Кинеске железнице организовале креативну сликарску радионицу „Ујединимо дечја срца: пут кинеског пријатељства.

Четкицама осликавамо будућност Кине и Србије

Photography Ren Weiyun

Дана 31.маја поподне, петнаест српских радника су се заједно са децом окупили у Одељењу за управљање пројектом брзе пруге Београд-Будимпешта како би учествовали у активности поводом Дана детета – креативна сликарска радионица „Ујединимо дечја срца: Пут кинеског пријатељства“.

Mанифестација се поклапа са Међународним даном деце, а уједно је и први пут да српски малишани имају прилику да посете радно место родитеља, као и да изблиза виде лепоту кинеске брзе пруге.

Током радионице малишани су посетили изложбену салу у одељењу за управљање пројектом и одгледали промотивни видео, кроз излагање представника пројекта брзе пруге упознали су се са процесом изградње брзе пруге Београд-Будимпешта.

Photography Ren Weiyun

У наставку програмa радионице, српски малишани – деца челичних пријатеља и њихови родитељи су уз помоћ четкица и бојица на папир пренели слике брзе пруге њиховим очима и тако су настали ликовни радови који одишу дечјом раздраганошћу. Након активности, присутни су имали прилику да пробају аутентична кинеска јела.

Photography Ren Weiyun

Ова сликарска радионица поводом Дана детета не само да је српским малишанима приближила знање о изградњи брзих пруга у Кини и приказала резултате сарадње две земље у области брзих пруга, већ је унапредила и културну размену између Кине и Србије, ојачала поверење два народа као и њихова очекивања према будућности. Малишани српских породица и запослених – наших челичних пријатеља нису само представници хиљада породица које су дале несебичан допринос међународној изградњи железнице, већ су и сведоци челичног пријатељства Кине и других земаља у иницијативи „ Појас и пут“!

Photography Ren Weiyun

Програм манифестације успешно је завршен, са малишанима смо маштали о изградњи железнице, а пред нама се полако приказује прелепа слика будућности пруге Београд – Будимпешта!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *