“СРБИЈА ЈЕ СТАБИЛНА И СИГУРНА, ТАКВА ЋЕ И ОСТАТИ” Вучић се обратио нацији – Пред нама је лето у ком ћемо морати да донесемо много одлука

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић се обратио нацији.

Питање новинара

На питање “Новости” о надолазећим изборима у Француској, председник је рекао да нема право да се меша у унутрашње односе других земаља.

– Имам добре односе са Макроном и на народу је да донесе одлуку. Наравно да су амерички избори најважнија ствар у свету. О судбини човечаснтва доноси се одлука у новебру у САД. Оно што мене плаши и оно што сам рекао за “Велтвохе” плаши ме да би до тада могло да дође и до горих ствари. Француска је друга најзначајнија еконосмка сила Европе и веома сам захвалн ономе што је учинила око СЕ и што је указала да Приштина није ипунила своје обавезе из разних споразума. Очекујем побољнију ситуацију за Србију у Европи, али се плашим да ће многи почети да се уједињују у политици која је била карактеристична за леве и зелене странке… Скептик сам по том питању, али уколуко би Усрула остала на челу ЕК то би за Србију значило стабилност. Добро се познајемо, то је жена која је долазила у Србију и знам да бисмо могли добро да радимо – рекао је Вучић.

На питање “Новости” о председању Мађарске ЕУ, рекао је да су они велики пријатељи Србије.

–  Што се тиче наше мађарске браће, они су нам искрени пријатељи и највећи пријатељи које имамо у ЕУ. Много и често разговарамо. Ја сам синоћ председнику Орбану честитао одмах пошто су Мађари дали гол у 100 минуту. Наши односи су изузетно добри. Радимо и више од онога што се види и увек координишемо међусобне активности. Наши односи су добри и увек разговарамо са мађарским пријатељима и очекујем њихову подршку. Да ли очекујем велика дела и може лу председавајућа земља нешто да промени нисам сигуран… – рекао је Вучић.

Фото: Принтскри ТВ Пинк

На питање опозиционих медија Вучић је рекао да нервоза и добацивање које користи опозицини медији нису сразмерни аргументима.

Како је указао на њиховим телевизија гостују стрчњаци које немају довољно знања о темам којим причају.

– Ваши стручњаци нису у стању да дају конкретне одговоре. Имате много стручњака које не желите да чујете. Желим расправу да људи виде разлику у стручности. Ми нисмо донели никакву одлуку. Ја сам од првог дана говорио да нам је то највећа грешка. Хвала што сте цититарли Ану коју ценим као броца за националне интересе Србије – реко је председник и потом цитирао Ђиласа.

Вучић је напоменуо новинарку Н1 да није лепо да добацује, те да он увек говори истину.

– Драго ми је да смо достигли Ђиласове ставове који је и пре Ане схватио о важности литијума за нашу земљу. Ја нећу бити неко ко ће слепо да подржава пројекат. Прво хоћу да видим да гарантују чисту животну средину, како ћемо обезебдити произвидеу у нашој земљи, и сам сам паметан да ан све то доведем најмоћније светске инвеститоре. За све ово време које сам одговарао шест пута ме прекидао новинар Н1, шест пута – рекао је Вучић, те додао чим им наведет аргумнет следи паника.

Фото: Принтскри ТВ Пинк

Председник је нагласио да ће све ставке бити јавне и да уколико увиди да већина грађана буде желела да обезбедимо будућност на најбољи могући начин, урадиће јавну и европску и светску промоцију.

– Нећу то да радим иза завторених врата већ су позваћи најмоћније светске лидере ид а тако најавим тај пројекат. А то није ни данас ни сутра. Када се догоди ја ћу то да урадим уз фанфаре, али пре тога морају да ме убеде у то – нагласио је Вучић.

Председник је рекао да је ужаснут како Рио Тинто води кампању, и да им дуго треба да се огласе саопштењем, те појаснио да је о увек побеђивао своје конкуренте јер верује у ствари у које говори и ради оно што говори и свим срцем верује у то.

Како је рекао верује у Србију, и верује у све оно што нису многи, као што је на пример Београд на води, Променада, брза пруга коју су пљували а сада је сви користе. Вучић је нагласио да иза њега остају дела и да није фокусран на свађе и ружне речи, те да његови противници најбоље говоре сами о себи.

Председник је истакао да је његов посао да буде активан и да буде вреднији те да више пута људима саопштава и обевашатава све о томе шта ради и шта се дешава у држави.

– Мислим да је важно некад овако свеобухватну ситуацију описати грађанима. Људи желе напредак и да чују колико има новца на рачуну републике. Причаећмо у августу о буцету, платама и пензијама ако пре тога не искрсне нешто ванредно. Кога брига за такву врсту премдби да се ређе обраћам и да сам чешће на домору него они рекли би ‘овај не ради ништа и не брине о нама’. Њима је сва политика политика незадовољства – рекао је Вучић, алудирајући на прозивке и наслове у опозицоним медијима о броју његових обраћања јавности.

Причајући о Данилу, рекао је да је био у кафићу који су напали навијачи Шалкеа, албанске националности и да је немачка полиција тражила привођење и српских навијача, што му је било изузетно “заниљмив” начин спровођења правде.

– Не знам шта треба неко да ради кад вас неко нападне столицама и флашама. Саставни је део посла да ми вређеју децу. Нисам имао чега да се постидим, ни шта да му замерим. Они су само себе штитили, мирно јели пили, а њима је сметала српска застава, јер је то био једини кафић гдје је била закачена. Волим свог сина и немам чега да се стидим – рекао је Вучић.

Председник је потом указао на трикове којима се служе стране службе, поједини медији и грађани.

– Оптужен сам да сам Путинов пијун, потрчко, лутак, да све радим уд говору са њима и тако даље. И онда прочитају како сам ја Бог зна коме све продао оружје, а део тога се појавио у Украјини, па онда кажу погледај Путине шта ти је Вучић урадио. Није бит да мене нападне Песков који се врхунски интелектуалац, и њега је немогуће преварити. Зато нисам и реаговао. Не морате на све да одговарате. Моје дете им главна тема пет дана… ај зауставите се људи. За шта се правдате? Јер обезбеђујемо развој наменске индустрије… Па коме хоћете да продајемо? Кажете то се користи у рату… па где ће да се користи, на клизалишту и делфинарију? За шта се друго користе гранате и ракете… – упитао је Вучић.

Напоменуо је и да је било случајева да су убацивали уређаје за прислушкивање у прозводне делове за наменску индустрију, те истакао како су уништили Крушкик. Такође говорио и о прозивкама опозиције на тему приватизације.

– Нећемо никада да продамо било шта преко 40%, дал ћемо на докапитализацију можда, али и то да би могли да зарађујемо више и да убацимо више ракета и граната на 67/8 одсто, а ја тражим као врховни командант да буду веће. И сад ће они да то неким текстом да покваре и да кажу како Србија угрожава Русију… Знате ли колико ја радим дневно и колико живим за то? Свако ратиште на свету знам колико чега потроши на двеном нивоу. Ради ко да ће хиљаду година да буде мир, али буди спреман као да ће сутра да избије рат… За шта тачно да се правдам – казао је он.

Наглсаио је да Србија има уговор са свега пар земаља о извозу оруђа и оружја.

– Сваког првог септембра слушам шупље приче о томе да је све скупо… Желим да се захавлим свим грађанима. Ни пред нама ни пред Републиком Српском нису лаки дани, имамо Братунац па Сребреницу. Све одлуке ће бити јавне. Спреман сам да укрстим агрументе са свима, не вику и дреку, већ аргументе и да објаснимо шта свака породица губи ако одустанемо од онога што нам је Бог дао и што нам је природно богаство. Мислим да смо једина земља која би се такве преднсоти одрекла. Пред нама је лето током којег ћемо морати да донесемо много важних одлука. Моје је да кажем да је Србија, стабилна сигурна и таква ће да остане – поручио је за крај.

Обраћање председника

Председник је на почетку истакао да ће данас искључиво говорити о Србији, не помињујући политичке партије, већ о лепим стварима, те замолио све људе да сагледају све важне ствари о којима ће причати и да заједнички договори на изазове коју су пред Србијом.

Фото Танјуг

Председник је рекао да очекује ескалацију ситуације у наредним месецима, говорећи о Европи и свету.

– Ми морамо да будемо опредељени да своје задатке изгурамо до краја и урадимо на најбољи могући начин и сачувамо мир, али обезбедимо и економски раст и бољи живот свих грађана без обзира како ће политичари то да тумаче.

– Рекли смо да је ЕКСПО кључан и прекретна тачка за развој Србије, и данас ћу да вам представим докле смо стигли, и броје ствари које ћемо да учинимо и говорити о изазовима, те вас молим да без обзира да без обзира на партијско и било какво опредељење саслушате јер ће бити речи о много ствари о којима је важно чути мишљење сваког грађанина – рекао је он.

Вучић је потом показао на пемтној табли како изгледа ЕКСПО према досадашњем плану.

Фото: Принтскрин РТС

– Очекујемо да у новембру добијемо заставу ЕКСПА и од тада смо званични домаћини… Национални стадион ће бити повезан са ЕКСПО-м и у тку су разговори са великом копманијом која је радила светске познате стадионе, како би они управљали не смао стадионом у Београду, већ и Зјаечару, Лесковцу , Лозници.. Неке од највећих светких звезда ћемо довести на ЕКПО – рекао је он.

Додао је да је дозвољено да ЕКСПО буде на 25 хектара распоређен.

Истакао је да посебно поносан на улаз у ЕКСПО који су радили српски архитекти.

– Ово је активациона зона, а поред ће бити велики павиљони који ће моћи да изнајме велике земље – рекао је Вучић, те додао и да ће бити могућност за мање земље које ће на видеу зиду моћи да представе своје активности.

Фото: Принтскрин РТС

Потом је показао и наш национални павиљон, решење нашег архитекте и што ће бити готово фасцинантног изгледа.

– Биће од сталног материјала и биће ту као галерија од 6 хиљада квадрата, на много нивоа, ресторана, кафића и простора за младе – рекао је Вучић.

Фото: Принтскрин РТС

Такође ту ће бити велики простори и отворени аудиторијум који ће моћи да се користи за приредбе, а ту су и бројни спортски терени који ће бити направљени тако да се смењују у складу са потребама.

Фото: Принтскрин РТС

Председник је рекао да ће све да изгледа фасцинантно, те да очекује да се 2028. игра национално финале на новом стадиону у Београду.

Фото Танјуг

– На самом националном стадиону радили смо одређене измене, на пример који се тичу излаза, да би се могла гарантовати безбедност сваком човеку који дође на концерт и да може у било ком случају неповређен да напусти овај велелепни објекат – рекао је Вучић.

Када је реч о акватик центру, Вучић је рекао да је од Мађарске и Орбана добио цео пројекат, и да је то сјајна прилика за ватерполисте али и остале водене спортове.

– То ће бити други или трећи центар по величини у целој Европи – рекао је.

Затим је указао где ће бити смештени сви учесници ЕКСПА, те нагласио да ће ти станови бити понуђени онима којима је најпотребније и да ће Влада о томе донести одлуку коме ће припасти по завршетку ЕКСПА.

Председник је напоменуо да је у плану градња највећег аквапарка и да су у току разговори са највећим предузећем које је задужено за сталне поставке циркуса и забавних паркова и да ће то били од великог значаја за развој привреде, привлачење туриста самим тим и развој економије.

– Акваријум ће бити смештен са друге стране Саве поред Природњачког музеја. Имаћемо и делфинаријум на ЕКСПУ. Осим што је атракција постоје и такозвани терапеутски делфини за децу са аутизмом, и ништа боље не утиче на њих него ти делфини. Он ће бити и за сву другу децу – рекао је Вучић те напоменуо да се о свему већ консултовао са министарством здравља.

Када је реч о летећим о аутомобилима, у току су консултације са компанијама.

– Од 2026. те компаније ће имати дозоволе, ми ћемо припремити све што се тиче регулативе… То није чуди и није хир, већ прека потреба за земље које желе да нпредују. Имећете 10 пута више дронова него авиона, а 20 хиљада до 2035. по једном стау таквих аутомобила који ће да лете изнад Београда – рекао је он.

– Не причамо о бајакма, и нећемо нажалост бити први, али имаћемо све то. Далеко смо у преговорима, иако су ми се многи смјејали то смо обећали и то ћемо да урадимо – казао је Вучић.

Председник је истакао да је потребно више од стабилности и финансија, и да Србија може да се похвали да је у првом кварталу ове године имале највећу стопу раста у Европи.

– Раст је тај који нам омогућава да имамо и више новца и да можемо да обезбеђујемо већа примања јер без тога то није могуће. Видим да је кренула сезона штрајкова, гледаћемо да учинимо све што је могуће, али молим све људе да се понашају у складу са реалним могућностима земље, раста ове земље, а не у складу за жељама… Сваке године слушам о томе како ће сви да баце свој род нечега, како им се не исплати, а савке године раде све више, све новије машине и профит све већи. Само вас молим да будете мало више фер према својој земљи – рекао је Вучић.

Вучић је рекао да очекује да инфлација у јуну буде 4,1% и да и даље пада.

– На рекордном смо нивоу броја запослених, преко два милиона и 313 хиљада. Прилив страних инвестиција је прешао две милијарде и по томе је смо већ први у региону. Девизне резерве су на 27 милијарди, злато нам је 41,3 тоне… Важно је да покушамо да током ове године имамо стипу раста 4,3% јер би њоме подигли БДП на ниво на 135 одсто више него претходних година. Сатње на рачуну, имамо 615 милијарди динара. То је наша заједничка политика, премијера Вулевића, министра Малог да направимо бафере за ризике које предвиђамо и обезбедили смо ддоатне бафере и да стопу јавног дуга држимо на 49,5%. Очекујем велике поремећаје на тржишту свега од енергената, до хране и свега другог, у целом свету, зато смо се ми снашли, иако то много кошта али гледамо да у нашој земљи увек имамо довољно свега – рекао је Вучић.

Председник је истакао да се нада да неће битиу праву и ако не дође до катастрофе, Србија ће добити инвестициони рејтинг, упркос томе што није земља ЕУ и НАТО-а и верује да је то могуће.

– У Италији ће 11. јула бити представљен нови модел који ће се правити у Крагујевцу, и лично ћу у другој полицини јула отворити производњу аутимобила са нашим пријатељима и то ће значајно утицати на раст друштвеног брути поризвода. Производићемо електрични аутомобиле и то доноси многе проблеме. За сваку куповину појединих модела електричних аутомобила добијаћете стимуланс од дражве у износу од 5.000 евра. Када одете у Јокохаму видећете највише Нисана, у Хирошими Мазди, свако брине о свом локалном произвођачу па је ред да ми покажемо поштовање према оном што се производи код нас – рекао је Вучић.

Председник је најавио нове законе због бриге о старт-аповима.

– Боеградска берза је у државним рукама и комисија за хартије од вредности и све ће напокон бити на једном месту и тако ћемо додатно да подстакнемо тржиште капитала и оно нам је правило значајне проблеме посебно у финансирању старт-апова – рекао је Вучић.

Вучић је истакао да ће од 1. септмебра бити организовани превентивни прегледи, бесплатне тумор маркере, и колоректални карцином за мушкарце за карцином простате и дебелог црвеа, а за жене карцином дојке, плића и колоректални карцином.

– Верујем да можемо хиљаде и хиљаде живота да спасемо. Све порпуно бесплатно и све ћемо да завршимо до краја децембра. Такође имаћемо и кардиолошке контроле, и све потпуно бесплатно за грађане преко 40 година. Вратићемо систематске прегледе у школе – најавио је Вучић.

Радови за ГАК народни фронт ће кренути надам се у априлу идуће године, а до маја породилиште у Нишу, појаснио је Вучић.

Према речима председника у наредном преиоду мора да се овори дијалог на нивоу парламента и не жели да прича о томе да ли неко користи сваку прилику да се дигне из политичких мртвих.

– Реч је о литијуму. То није одлука која се доноси данас или за годину дана. Увек може све да прекине до 2028, а ако прихватимо све могли би да отворимо рудник литијума. Потребно је да се прича са аргументима, а не празне приче, а не ‘не дамо Јадар и Рађевину’ а објаснићу вам како сте их дали. Ти који вичу да их ен дају, не занју ни на гуглу да пронађу реке које су угрозиле Крупањ. Лично сам улествовао у идеји да обновимо Тршић, бању Ковиљачу, изградњу стадиона у Лозници, о изградњи болница заустављених још ’87 да не говорим. Д ане причам о ауто-путу Рума-Шабац и Шамац-Лозница која ће бити готова до ктаја године, дакле за сат врмена од Београда до Лознице – нагласио је Вучић.

Предсеник каже да неће да говори како је све иделано, али да мора да се ради са европским партнерима, да је о томе причао са Макроном, Шолцом, Фон дер Лајеновом.

– Никада нико на силу неће да ради ништа. Оћу да наше друптво донесе одлуку, али да људи сагледају све, и да смао знају колико смо глупости чули у последњих седам дана. Имамо могућност д апроведемо велике количине натријум-карбоната – рекао је он, те упитао да ли Србија може да обезбеди производњу батерија и електричних аутомобила у Србији.

– Разговарамо са најмоћнијим људима о заштити животне средине, и док нам Немци не буду гарантовали да ћемо имати чисте реке, и депоније уређене у скалду са највишим стандардима нећемо ни да почињемо око било чега – рекао је Вучић.

Овакав пројекат има три елемента

1. животна средина

2. социјални ефекат

3. економија, каже председник.

Вучић је нагласио да док се не добију гаранције да неће бити негативних ефеката за животну средину, неће ништа да се ради. Када је у питању социјални ефекета предесник је поменуо рудник у Бору, и да од када је направљена трансакција са Кинезима, буџет је пет пута већи него у периоду 2012. године у Бору. Поменуо је и буџет Лознице, те додао да људи не знају шта да раде са новцем од његовог повећања.

Причајући о економским ефектима, Вучић је нагласио да ће у наредномпериоду да се воде ратови о критичним минеларлин сировинама попут литијума, песка, соли, нафте, нафте… Литијум постаје најважнија критична минерална сировина.

– Могао бих као тероретичар завера да кажем да нисмо лсучајно зауствљени пре две године. То је била минијатура западних служби да зауставе развој службе. Права шаховска минијатура у којој су нас поразили, одузели нам две године, и док нису сачекали време да се ми опаметимо и размемо ствари на другачији начин. Време је да не губимо време, али можда ћемо да изгубимо и наредних 10 ако аргументи буду такви да то не можемо да прихватимо… – казао је Вучић.

Поменуо је да је ЕФП батерија направљена у Србији од сстране људи у Суботици. И Фолксваген и Рено су рекли да ово желе, и да то чини мотор сутрашњице.

– Састоји се од литијума, фосфата и гвожђа ако се не варам.. Ако ово успемо да произведемо у Србији, тиме обезбеђујемо огроман новац и допринело би увећању ДБП… Уколико не можемо сами у нашој земљи то да радимо, нећемо ни да пручамо о томе. Тада имамо утицај од скоро 4% на БДП, то је 3 милијарде нове вредности на годишњем нивоу. Оде Србија у небеса! Доведемо светске произвођаче електричних аутомобила идемо на +16,45 додатних 20 милијарди евра. Ово је важније од нафте. Важније од свега. То је сваке године то није једнократно. То је десетинама година јер се тешко исцрљује. Савек године и погледајте која је наша предност у односу на све друго – рекао је Вучић.

Председник је истакао да је лепо било видети да Србија има струје, када је цео регион остао у мраку пре пар дана. Додао је и да је порасла потрошња електричне енргије, првенствено због употребе клима током лљтњих дана, а да тек сви надолаћи пројекти попут летећих аутомобила и дата центара ће захтевати још више струје.

Напоменуо ја да није изграђен термоблок Србија не би имала струју и да мора да се пожури за костолачник ветропарком, обновљивим изборима са батеријама. Вучић је нагласио да мора да се ради на новим откривањима како би се избегли проблеми. Како каже мора да се нађу решења за мале нукелеарке.

О рудној ренти, председник је истакао да је покушао али у томе није успео, јер је то наишло на жесток отпро Руса у то време када је био премијер, и да верује да би и данас било тако, само би ту било противљење Америке, Шпаније и других земаља која се баве истраживањима и сикопавањима.

– Много проблема у енергетици – казао је.

Председник је потом причао и намирницама. Како је нагласио обезебеђене су одређене количине пшенице, кухињске соли, товних прасића, шећера, тестенине и свега другог.

Вучић је причајући о инфраструктури, указао да су у току преговори са Кинезима око финансирања.

– Можемо ми сада потрошити милијарду и две више, али смо тиме направили рпоблем за будућност. Ово је стара пруга од Панчева, ништа не функционише, урадићемо поптуну обонву од Панчева, преко Зрењанина, продужићи до Кикинде, Сенте и Суботице. Урадићемо и Врбас-Сомбор – нагласио је Вучић.

Како је председник истакао очекује постизање договора у наредних данима, и да ће у септембру бити брза саобраћајница до Ваљева. Одлично нам иде дунавски коридор, урадили смо Градиште-Голубац, и до крја следеће године комплетан Дунавски коридор биће завршен најавио је Вучић.

– Размишљамо где Дунав спаја два дела Србије да подигнемо велелепни мост, али тек треба да урадимо студије па тек онда пројекат – рекао је Вучић.

Највио је обраћање премијера Вучевића 28. јуна из Крушевца.

Важна ствар и иницијатива за здравство је обезбеђење здравих оброка и најбоље могуће хране деци у школама.

-Даћемо све од себе да доведемо најбоље Универзитете из света, водимо преговоре са два европска универзитета, Прво ће доћи факултетски кампуси, јер желимо да наша деца која неретко иду ан европске универзитете остану овде и не морају да иду од родитеља и далеко од своје земље – рекао је он.

За крај је председник истакао да сутра увече иде у Брисел, где ће имати важне разговоре.

Нагласио је да израдом батерија долази до укидања ПЕМП конвенције.

– Трусћимео се дијалогом да решавамо ствари, не верујем у другу страну и њихову жељи за формирање ЗСО – рекао је Вучић.

Истакао да се обзиљно ради на набавци нових система у војсци Србије и да се много улаже, али да се не показује те да ће нешто мало бити показано у наредном периоду.

– Морамо да будемо спремни и да одбрани земљу у сваком тренутку. Таква су времена да никоме није за веровати, а људи у Србији знају да у руководству земље имају озбиљне њуде који се труде да ураде све да сачувају земљу – рекао је он.

(Вечерње новости)

2 коментара

 1. Da izvini ko cita, ali ovom coveku ne verujem niti jednu jedinu rec. Od izbora 2012 pa do sada jedno je govorio, a radio je sasvim suprotno od onoga sto je obecavao i u sta se zaklinjao.
  Postigao je to, da je Srbija jedina zemlja u svetu koja one koji su je drzali godinama pod surovim sankcijama, koji su je zverski bombardovali i koji joj otimaju teritoriju i etikitiraju Srbiju kao genocidnu drzavu, zove prijeteljima, da put u EU nema alternativu a taj put bez odricanja od Kosova i Metohije, za Srbiju ne postoji. Da je Srbija jedina ekonomija u svetu koja strancima poklanja poslovne prostore, poljoprivredno zemljiste, placa radnike i oslobadja poreza za pokretanja poslovanja u Srbiji. A u isto vreme malo ili skoro nista cini za pokretanje sopstvene privrede i poljoprivrede. Da je preuzeo na sebe inguirencije vlade, skupstine, ministarstava i svih drzavnih institucija, da je ilegalno organizovao izbore na svim nivoima bez ucesca Kososva i Metohije. Da ne nabrajam dalje, jednostavno ne mogu niti da citam a pogotovo da verujem u ono sto Vucic govori.

 2. Јелена

  Као и увек, Вучић је конфузан у свом излагању.

  Као и увек отворено не подноси новинаре које вређа, а на питања не одговара концизно и јасно.

  Испада да нас је две године ЛАГАО у вези са литијумом, а посао одмакао! Лако ће га убедити да је рударење литијума чисто те да неће бити еколошка катастрофа за Србију.

  За себе говори да је отворен и не крије ништа “од народа”, а све шзо је важно, урадио је (погубно) на своју руку и – тајно: изгубио КиМ, Србију довео до нивоа колоније…

  Мегаломан, уводи Србију у дужничко ропство своји визијама, посебно за ЕКСПО, од којих су летећи аутомобили најлуђи; све уз сигурност “огромних” девизних резерви Србије од чак 4 милијарде евра…

  Има још много тога! Само могу да кажем: ни ја му не верујем ни једну једину реч. Нарочито не у добре намере према Србији и развоју њене економије, која би требало да се заснива на пољопривреди (за коју не даје ни две ситне паре), а не на сумњивим “инвестицијама” повлашћених и преплаћених “инвеститора”.

  Просто – несварљиво!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *