NAĐI GLUPOG DA TE SLUŠA

Oni što imaju potrebu da govore neka vode računa da ne vređaju zdrav razum, koji većina Srba ima, bez obzira na to što naručene „ankete javnog mnjenja“ pokazuju drugačije

Srbi! Nismo krivi! NATO je zločinac. Braćo i sestre, mi Srbi smo žrtve! Ko vam drugačije kaže – laže! Hiljade građana Srbije, naših prijatelja, dece, rođaka umire od raka izazvanog NATO bombama. Niko ne odgovara.
„Grof Andrašije trudio se da uveri Knez Mihaila da Ugarska nema ni agresivnih, ni ambicioznih namera prema Istoku. Za dokaz, navodio je kako je car Napoleon na sastanku u Salcburgu nudio Austro-Ugarskoj Bosnu, ali da mu je Andrašije odgovorio da je ugarska lađa tako puna da joj treba samo još jedan teret, pa da potone. Ugarski ministar-predsednik udarao je jako na Rusiju naročito povodom putovanja austro-ugarskih Slovena na etnografsku izložbu koja se tog leta održavala u Moskvi i nije krio strahovanje koje mu je zadavala tadašnja slovenofilska politika ruske vlade“ (Jovan Ristić, Poslednja godina spoljašnje politike Kneza Mihaila, Beograd, 1895, str. 62–63). Inače tajni sastanak grofa Andrašija i kneza Mihaila održan je avgusta 1868. godine na kneževom imanju Ivanka u Slovačkoj.

KOD RUSA NI NA IZLOŽBU Pre 150 godina glavni problem je bio učešće na etnografskoj izložbi u Moskvi. Ni na izložbu se kod Rusa nije smelo ići. Svako druženje s pravoslavnom braćom Rusima bilo je kažnjivo, za dvor u Beču i Rimsku kuriju. Da li se danas nešto promenilo? Nije. Svaki dodir s Rusima je zabranjen, jer njihov „poguban“ uticaj preti nama Srbima. Svi se plaše nekakvog uticaja na države Balkanskog poluostrva. Njihovo prisustvo, njihovo učešće u odlučivanju šta je dobro za nas Srbe i našu državu Srbiju je neupitno. Ono se podrazumeva i mi moramo biti srećni što oni toliko brinu o nama, i pored svih problema koje imaju u sopstvenim državama i evrounijatskom kamorom koja je pred raspadom. Važno je da se mi klonimo Rusa i slušamo one koji nam žele „dobro“ a što su nam i pokazali pre dvadeset godina kada su nas besomučno 78 dana bombardovali svim mogućim otrovima. Jednostavno, nad nama su izvršili vojnomedicinski eksperiment koga bi se i po zlu čuveni doktor Mengele postideo.
Zato bi naša vlast trebalo da izmoli da ne laprdaju više o njihovoj želji da nam navodno pomognu. Znamo da je to najobičnija laž. Predstavnike naše vlasti koji vole da se obraćaju narodu, to jest nama građanima države Srbije, molim da kad već imaju potrebu da govore neka vode računa da ne vređaju zdrav razum, koji većina ljudi, žena i dece ima, bez obzira što naručene „ankete javnog mnjenja“ pokazuju drugačije. U selu Viči, u Dragačevu, kad bi neko počeo budalasto govoriti, opomenuli bi ga rečenicom: Il pametnije zbori il nađi glupljeg da te sluša!

OTKUD MI NA KOSOVU? Ove, 2019/7527. godine je punih osam vekova kako je Sveti Sava objavio Zakonopravilo. Nemamo mi Srbi važnijeg akta od ovoga.
Molimo se za srpske heroje Radovana Karadžića, Ratka Mladića, kapetana Dragana. Molimo se za zdravlje Milana Martića i generala Miloševića koji tavore u uslovima nedostojnih čoveka u zatvoru evrounijatske Estonije. Ne zaboravimo ovih prazničnih dana ni generala Nebojšu Pavkovića. Pomolimo se za sve zatočene Srbe u evrounijatskim tamnicama. Setimo se Džulijana Asanža koji strada jer je svetu otkrio strogo čuvane nepodopštine moćnika ovozemaljskog sveta.
Arno Gujonu, Francuzu, nisu dozvolili da na pravoslavni Božić podeli pomoć i radost sa Srbima na okupiranom Kosovu i Metohiji. Možeš biti pripadnik bilo kog naroda, ali ako želiš Srbima pomoći, onda si izopšten. Ako je Francuzu zabranjen pristup Srbima i srpskim svetinjama na okupiranom Kosovu i Metohiji, šta onda Srbi mogu očekivati. Zato ih se mi i naša vlast ne smemo odreći ni po koju cenu. Kako da se odreknemo sebe?
Mogu nam pretiti, plašiti, na prevaran način ili silu probati da nas ubede kako Kosovo i Metohija nisu naši nit su ikad bili naši. Ako nisu, zašto im je potreban pristanak Srbije? Otkud mi na Kosovu i Metohija već hiljadama godina ako ono nije naše? Znamo da navodno velike sile, evrounijate, SAD, Velika Britanija i naravno dvopapska (sme li iko od teologa objasniti to svetogrđe i ismejavanje Svetog duha, sa dvojicom ovozemaljski živih rimskih biskupa kojima mnogi tepaju rečju papa) vatikanska aždaja čine sve ne bi li Srbe istrebili ili makar naterali da se pravoslavne vere odreknu. Što mu dođe na isto. Čuvajmo Republiku Srpsku koja ponovo, 27. put, proslavi Stevandan, dan svog osnivanja. Uz Božju pomoć i našu tvrdu veru, dogodine u Prizrenu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *