BAL NA VODI

Piše ALEKSANDAR ĐAJA

Zamislite se samo na trenutak: ko može da stane između viđene preteće koncentracije sile i moći – i potpunog komadanja i kupovine Srbije, otimanja Kosova i Metohije, a zatim Vojvodine, sve do potpunog nestanka srpskog naroda sa ovih prostora? „Pečat“ protiv te sile? Teško… To možete da učinite – samo vi!

Obično se kaže da „papir trpi sve“. Ali, propaganda koju protiv svoje zemlje vode neki od tzv. nezavisnih medija, po svojoj agresivnosti i odsustvu elementarne etike (pa i pismenosti) često nadmašuje onu koju su u vreme Hladnog rata dve najveće svetske sile vodile jedna protiv druge. Ipak, ono što u tim duelima nikako ne bi smelo da bude dovedeno u pitanje, jesu nacionalni i državni interesi. Jer, to nisu političke, nego, istorijske kategorije. Nažalost, u Srbiji je neopravdano velikom broju pojedinaca i njihovim medijima dozvoljeno da im upravo dovođenje u pitanje nacionalnog, državnog i istorijskog suvereniteta zemlje postane – unosna profesija! I, onda, kada nedeljnik „Pečat“ i njegov novinar Miodrag Zarković, u istraživačkom tekstu o nekim aspektima uređivačke koncepcije programa RTV „Vojvodine“, „Di su naši TV novci“, od 18. januara, umesto da kao i mnogi neprekidno uzmiču pred agresijom pomenutih (na šta je „napadače“ navikao prethodni režim), odlučno odbace štit i zarad odbrane Srbije usmere svoja koplja na pravu metu – nastane pakao!

[restrictedarea]

„GOVOR LJUBAVI“ U ime tzv. demokratskih sloboda i slobode informisanja, na ovakvu odbranu državnog i nacionalnog suvereniteta zemlje – obruši se prava lavina jurišnika, u kojima se (dopadalo se to nekome ili ne) nađe impozantan broj pripadnika hrvatske nacionalne manjine. Stoga su „Pečat“, zbog navodnog „govora mržnje“ – „govorom ljubavi“, između ostalih, napali i „Radio-Televizija Vojvodine“, Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Udruženje novinara Srbije (UNS), Pokrajinski odbor Demokratske stranke, Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM), Pokrajinski sekretarijat za kulturu, predstavnici OEBS-a, Pokrajinski odbor LDP-a, Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), sajt „Peščanik“, novosadski „Dnevnik“, nedeljnik „Vreme“ (u liku i delu agilnog kolumniste Teofila Pančića)… Zašto su mi sva ova imena tako poznata? I u čemu je krivica „Pečata“ i Zarkovića? Pa, zna se – samo u iznošenju istine i golih činjenica. Ako to boli pomenuta imena ili boli njihove poslodavce, strane i domaće, neka ih boli i dalje. Što se mene tiče, ja ću se držati one „klinačke“ – „Kad je bal, nek je na vodi!“

Đerđ Soroš je mađarski Jevrejin, rođen u Budimpešti 1930. godine. U svetu se ovaj ,,sivi kardinal“ prikazuje kao filantrop koji, navodno, uzima novac od bogatih država i preko svojih fondacija ga deli istočnoj Evropi i Rusiji. Na taj način, u ime ,,demokratije“ i ,,građanskog društva“ u tim zemljama nastoji da istisne crkvu, jezik, pismo, istoriju. Svoju mrežu uticaja u Srbiji izgradio je još tokom devedesetih godina, preko ,,Fonda za otvoreno društvo“, ,,Fonda za humanitarno pravo“, ,,Helsinškog odbora“ , ,,Beogradskog kruga“, ,,Evropskog pokreta“, ,,Centra za antiratnu akciju“, NUNS-a, ANEM-a, OTPOR-a. Danas su gotovo sve vodeće nevladine organizacije istureno Soroševo odeljenje i zadužene su, ne samo da ostvare što veći politički uticaj, već i za psihološko oblikovanje nacije. Neprekidnim nametanjem genocidnosti i kolektivne krivice srpskom narodu ove organizacije žele da stvore strah i sramotu da bi „zombirale“ građane Srbije i učinile ih indiferentnim prema komadanju zemlje i rastakanju srpskog nacionalnog korpusa. Pored pomenutih organizacija, u ovoj ofanzivi vrlo aktivno učestvuju još i ,,Jukom“, „Beogradski centar za ljudska prava“, „Građanske inicijative“, „Centar za kulturnu dekontaminaciju“, „Žene u crnom“, „Inicijativa mladih“… Agitatori ove antisrpske dijareje su Sonja Biserko, Nataša Kandić, Borka Pavićević, Srđa Popović, Biljana Srbljanović, pomenuti Teofil Pančić i drugi… Marketinšku podršku ovoj bolesti obezbeđuju tzv. nezavisni mediji, kao što su „B92“, „Studio B“, ANEM, radio ,,Slobodna Evropa“… Tu su još i dnevni listovi i časopisi ,,Danas“, ,,Vreme“, ,,Evropa“, ,,Republika“. Haški tribunal je takođe finansiran od strane Soroševih fondova, dok je najaktivniji ogranak Soroša u političkom životu Srbije, koalicija okupljena oko LDP-a i Čedomira Jovanovića.

„PRAVCI DELOVANJA“ Pored bespoštednog lobiranja za otimanje Kosova i Metohije, Soroš posebnu pažnju usmerava ka Vojvodini, kupovinom poljoprivrednih kombinata, šećerana, mlekara, uljara, banaka… Poljoprivredna zemljišta u sve većem broju kupuju Hrvati, u čijem je vlasništvu već nekoliko strateških prehrambenih preduzeća. „Agrokor“ je preuzeo „Dijamant“ iz Zrenjanina, kao i visokoprofitabilni „Frikom“. „Nekse grupa“ je kupila „Polet IGK“, ,,Stražilovo“, ima udeo u firmi građevinskog materijala ,,Toza Marković“ (takođe, poseduje i fabriku za proizvodnju kreča i kamena ,,Jelen do“), kupljen je „Somboled“… Nemačka kompanija ,,Nordcuker“ je kupila šećerane u Vojvodini. Sa „MK komercom“ je osnovala kompaniju „Sunoko“, i na taj način došla do desetine hiljada hektara zemljišta. ,,Štada“ je kupila „Hemofarm“. VAC je kupio novosadski „Dnevnik“. Austrijska „Erste banka“ je za sedište izabrala Novi Sad, gde su se takođe smestile OTP bankarska grupa i „Metals banka“. .
Dragi čitaoci i građani Srbije, zamislite se samo na trenutak: ko može da stane između ovakve natprirodne koncentracije sile i moći – i potpunog komadanja i kupovine Srbije u bescenje, otimanja Kosova i Metohije, a zatim Vojvodine, sve do potpunog nestanka srpskog naroda sa ovih prostora? „Pečat“ protiv Te sile? Teško… To možete da učinite – samo vi!

[/restrictedarea]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *