Tomislav Nikolić – SKANDALOZNA POLITIČKA PRESUDA

BEOGRAD, 16. novembar 2012. (FoNet) – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je danas da je skandalozna odluka Apelacionog veća Haškog tribunala da oslobodi Antu Gotovinu i Mladena Markača od krivice za progon srpskog stanovništva iz Kninske Krajine 1995. godine i da je “sada sasvim jasno da je Tribunal doneo političku, a ne pravnu odluku”.

Ako je do sada bilo razloga da verujemo onima koji su tvrdili da je Haški tribunal neutralan, pravičan i nešto više od suda Srbiji i srpskom narodu, najnovijom odlukom o oslobađanju ratnih zločinaca je to demantovano, istakao je Nikolić u pisanoj izjavi.

On je upozorio da današnja odluka Haškog tribunala neće doprineti stabilizaciji situacije u regionu i da će otvoriti stare rane, a Srbe u Hrvatskoj, mali broj njih koji je ostao tamo da živi, staviti u poziciju krivaca nad kojima i dalje svako može nekažnjeno da sprovodi svoju “pravdu”.

Nikolić je podsetio da je tokom operacije Oluja proterano više od 220.000 Srba i ubijeno na hiljade nenaoružanih muškaraca, žena i dece i upitao: “Ko je za to kriv?”

Odlukom Haškog tribunala Hrvatska može legitimno da slavi najveći pogrom u svetu posle Drugog svetskog rata, istakao je Nikolić i dodao da je Hrvatska država, koja ne dozvoljava ni porodicama nestalih Srba da utvrde gde se nalaze tela njihovih najmilijih.

Srpski narod je u novijoj istoriji bio žrtva genocida, najsurovijih zločina, progona i mučenja, a Srbi žigosani kao zločinci koji treba da se stide i ćute. To je paradoks koji više ne sme da se ponovi, poručio je Nikolić, navodi se u saopštenju iz Pres službe Presednika Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *