Зашто Украјина напада руске радаре за рано упозорење од нуклеарног напада?

Пуковник аустријског генералштаба др Маркус Рајзнер: – Зашто је Вашингтон наредио Кијеву да нападне руске радаре за рано упозоравање, чији је једина сврха да упозоре Кремљ у време изненадног подмуклог америчког стратешког нуклеарног напада на Русију.

Према речима пуковника Рајзнера, напади украјинских дронова на руске радаре за рано упозоравање 77А6 «Воронеж» немају непосредан војни значај за украјинску војску, пошто ови преко-хоризонтни радари за рано упозоравање ефективно откривају површину лета само са висине од 2000 км. до висине од 6000 км, односно само путање лета америчких стратешких нуклеарних пројектила. Украјина има само бивше совјетске тактичке ракете Точка и америчке тактичке ракете АТАСМS. И лете балистичким путањама са максималном висином лета од 60 км. Уништење руских радара 77А6 «Воронеж» нема војни значај за Кијев, јер ови радари чак не прате нивое лета украјинских тактичких ракета. Нити прате нивое лета на којима би украјински борбени авиони Ф-16 ускоро могли да делују. Напротив, уништење или оштећење ових радара ствара потенцијално експлозивну ситуацију, јер САД добијају стратешку предност над Русијом, јер Русија можда неће на време уочити изненадни подмукли нуклеарни удар САД.

Радар 77А6 «Воронеж»

Владимир Путин данас је упозорио НАТО земље да обрате пажњу на коришћење високопрецизних далекометних ракета. Њихова употреба није могућа без софистицираних средстава осматрања и навођења из свемира са којим већина држава чланица не располаже. Податке о циљевима може да угради и произвођач ракета. Дакле опасно је чак и располагати таквим средствима јер сасвим лако могу постати мета одмазде.

Русија би требало да размотри извођење „демонстративне“ нуклеарне експлозије као одговор на потенцијалну западну дозволу Кијеву да употреби испоручено оружје за напад на руску територију, каже Дмитриј Суслов, заменик директора Центра за свеобухватне и европске студије на Вишој економској школи. чланак за часопис Профил.

„Политички и психолошки утицај облака нуклеарне печурке, који се емитују уживо на глобалним ТВ мрежама, могао би, надамо се, поново запалити страх од нуклеарног рата“, тврди Суслов. „Овај страх, који се у великој мери смањио, био је једини фактор који је спречио ратове између великих сила од 1945. године.

3 коментара

  1. LEON RADIC ZENICA BiH

    VOJNO INDUSTRIJSKI PROIZVODJACI ORUZJA I NJIHOVI DIONICARI PREDSTAVLJENI KROZ AKTUELNE VODECE POLITICARE NA ZAPADU NEVIDE U SVOJOJ POHLEPI ZA PROFITOM VLASTITE GRADJANE. TI ISTI GRADJANI TROMO I SPORO REAGUJU NA MOGUCI ARMAGEDON. KAO PODSJETNIK – SUDBINA DJULIJANA ASANZA- NAJVECEG SVJETSKOG MUCENIKA. RUSKE NUKLEARNE PODMORNICE SU DAVNO ISPLOVILE.

  2. Узлуд им труд. Руска подморничка армада стално је присутна дуж обала Америке и голим оком се може видети Њујорк. Они као опомену, без по муке, могу прекинути кабл испод океана, којим комуницира Европа и Америка. Осим тог имају ракете са нуклеарном главом и дежурају 24 сата 365 дана у години.

  3. Јелена

    Путин је превише фини играч у односу на барабе “преко седам гора и седам мора” и њихове европске и азијске сатрапе. Зашто не учини све што може, пре кобног притиска на црвено дугме неодговорних хушкача на рат? Имају могућност кидања подморских каблова за везу? Кидај! Могућност обарања или онемогућавања шпијунских сателита? Обарај!!! Не разумем… са барабама нема другог разговора јер речник разумних људи барабе не разумеју.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *