DSS: Stefanović da raspiše izbore u četiri opštine

BEOGRAD – Omladina DSS predala je danas u Skupštini Srbije pismo predsedniku parlamenta Nebojši Stefanoviću u kome ga poziva da raspiše lokalne izbore za četiri opštine na Kosovu i Metohiji.

Omladina DSS u pismu je upitala Stefanović da li će i kada raspisati izbore u opštinama Zubin Potok, Zvečan, Leposavić i severna Kosovska Mitrovica budući da je vlada uvela privremene mere 13. septembra.
“Raspisivanje izbora je vaša zakonska obaveza, a da su opštine na Kosovu i Metohiji neotuđivi deo Srbije nadamo se da nema razloga da vas podsećamo. Ako to ne smete da učinite, zahtevamo od vas da se povučete sa mesta predsednika parlamenta”, naveli su omladinici DSS.

Oni su Stefanoviću poručili da ne dozvoli da lokalne izbore u državi, čijom skupštinom predsedava, raspisuje “lažni predsednik lažne države Kosovo”.
“Ako kojim slučajem odlučite da prekršite Ustav i zakone i ne raspišete izbore da li uskoro mozemo očekivati da kada za to dođe vreme lokalne izbore nećete raspisati ni u Subotici, Novom Pazaru ili Bosilegradu”, upitali su omladinci DSS.

Članica Predsedništa omladine Milica Duka rekla je novinarima ispred parlamenta da omladina te stranke šalje poruku podrške vršnjacima na Kosovu i Metohiji i da ih poziva da “ne pristaju na političko nasilje, već da bojkotuju izbore”.
“Mi mladi nikada nećemo odustati od odbrane Kosova i Metohije”, rekla je Duka.

Omladina DSS je sa poslanicima te stranke pismo predala na pisarnici Doma Narodne skupštine.

Jedan komentar

  1. Bavo deco. Svaka vam cast. Tako se voli i brani svoja zemlja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *