Дмитриј СЕДОВ – Омашка по Фројду

Стари виц: Хтео сам сутра да кажем жени: “Драга, направи ми сендвич са сиром”. Али сам направио омашку по Фројду и рекао: “Ти ми упропастила живот кучко једна!”

Сетио сам се ове шале када сам у новостима прочитао да се по мишљењу Запада Србија нашла у веома деликатној ситуацији као председник ОЕБСА. А разлог те деликатности представља њена тесна повезаност са Русијом и њено неприсаједињење економским санкцијама против Русије. О томе је директно известила аустријска телевизија ОРФ.

Из овог саопштења треба схватити да Србија неће олако заузимати антируску позицију у оквирима те организације, а то је већ лоше.

Али уколико би Пољска постала председник ОЕБСА, тада не би било никакве деликатне ситуације, јер она има тесне везе са Вашингтоном и присајединила се санкцијама против Русије. И ма какве испаде би правила Пољска против Русије, све би било на свом месту.

Пошто је, рекло би се објективно, описала стање ствари, ТВ ОРФ је допустила омашку по Фројду: није ствар у томе што Србија има тесне односе са Русијом, него у томе што она може да јој помогне приликом решавања проблема у Украјини. Она ће, кучка једна, за разлику од Пољске, покварити живот Западу.

Заустави ауто. А зар Русија тежи рату у Украјини? Зар није Москва спасила режим Порошенка када су његови војници у паници бежали од ополченаца и гинули у Иловајском котлу? Јер управо је она притиснула ополченце и они су зауставили контраофанзиву. Ја лично, на пример, веома жалим због тог корака Москве.

Па чему ће онда допринети Србија? Успостављању мира? Наставку преговора? То није најважније. Преговори су се одавно претворили у фикцију. Западу уопште није потребан тај мир о коме толико усиљено труби. Њему је нужан гробљански мир, без ополченаца. То јест, мир на пепелу ДНР и ЛНР. Управо је због тога Порошенко објавио нови талас мобилизације и на линију додира са ополченцима довлачи нове оклопне тенковске колоне. Због тога не престаје гранатирање мирних стамбених објеката и води се пропаганда названа по Јозефу Гебелсу. Србија може да засмета да се то све ради. Усоро ће се пред посматрачима ОЕБСА и њеним председником  поставити питање, шта се дешава са подацима из беспилотне летелице на којима се види појачавање украјинских јединица у зони раздвајања? Подсећамо, појачавање упркос Минским споразумима, али на инсистирање Вашингтона. Управо Србија, као председник ОЕБСА, мораће директно да контактира са Стејт департментом и пита га какве су то експерименте по питању преживљавања започели са народом Украјине? Јер Пољска на њеном месту тако глупа питања не би постављала.

Србија се заиста нашла у деликатној ситуацији. У наредним недељама њој ће бити предложено да говори о томе како ополченци појачавају своју војну активност, а можда ће крупну провокацију Кијева протумачити у корист самог Кијева. Како би рат почео са свим правилима вођења империјалистичких ратова.

Иако сам уверен да ситуација Србије није толико деликатна, колико одлучујућа. У одлучујућем историјском тренутку Господ Бог је поставио њу на место и рекао: докажи да си достојна високог звања православне нације. Стани на пут демонизму.

И уколико се Србија буде понашала одважно и часно, много тога у плановима демониста ће се открити читавом свету.

А тада никакве омашке по Фројду неће помоћи Западу.

“Фонд стратешке културе” (srb.fondsk.ru)

Један коментар

  1. Srbija kao predsednik OEBSA pre svega mora nastupati mudro i odmereno.Podršku za svoje stavove treba tražiti od Kine, Indije i ostalih Arapskih zemalja i dobro promišljti stavove i tražene savete tih zemalja.Ako je Amerika napravila dogovor o zajedničkim stavovima sa Engleskom,Kanadom,Australijom i Novim zelandom, onda se ni Srbiji ne može spočitavati ako traži podršku napred navedenih država.Valjda je svima jasno sa kojim ciljem Amerika besomučno kidiše na Rusiju, a bojim se da će ceo svet biti pred ambisom rata ukoliko se evropske zemlje ne otrgnu slepog sprovođenja Američkih stavova.Američke floskule da im je na prvom mestu borba za demokratiju,ljudska prava i slobode je već istrošena teza u koje niko ne veruje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *