Napadač na vojnike izvršio samoubistvo

Sarajevo mostDvojica vojnika Oružanih snaga BiH ubijena su u jednoj kladionici u sarajevskom naselju Rajlovac. Napadač u bekstvu.

Kako su objavili sarajevski mediji, nepoznati napadač je oko 19.30 ušao u kladionicu, koja se nalazi pored kasarne Oružanih snaga BiH, i odmah otvorio vatru iz automatskog oružja.

Nakon što je izašao iz kladionice, napadač  je pucao i na autobus, koji se u tom trenutku nalazio u blizini.

Enes Omeragić, koji je u sarajevskom naselju Rajlovac ubio dvojicu vojnika Oružanih snaga BiH, počinio je samoubistvo u svojoj kući, saznaje Beta.

Prema nepotvrđenim informacijama, on se razneo eksplozivom.

Sarajevski mediji takođe izveštavaju da je ubica vojnika počinio samoubistva u svojoj kući, koju je policija držala pod opsadom.

Omeragić je u sredu u sarajevskom naselju Rajlovac u jednoj kladionici ubio dva vojnika Oružanih snaga BiH, a potom je pucao na gradski autobus, ranivši još jednog vojnika i lakše povredivši još dve osobe.

Omeragić je bio pripadnik selafijskog pokreta, objavili su sarajevski mediji.

Zvanično niko još nije potvrdio da li se u Rajlovcu desio teroristički akt.

Televizija Federacije BiH je objavila da je napadač prilikom ulaska u kladionicu, gde je otvorio vatru po vojnicima, uzviknuo “Alahu ekber”.

Ubijeni vojnici su jedan Bošnjak i jedan Srbin, koji su radili na formacijskim mestima vozača u bataljonu Vojne policije Brigade taktičke podrške.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *