Развој пословања уз допринос напретку заједнице и заштити животне средине

КОМПАНИЈА НИС ОБЈАВИЛА ИЗВЕШТАЈ О ОДРЖИВОМ РАЗВОЈУ ЗА 2023. ГОДИНУ

Развој пословања уз допринос напретку заједнице и заштити животне средине остају основе на којима компанија НИС темељи свој рад. НИС то потврђује најновијим Извештајем о одрживом развоју за 2023. годину који је објављен на сајту компаније.
Као друштвено одговорна компанија, која својим пословањем доприноси остваривању глобалних циљева одрживог развоја, компанија НИС је објавила 14. узастопни верификовани извештај који је израђен у складу са стандардима водеће организације у свету у области одрживог пословања Global Reporting Initiative (GRI). Извештај је верификовала независна ревизорска кућа ТПА Ревизија д.о.о, а путем овог документа најшира јавност је на свеобухватан начин информисана о најзначајнијим пословним и друштвено одговорним активностима НИС-а у прошлој години.
Компанија НИС је међу водећим послодавцима, инвеститорима и извозницима у нашој земљи чиме пружа стабилан допринос економском развоју Србије. Истовремено, приоритет НИС-а је да својим активностима унапреди заштиту животне средине и пружи замајац бржем напретку шире заједнице. У складу са тим, компанија посвећено ради на унапређењима у све четири темељне области одрживог развоја: економском напретку, развоју људских ресурса, заштити животне средине и безбедности на раду, као и реализацији друштвено одговорних пројеката. НИС својим активностима доприноси остварењу 12 од 17 циљева одрживог развоја УН.
„НИС је пионир када је реч о извештавању о одрживом развоју у нашој земљи. Сада настојимо да будемо пример по динамици одрживог развоја и непрестано усавршавамо своје праксе у овој области. То значи да континуирано модернизујемо нашу компанију, чувајући стабилност на домаћем тржишту и пружајући значајан допринос унапређењу еколошке слике Србије и развоју наше заједнице“, рекао је Вадим Смирнов, заменик генералног директора НИС-а поводом објаве Извештаја о одрживом развоју за 2023. годину.
Када је реч о развоју бизниса, НИС је у 2023. години започео нови инвестициони циклус и у модернизацију компаније уложио 39,2 милијарде динара. Тиме су уједно настављена стратешка улагања у технологије за смањење емисија свих загађујућих материја и развој пројеката у области обновљивих извора енергије, усмерених на рационалну употребу ресурса и смањење негативног утицаја на животну средину.
Као један од најпожељнијих послодаваца у нашој земљи, НИС је наставио са развојем тима који чини више од 13.000 запослених. У 2023. години организовано је готово 4.300 обука, на којима је учествовало више од 4.000 запослених. Истовремено, компанија је наставила да пружа шансу студентима да обаве праксу у НИС-у путем програма „NIS Calling“, као и младима да учине прве каријерне кораке путем програма запошљавања „NIS Energy“.
У области заштите животне средине компанија је само у 2023. години у еколошке пројекте инвестирала 801,8 милиона динара. Ова улагања значајно су већа ако се узму у обзир инвестиције у технологије које индиректно доприносе смањењу негативног утицаја на животну средину. Захваљујући улагањима у своју зелену агенду компанија НИС је у 2023. години смањила директне емисије угљен-диоксида за 6 одсто.
У 2023. години НИС је обележио 15 година спровођења програма друштвене одговорности „Заједници заједно“ путем ког компанија сарађује са 13 локалних заједница у којима обавља значајан део својих пословних активности. Од 2009. године путем овог Програма, у развој партнерских градова и општина уложено је више од 1,7 милијарди динара и унапређен рад више од 180 образовних установа и више од 40 институција културе, опремљено је 45 болница и домова здравља, те уређено више од 140 дечјих игралишта, паркова, спортских терена и објеката..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *