Nikolić: Srbiji je mir važniji od svega

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je danas, prilikom obilaska Kopnene zone bezbednosti, da je Srbija spremna da reaguje na svaki bezbednosni izazov, a vojnicima i policajcima da je Srbiji mir važniji od svega i da s obzirom na situaciju nikada nije previše bezbednosti i obučenosti.

“Zaista smo spremni i to treba reći svima, svako ko se usudi da izazove bilo kakvu neprijatnu situaciju u Srbiji, može da računa sa otporom cele Srbije i ovo jedinstvo vojske i policije to i pokazuje”, poručio je Nikolić, koji je obišao bazu “Jug” i posednuti objekat VS “Ševadske livade”.

Nikolić je istakao da je i u mirnodopskom stanju važno da vojnik ima svest da bi svakog časa moglo da se zapuca.

“Pošto imamo posla sa terorizmom, koji se sa KiM preliva na Makedoniju i pošto znamo kakvi su planovi politike koja to organizuje, vojsci i žandarmeriji smo jasno rekli da su u miru, ali da se ponašaju kao da su u ratu, jer nikad viška bezbednosti ili obučenosti”, istakao je Nikolić.

Predsednik je poručio i da je prednost Srbije u odnosu na to prelivanje terorizma KZB, što je naučena proteklih decenija na oprez, što je naviknuta da joj mnogi ne žele dobro, ali i da sarađuje sa celim svetom.

Nikolić je ukazao na važnost saradnje sa KfOR-om i međunarodnim snagama.

“Njima stalno govorimo da njihov broj ne sme biti smanjen, jer sve opet može da se pretvori u balkansko bure baruta”, rekao je predsednik Srbije.

Nikolić je dodao da je oduševljen onim što je video u Kopnenoj zoni bezbednosti i čestitao svima koji su organizovali život vojnika u njoj i način na koji oni obezbeđuju mir svih građana Srbije.

“Ovo ovde je Srbija koja bi mogla da živi mnogo mirnije, da nije izazova sa strane, ali i u ovoj situaciji, Srbija se pokazuje kao država kojoj je mir važniji od svega i koja će učiniti sve da taj mir nikada ne bude narušen”, poručio je predsednik Srbije.

Desetar Četvrte brigade kopnene vojske Miloš Micković, koji je raspoređen u tom objektu pojasnio je novinarima da je angažovan na obezbeđenju administrativne linije sa KiM i na kontroli KZB.

On je rekao da je vojnicima velika čast što su ih obišli predsednik države i načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković i što su bili u prilici da im prikažu obučenost i spremnost za izvršavanje zadataka u toj zoni.

 

Nikolić obišao bazu Jug sa Dikovićem

Predsednik Srbije posetio je vojnu bazu “Jug” u Kopnenoj zoni bezbednosti sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Ljubišom Dikovićem, gde su ga predstavnici vojske izvestili da je trenutno stanje u toj Zoni stabilno.

Predsednik Nikolić se u bazi upoznao sa trenutnom bezbednosnom situacijom i uslovima i načinom pod kojima pripadnici Vojske Srbije žive i rade.

Komandant Četvrte brigade kopnene vojske brigadni general Zoran Lubura rekao je novinarima da je trenutno stanje u KZB stabilno i da Vojska Srbije neprekidno prati složenu bezbednosnu situaciju u okruženju.

Vojska Srbije, kako je napomenuo, ima dovoljno snaga i spremna je da reaguje na sve bezbednosne pretnje i rizike. Lubura je objasnio da je težišni zadatak Četvrte brigade kopnene vojske obezbeđenje administrativne linije sa KiM i kontrola KZB.

Kako je istakao, u izvršavanju tog veoma složenog zadatka, VS ima izuzetnu saradnju sa pripadnicima MUP-a, službama bezbednosti, Koordinacionim telom za jug Srbije i snagama KfOR-a.

“Sa lokalnim stanovništvom imamo izuzetno dobru saradnju”, poručio je Lubura.

3 komentara

  1. Od kada je Toma zavsio visoke skole i doktorate , poceo je da daje ” akademske ” izjave za stampu. E sad mi, obicni smrtnici moramo da desifrujemo teske misli. ” Srbiji mir vazniji od svega ” ??? Ako netko otima teritoriju Srbiji, neka slobodno uzme, mir je Srbiji najvazniji!!! Ima 1000 “ako “, gdje MIR nazalost mora da saceka………….
    Kome on to prodaje akademsku maglu, o spremnosti vojske i policije, kada svi znamo sta je ostalo od one herojske vojske koja je branila Srbiju i KiM od NATO fasista. Generali i dio visokih oficira su zavrsili u HAGU, tenkovi,teska artiljerija, inzinjrsko orudje itd su zavrsili u topionici, municija i eksploziv unisteni, avijacija gotovo ne postoji……………………..Vuk Draskovic je potpisao protokol po kojem NATO moze da bez pitanja , odobrenja, naknade,
    Prolazi kroz drzavu kako i koliko hoce, kopnom , zrakom ………….
    O cemu to Toma prica? O saradnji sa KFOR om, o vaznosti prisustva istih, iako svi znamo da su uvjek radili na stetu Srba…….

  2. Ali,njegov kabinet nista ne radi…nista ga ne savetuju,NI DA PISNU.
    Kao da je tu Doris Pak a ne Stanislava Pak.
    SVE JEDNO!
    Iznenadio me je (pozitivno),porukom rimskom izaslaniku pre neki dan,kada rece da kada “prebroje zrna u jednoj ruci,to ponove i u drugoj”…(da rasmisle da li Stepinca u sveca da ucine…).
    Pomislih,OPA BATO,vidi ti kako on ume da kaze NJIMA…
    SVAKA CAST…
    Ali,slikao se nagnut,prema tom katoliku…sto je nenormalno da PREDSEDNIK sedi i nagne se kao PREVODILAC sagovorniku,koji nije predsednik…RUZNA SLIKA.
    Katolik kao vista,a Toma se nagnuo,kao zalosna vrba…tuzno i ruzno.
    A KABINET CUTI…
    Kada je kineski predsednik vlade bio u poseti,KABINET ga nije upozorio da izbegne termin “zuti ljudi”,u prici o Tabaricu…neka kaze LJUDI SA DALEKOG ISTOKA,otkud Kinez zna sta je tacno Tarabic rekao,ne znaju ni Srbi…
    DZABA,REKAO JE ZUTI LJUDI,A KABINET SPAVA…
    Pa je Srbe u Bosni nazvao BOSANCIMA…
    Pa sada kaze SRBIJI JE MIR VAZNIJI OD SVEGA?
    Kabinet mu je mogao sugerisati da kaze ,recimo,SRBIJI JE VAZAN MIR.
    I nista vise.
    Onda ce narod reci,dobro,BOLJE ROB,NEGO GROB…recimo.
    Ne valja ni obrnuto,ali zasto davati povoda i za ovo prvo…
    Veceras su u drugom i trecem dnevniku RTS (navodni sam suvlasnik toga medija,jer oni kazu da je to vlasnistvo gradjana Srbije, DA BI NAS ZAMAJALI)…pokazali vest iz Zagreba,da domobrani imaju neki dogovor sa njihovom vladom,u vezi nekog protesta.
    U OBA DNEVNIKA???
    STA NAS BRIGA STA HRVATSKI DOMOBRANI,KOJI SU UBIJALI NASE CIVILE,U SVOJIM KUCAMA,RADE U ZAGREBU???
    Sve pokazuje skandaloznu poziciju Srbije,pokazuje svekoliku hrvatsku okupaciju Srbije i pokazuje da Beograd insistira na miru PO SVAKU CENU?!
    Dakle,MIR JE VAZNIJI ZA SRBE,OD SVEGA?!
    Mozda i od otadzbine,i od hleba,i od slobode…OD SVEGA???
    Nezgrapno,nepotrebno,i na nasu zalost,glupo definisano.
    Jadna nam majka ne bila.

    p.s.I Milan Nedic (inace veleizdajnik prve kategorije)…je period posle sestoaprilskog bombardovanja i okupacije Srbije,
    nazivao “PERIODOM MIRA”!!!

  3. Prolazi vreme i čini mi se da nisu na nivou savetnici ni predsednika Srbije nipredsednika Vlade Srbije.

    Predsednik Srbije je pre samo nekoliko meseci da mi nikad nećemo ratovati, itd. , ali ta poruka je u tuđim ušima odjeknula kao naša slabost, što i jeste jer nam je vojska skoro uništena od reformi 2000.
    Sećate se Tadića koj je sklapao na desetine strateškloh partnerstava sa zemljama i na krajuništa od toga.
    Ni sada se ne radi mnogo bolje, savetnici kao da žive u nadrealnom vremenu, misle da će pukim marketinškim pričama i najavama rešit probleme naše domaće industrije i proizvodnje.
    Vreme leti, proizvodnja pada i ne možese očekivati rastkad su domaće Državne bake u stečaju,kad su domaće strateške proizvodne firme u stečaju i čeklaju strateškog investitora? Ne/ozbiljna koncepcija, koja će izgleda koštati sve nas i same političare…

    Nemože se neoliberalnim merama i kririkom običnog radnika obnovitiprivreda, mi imamo konstantan pad proizvodnj, stanje za uzbunu, ali svi ćute i čekaju?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *