДО ВАУЧЕРА ЗА ОДМОР ОД 15.000 ДИНАРА? Процедура је једноставна, а ово су и услови

УМЕСТО 5.000 динара, колико је претходних седам година вредео ваучер за одмор у Србији, сада је износ по особи повећан на 15.000 динара. Око 200.000 грађана имаће право на ове ваучере, а 100.000 грађана који су већ добили ваучере од 5.000 динара добиће још 10.000.

Нове, увећане ваучери за одмор могуће је искористити до октобра месеца ове године.

Како до ваучера?

Пријава се подноси на шалтерима поште Србије. Услов је да пријава буде поднета најкасније 30 дана пре почетка аранжмана, као и да се потребна документација предаје лично.

Врло је важно да на лицу места, сваки пријављени корисник провери тачност наведених података, будући да се накнадне рекламације не уважавају.

Када је реч о пензионерима, приликом пријаве пензионери на увид достављају доказе о оствареном праву на пензију који издаје банка са територије Србије.

Студенти прилажу уз пријаву и потврду виокошколске установе о статусу првог другог или трећег степена за текућу школску годину.

Осим основних података о кориснику, на преузетом ваучеру ће бити наведен и назив угоститељског објекта, у коме он може и једино да користи ваучер.

Оно што је кључно јесте да се ваучер користи искључиво у угоститељским објектима, изван места пребивалишта или места студирања.

Такође, њиме се могу платити услуге смештаја, у шта не спадају и услуге хране, пића здравствене и друге услуге.

Право на ваучере за летовање у Србији имају:

  • пензионери
  • незапослена лица, односно корисници посебних новчаних накнада
  • запослени грађани, чија примања не прелазе 70.000 динара
  • ратни војни инвалиди и цивилни инвалиди
  • пољопривредници
  • студенти

Подсетимо, јуче је председник Србије Александар Вучић позвао је грађане да летњи одмор проведу у нашој земљи, и том приликом саопштио лепоу вест о повећању вредности ваучера.

– То радимо како би се људи упознали са сопственом земљом, да још више заволе Србију. Да новац остане у нашој земљи. Разлог је и то што је поново букнуо ковид, који се распламсао на Медитерану – рекао је Вучић.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.