Haradinaj pred sudom u Ljubljani

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj, koji je popodne uhapšen na ljubljanskom aerodromu po srpskoj poternici iz 2004. godine, biće izveden pred Sud u 18 sati, javio je portal Koha.net

Haradinaj je za TV Kljan Kosova ranije negirao da je uhapšen, već je rekao da je samo priveden po, inače, kako tvrdi, nevažećoj srpskoj poternici iz 2006. godine.

Haradinaj je za agenciju KosovaPres rekao da je razočaran u slovenačke vlasti i uporedio ih sa, kako se navodi, vlastima Srbije.

“Na svim aerodromima je ova poternica uklonjena osim na ovom u Ljubljani. Tokom puta sam prošao nekoliko aerodroma i nisam imao problema.  Ali, ovi (Slovenci) su isti kao i oni (Srbi), njihova braća”, rekao je Haradinaj.

Lider ABK će, navodi agencija, ostati na aerodromu u Ljubljani još nekoliko časova dok ne bude završena kompletna procedura.

Haradinaj je dodao da je sada propustio avion i da očekuje sledeći da bi se što pre vratio u Prištinu.

Haradinaj je, kako je javila prištinska Koha Ditore, uhapšen popodne na aerodromu u Ljubljani po povratku iz Berlina, a na osnovu poternice koju je izdala Srbija 2006. godine.

ABK je zatražila hitno oslobađanje Haradinaja i smatra da je reč o namernoj akciji.

Alijansa smatra i da je srpska poternica “blaćenje i napad” na Haradinaja koji su, kako navode, do sada nekoliko puta demaskirani i demantovani na razne načine.

Portal lista navodi da slovenačke vlasti nisu zvanično saopštile vest o hapšenju Haradinaja niti su o tome obavestili kosovske vlasti.

U međuvremenu portal Koha.net saznaje da je međunarodna poternica Srbije za Haradinajem i dalje u sistemu slovenačke policije među ostalim poternicama, pa se, kako tvrde, očekuje da će lider ABK biti oslobođen čim “poternica bude izbrisana”.

 

Bahrami: Priština na vezi sa Ljubljanom zbog Haradinaja

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Kosova Artan Behrami izjavio je da su kosovske vlasti, preko predstavništva u Sloveniji, obaveštene o hapšenju lidera Alijanse za budućnost Kosova na ljubljanskom aerodromu.

Kako je preneo portal Albeu.com, Behrami je za Kljan Kosova rekao da su u komunikaciji sa slovenačkom policijom razjašnjene okolnosti vezane za privođenje Haradinaja.

Behrani je, kako se navodi, rekao da ova stvar razjašnjava i da se nada da će ubrzo biti rešeno, ali nije precizirao da li će Haradinaj biti uskoro oslobođen ili ne.

Beogradski Blic, međuitm, javlja da je Haradinaj odmah nakon privođenje i provere pušten.

Jedan komentar

  1. Veliko bravo Preijeru Vucicu. On zna unapred sta hoce. Prema tome junak ili te ubije ili te poklanja. Kod takvih kolosa kao sto je Aleksandar priznajem hrabrost. On je prava velika licnost, bas kao Aleksandar Veliki… dajem ruku coveku!!
    Puno pzdrav, vaseg redovnog citalaca rahoveci…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *