Vučić s Merkel o neodgovornim potezima PR

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić informisao je danas u Parizu nemačku kancelarku Angelu Merkel o toku dijaloga Beograda i Prištine, kao i poslednjim, neodgovornim, potezima Prištine koji se tiču povećanja taksi na robu iz Srbije i BiH.

Vučić je u razgovoru istakao da ne razume kada neko na neodgovoran način krši postignute sporazume i narušava regionalnu saradnju i stabilnost, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Srbije.

Vučić: Nije bilo potrebe da razgovaram sa Tačijem

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije bilo nikakve potrebe da razgovara sa Hašimom Tačijem u Parizu i naveo da su se videli pre nekoliko dana u Briselu, uz ocenu “nije bilo neko sjajno veče”.

Vučić je odgovarajući na pitanja novinarima u Parizu, gde je prisustvovao obeležavanju 100 godina od obeležavanja završetka Prvog svetskog rata, a u vezi pominjanja u medijima mogućnosti njegovog susreta sa Tačijem uz posredovanje svetskih lidera rekao: “Pretpostavljam da nije bilo potrebe za tim. Sreo sam ga u Briselu pre dve, tri večeri i nije bilo baš neko sjajno veče. A ne može da bude sjajno veče kada vam neko uvodi poreze ili takse – kako da bude”.

Vučić: Tramp mi je rekao da su Srbi veliki narod

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas u Parizu, gde je održana centralna svečanost obeležavanja 100. godišnjice završetka Prvog svetskog rata, da je u dva navrata, na kratko, razgovarao sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, koji je istakao da su Srbi veliki narod.

“Rekao je da su Srbi veliki narod i da ja predstavljam veliki narod. Ponosan sam jer je on, pored Putina, ovde najveća zvezda. Ovo je rekao pred 25 ljudi”, rekao je Vučić.

Vučić o protokolu: Ili ste deo sveta, ili se sami isključujete

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas, povodom rasporeda sedenja šefova država i vlada na cemeroniji u Parizu, da protokol na tom događaju svakako nije izraz odnosa snaga, te da je do njega da se ponaša dostojanstveno, drzi do svoje zemlje, ponosa našeg naroda i predstavlja na najbolji mogući način našu zemlju, te spreči da bude iskljucena iz sveta, iako ima ponekad knedlu u grlu.

Na pitanje novinara kako komentariše da su neki lideri regiona bili među najmoćnijom petoricom sveta na svečanosti, primetio je da je Hašim Tači imao najbolju poziciju od svih iz regiona.

Vučić: O čemu sam razgovarao s Merkelovom

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Nemačka osuditi politiku rušenja sporazuma CEfTA, odnosno odluku Prištine da poveća porez na robu iz centralne Srbije i BiH.

“Mislim da će Nemci, nedvosmisleno, pokazati svoj odnos prema rušenju sporazuma CEfTE. Ne želim da govorim da je to rezultat današnjeg sastanka (sa Angelom Merkel), već dosledne politike Nemačke. Kao što znam da će biti za nezavisnost Kosova, znam da će osuditi politiku rušenja sporazuma CEfTA”, rekao je Vučić novinarima u Parizu, gde prisustvuje obeležavanju 100. godina od završetka Prvog svetskog rata.

Vučić: Briga me šta kaže Tadić…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ga izjave opozicionih lidera ne zanimaju mnogo i ne predstavljaju mu veliki teret, ali da njihove neistine iznosi pred građane Srbije da bi videli sa čime se sve suočava.

Na pitanje kako komentariše to što je bivši predsednik Srbije Boris Tadić 2013. rekao da podržava Briselski sporazum, iako je to neodvršen dokument, ali da on ne podrazumeva eksplicitno priznavanje Kosova, a sada govori drugačije, Vučić kaže da se radi o nedoslednosti.

Vučić o susretima i razgovorima u Parizu: Podižemo ugled SRB

Predsednik Aleksandar Vučić istakao je, posle susreta sa nizom svetskih lidera u Parizu, da se Srbija i njen ugled u svetu ponovo podižu i da će to biti njegov cilj i posao i u budućnosti.

Vučić je srpskim novinarima preneo da je kancelarka Angela Merkel pre svečanosti obeležavanja 100 godina od završetka Velikog rata, imala susret samo sa njim i generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *