06. mart – Lokalni izbori na celoj teritoriji Srbije

BEOGRAD – Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović prenela je danas predstavnicima lokalne samouprave na severu KiM da će lokalni izbori biti raspisani na celoj teritoriji Srbije, uključujući Kosovo i Metohiju.

To je nakon sastanka s predsednicom Parlamenta novinarima potvrdio predsednik Skupštine opštine Zubin Potok Stevan Božović.

“Predsednica parlamenta nas je uverila da će izbori biti raspisani na celoj teritoriji. O njihovom sprovođenju biće razgovarano naknadno”, rekao je Božović, a na pitanje ko će o tome da razgovara odgovorio – Republička izborna komisija i međunarodna zajednica.

On je dodao da će lokalni izbori biti raspisani u opštinama u kojima ističe mandat lokalnim samoupravama.

Na sastanku je, prema njegovim rečima, razgovarano i o reFerendumu koji je održan polovinom februara u četiri opštine severa Kosova, a osim Božovića sastanku, koji je održan na zahtev predstavnika opština sa severa KiM prisustvovali su i predsednici skupština Leposavić Slavko Stefanović, Zvečan – Dobrosav Dobrić i njegov zamenik LJjubomir Radović.

Izvor: Tanjug

Jedan komentar

  1. Laz, danas je to vec malo uvijeno u oblande . Danas je 8 mart videcemo koliko ce se ova izjava promeniti jos za samo par dana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *