Nagrade pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije

Udruženje osiguravača Srbije nastavlja sa praksom da iz sopstvene dobiti nagrađuje najbolje i pomaže onima kojima je pomoć najpotrebnija. Ovoga puta sredstva su obezbeđena za najbolje pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije Duško Jovanović uručili su novčane nagrade pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije za učinjeno delo i postignute rezultate od posebnoj značaja. Nagrade su uručene u šest kategorija, prvi put povodom Dana Vojske Srbije. Sredstva za novčane nagrade u ukupnom iznosu od 600.000 dinara obezbedilo je Udruženje osiguravača Srbije.

Time je Udruženje, kako je naglasio ministar odbrane Aleksandar Vulin, pokazalo da razume težak i častan vojnički život. Pripadnicima Vojske Srbije znači kada vide da ih Srbija razume, poštuje i ceni, rekao je Vulin i najavio da će proglašenje najboljih u Vojsci postati tradicionalna akcija.

Generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije Duško Jovanović smatra da su ova akcija i pomoć Udruženja Ministarstvu odbrane početak saradnje na obostrano zadovoljstvo. Udruženje želi da onima koji svoj posao rade u teškim uslovima stavi do znanja da se njihov rad ceni i poštuje. Jovanović je obećao da će Udruženje osiguravača nastaviti da izdvaja finansijska sredstva i deo svoje dobiti kako bi najbolji bili nagrađeni i da bi se pomoglo onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Udruženje je nedavno, na prvim Srpskim danima osiguranja, potpisalo Memorandum o razumevanju sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstvom odbrane. Memorandum su potpisali ministri Aleksandar Vulin i Zoran Đorđević i generalni sekretar Udruženja osiguravača Duško Jovanović. Tim dokumentom omogućeno je da kompanije iz sektora osiguranja, na čelu sa Udruženjem osiguravača Srbije, finansijski pomažu najbolje pripadnike Vojske Srbije i najbolje radnike Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Početkom godine, UOS je donirao milion dinara za dobitnike nagrada u Ministarstvu rada. Tada je stotinu najboljih radnika iz tog ministarstva dobilo po 10.000 dinara.

Doniranjem sredstava za nagrađivanje najboljih u ta dva ministarstva, Udruženje osiguravača nastavilo je društveno odgovorno ponašanje. Da podsetimo, Udruženje je doniralo i nabavku specijalizovanim motornih vozila i računara za MUP, kako bi bio unapređen svakodnevni rad policijskih službenika.

Posebnu pažnju Udruženje posvećuje akcijama koje za cilj imaju povećanje bezbednosti u saobraćaju i humanitarnim aktivnostima u čijem su fokusu deca. Tako su sportsku opremu dobila deca čiji su roditelji primaoci socijalne pomoći, kao i štićenici Domova za decu i omladinu u Somboru, Beloj Crkvi, Kruševcu i Užicu. Za najuspešnije studente sa Kosova i Metohije obezbeđene su stipendije. Udruženje osiguravača Srbije redovno donira finansijska sredstva za pomoć građanima koji su ugroženi elementarnim nepogodama, nadajući se da će sve te aktivnosti biti stimulans i za druge.

U Udruženju naglašavaju i da im prioritet u radu ostaje rad na edukaciji stanovništva o prednostima osiguranja i podizanju kulture osiguranja. Tačno je, kažu u UOS, da živimo u doba kada se od jednog dinara prave dva i kada osiguranje nije visoko na listi prioriteta. Međutim, činjenica je da baš u vreme krize, građani i privreda imaju veću potrebu da osiguraju ono što im je najbitnije. Naš zadatak, navode u Udruženju, jeste da konstantnom edukacijom građane motivišemo da više brinu o sebi, svojoj sigurnosti i budućnosti. Primera radi, svetska ekonomska kriza, koja je mnogo više pogodila razvijena tržišta i ekonomski moćnije države nego što je Srbija, za posledicu je imala povećanu tražnju polisa životnog osiguranja.  Kod nas prodaja polisa životnog osiguranja raste, ali sporo. Nama ostaje da građanima objasnimo da je osiguranje naš saveznik, neko ko će nam pomoći u nevolji, ali i da osiguranje nije skupo kako većina ljudi misli, zaključuju u Udruženju osiguravača Srbije.       

DOBITNICI NAGRADA

U kategoriji najbolje vojno lice nagrađen je general-potpukovnik Đokica Petrović, za  najbolje civilno lice proglašen je vojni službenik Milan Pavlović, dok je nagradu u kategoriji najbolji zdravstveni radnik dobio major Saša Dimitrijević. Za najboljeg istraživača proglašen je vojni službenik Milan Milošević, desetar Miroslav Potić osvojio je nagradu za spasavanje života i otklanjanje posledica elementarnih i tehničko-tehnoloških nesreća, a desetar Srđan Ristić za postignute rezultate u oblasti kulture, tradicije i sporta. Njima su pripale novčane nagrade u vrednosti od pod 100.000 dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *