Uživajte u budućem blagostanju!

Piše Dragomir Antonić

Situacija u Srbiji je sad potpuno jasna. Sva vlast je u rukama proevropljana, tako da mračni srpski nacionalisti, to jest rodoljubi, neće više moći da u institucijama sistema i države koče proevropsku lokomotivu koja će sve nas velikom brzinom odvući u danju suncem, a noću mesečinom i veštačkom svetlošću obasjanu Uniju

 

Izbori su prošli. Rezultate znate. Komentare takođe. Meni je žao što su moji Srpski radikali ispali iz budućeg Parlamenta države Srbije, ali volja glasača je neprikosnovena i čestitke onima koji su pobedili.

VAŠE JE SAMO DA UŽIVATE
Blaženopočivši Tanasije iz Čačka je govorio kad bi se nešto neobično ili iznenađujuće desilo „da je najbolje onako kako je, a sam Bog zna zašto je tako kako je“. Moguće da je Tanasije i danas u pravu. Sad će država Srbija imati Parlament u kojem će sedeti dvesta i trideset proevropskih poslanika, odnosno onih kojima je eventualno članstvo u Uniji koja nestaje sve i svja. Dvadeset poslanika kojima je država Srbija važnija od Unije biće na velikim mukama da uopšte dođu u priliku da nešto kažu. Da su se Srbi kandidovali na izborima u nekoj drugoj državi oni bi po principu nacionalne manjine dobili bar ovoliko, ako ne i više svojih predstavnika u Parlamentu tuđe države. U svojoj državi od svojih građana dobili su to što su dobili.

[restrictedarea]

Sa druge strane, situacija u Srbiji je sad potpuno jasna. Sva vlast je u rukama proevropljana tako da mračni srpski nacionalisti, to jest rodoljubi, u koje i sam spadam, neće više moći da u institucijama sistema i države koče proevropsku lokomotivu koja će sve nas velikom brzinom odvući u danju suncem, a noću mesečinom i veštačkom svetlošću obasjanu Uniju. Takođe svi koji su branili ili pokušavali da odbrane Srbiju su u Hagu ili u zatvorima evropskih država, tako da ni oni neće biti nikakva smetnja na svetlom evropskom putu u budućnost.
Pobednicima na izborima više niko ne stoji na putu. Nema više protivnika njihovim idejama, programima, planovima, investitorima i ostalim humanim kapitalistima koji su čekali da se završe izbori, ovako kako su se završili, te da pohrle u pomoć Srbiji. Kao osvedočene humaniste njih novci ne interesuju, tako da su spremni i na velike lične finansijske gubitke samo da Srbiji pomognu. Sad ih u tome neće niko sprečavati.
Braćo Srbi i sestre Srpkinje, spremite se na dolazak novih „Fijata“, američkih mini hidrocentrala na vodu i vetar, na blagonaklone poklone od MMF-a i „Svetske banke“, na ponovno otvaranje čeličane u Smederevu, plus Rafinerija, na izgrađene koridore i puteve, i fabriku u svakom mestu koje ima više od dve hiljade stanovnika. Penzije će rasti u skladu sa porastom troškova života, mada je moguće i da cene proizvoda koje sadrže glutenin i ugljene hidrate padaju, a plate u državnim ustanovama nastave da rastu. Doprinosi za penziono i zdravstveno osiguranje će biti odmah uplaćeni. I unazad i unapred. Avansno. Bolji život je pred vama. Vaše je samo da uživate.

NOŽ I POGAČA U ISTIM RUKAMA
Vlada koja bude formirana neće imati ozbiljnog protivnika u Parlamentu države Srbije, a biće velikodušno podržana od srpskih „dobročinitelja“ iz susedstva, Brisela, a kažu i Vašingtona. Imaće ono što svaka vlast želi. Sebe i sopstveni program. Niko im neće smetati da vladaju, tako da će svoje umeće i pamet moći svima da pokažu bez ikakvog zazora. Sve je u njihovim rukama. I nož i pogača. Obećali su da će pogaču ravnomerno seći i da će kad oni pobede svi biti zadovoljni, i Srbija će procvetati. Pobedili su. Vama ostaje samo da uživate u lovorikama i plodovima blagostanja koje samo što nije zakucalo na vaša vrata. Možda je i stiglo. Otvorite ulaznu kapiju i pogledajte.
Dok obećano blagostanje ne stigne zavirimo u knjigu dr Vojislava Šešelja, („Vikiliks mi javlja“, str. 568). Tu je objavljen tekst telegrama u kojem američki ambasador gospodin Manter piše o izborima u Srbiji 2008. godine. Zanimljiv je njegov komentar i zato ga prenosim u celini.
„Odmah posle objavljivanja preliminarnih rezultata, komentator na prvom programu ‘Radio-televizije Srbije’ je, upitan šta ovi izbori dokazuju, odgovorio da dokazuju da je Kosovo mrtva tema. Velika izlaznost takođe je pokazala svest građana Srbije da su ulozi na ovim izborima zaista veliki. Iako je većina Srba izabrala reformističkog lidera koji će ih voditi na Zapad, postoji i ogroman segment stanovništva koji bi birao drugačiji put. Na njihovu snagu će morati da računaju demokratske stranke u Srbiji (uz pomoć prijatelja iz SAD-a i Evrope), koje će morati da se pozabave njihovim željama i spreče ih da odvedu Srbiju na stranputicu ili da odugovlače napredak Srbije.“
Posle majskih izbora 2012. godine „ogroman segment stanovništva koji bi birao drugačiji put“, očito više nije ogroman već je postao minoran. Kako će izbore komentarisati gospođa Vorlik, videćemo u nekom budućem Vikiliksu.

[/restrictedarea]

2 komentara

  1. Pitanje dali je ovo država srpskog naroda? Ili smose umislili
    da naša a vidite JOK BRE Ambasadori i u tom ČAČKU dobro došli
    kad nije baš vreme da se šepure.Nisma protiv sranih Ambasadora
    BRE ali sam protiv njihovog petlanja u našu politiku

  2. Znate li vi koliko je to uzivanje kada morate,kao penzioner, da dotirate sina i da skolujete unuka?Po prodavnicama jos nisam nasao nista sto se zove “demokratija” a da se jede.Tako ja uzivam od 2000…dok nas smrt ne rastavi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *