Stigle tangice za batice

Piše Vladislav Panov

Era „nula-muškarca“: ženska moda za muškarce osvaja „vrli novi svet“

Po novim porukama iz Londona pravi mužjak budućnosti je nabildovani predvodnik gej parade u čipkici i cvetnim ženskim bluzicama. Ne stidi se feminizarnosti već je sada ponosit što je postao ne-muškarac

Nedavno završena „Nedelja mode“ u Londonu donela je „novi trend“ u svetu savremene mode za muškarce. Odnosno, preciznije, za ono što je preostalo od brižljivo satrvene muževnosti frustriranog i seksualno zbunjenog savremenog zapadnog mušarca. To novo je da će se od sada oblačiti kao „Kraljica krpa“ ili, preciznije, kao transvestit bez ukusa, mere i stida.

SISTEMATSKO PONIŠTAVANJE MUŠKOSTI Nova moda je i otvaranje velikih umetnika modnog dizajna s kojim je konačno i bez ikakvih posledica postalo moguće da se otkrije autorska iskrenost na tu temu i pokažu najskrivenije i najdublje izopačene težnje, „drugačiji“ stvaralački porivi i praktična posledica prilike da se sve to i materijalizuje. Po novim porukama iz Londona pravi mužjak budućnosti koja nam je nesrećno već stigla je nabildovani predvodnik gej parade u čipkici, cvetnim ženskim bluzicama, ponekad od svile, a ponekad i od kartona. On se šepuri u providnim do juče isključivo ženskim korsetima i kompletima za plažu od čipke i mrežastih tkanja. I ne da se više ne stidi feminizarnosti u odevanju već je sada ponosit u prihvatanju da je postao ne-muškarc, androgeni znak pitanja kada je reč o njegovoj seksualnoj identifikaciji, stilu i uopšte pojavi. On je „nula-muško“, relikt pogrešne prošlosti koja mora da se zameni alfa ženkama ili bar njihovim uškopljenim surogatima istopolne seksualnosti koji su danas zaštićeni u politički i medijski globalizovanom favorizovanju nakaradnosti.

Dobro, oduvek je na ovakvim okupljanjima pogrešne avangarde u industriji visoke mode bilo provokacija, afektiranja i preterivanja prilikom skretanja pažnje medija na svaki mogući i nemogući oprečni način. Namera novih nada svetske modne industrije, kao što su Džonatan Anderson, Sibling ili Martina Rouz, nije ipak tek isprazno skretanje pažnje, pa ni lukrativno osvajanje naklonosti potencijalnih mecena, možda čak i kupaca, već najpre hvalospevno dograđivanje nove „prosvetiteljske“ ujdurme predvodničkih u ovom slučaju modnih mesija čiji je prvenstveni cilj da se na svim frontovima i sasvim detaljno obavi konačni i završni obračun sa nazadnom i prevaziđenim moralnim kodovima i etičkim vrednostima.

 

[restrictedarea]

LUDAČKE KOŠULJE ZA BUDUĆNOST Moderni muškarac je po ovim autorima neko ko bi umesto luksuznog odela s čuvenom krojačkim markom trebalo pre da uskoči u cvetnu bluzicu i šljampave ženske pantalone, odnosno čipkane i mrežaste kombinacije do juče previše slobodne čak i za žensku populaciju. Prihvatanjem takve modne identifikacije savremeni napredni muškarac je na delu dokazao ne samo svoje novoprepoznate široke horizonte u odevanju, već i u spremnosti da se kroz androgeni imidž pripremi za preobražaj u vezi sa pitanjem svog pola. Zato navodno čuđenje jednog od pomenutih kreatora feminizirane odevne orijentacije u visokoj muškoj modi što su njihove intencije uzbudile duhove – nije čudno. Provociranje na ovakav način je više izjava o doslednosti u sistematskom poništavanju muškosti već neko vreme prisutnom u globalističko-industrijskom stremljenju predvodničkih sila savremene zapadne civilizacije. Zašto ne bi muškarac nosio i suknju  – upitaše se nove nade modnog dizajna na završetku modne nedelje u Londonu, uz svečano obećanje da će sve njihove kreacije koje sada izazivaju čuđenje i retko zgražanje već sutra biti normalna stvar. Na tome sada radimo – poručili su svetu. Neće se dugo čekati da u muškom odevanju postane podrazumevajuće da se nose ženski kostimi umesto dosadnih i odavno prevaziđenih odela. Nosiće se, dakle, suknje i to ne one ponosite škotske, već ove nove koje bi i ženama bile previše slobodne.

Do tada će se netolerantni i neprosvećeni relikti muževnosti i sirove muškosti koju širom meridijana sistematično gaze bageri razdraganih gej-parada zgražavati nad pojavom muškaraca u izazovnim ružičastim i slično obojenim korsetima, čipkicama, potpuno providnim mrežastim suknjicama i majicama. Drastično i napadno najavljeni skori nestanak muževnosti je u Londonu bio upakovan čak i u prerađene ludačke košulje, što je verovatno i najbolji simbol onoga što dolazi i na modne piste budućnosti i na današnje ulice. Navodno je neizvesno ko će pre završiti u pravim ludačkim košuljama i zbog čega? Batice u suknjicama ili oni koji se usude da ih netolerantno ismevaju?

[/restrictedarea]

Jedan komentar

  1. Sada ce sve budale u Srbiji pokupovati muske mercedeske. Ali, gej-ovi ne trebaju ni to, oni se oblace u kais preko straznjice, smatrajuci to privlacnim (gadljivost do kosti)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *