Такмичење окупило 110 ученика из Србије и региона

ПРОГЛАШЕНИ ПОБЕДНИЦИ 11. НИС ОЛИМПИЈАДЕ ИЗ РУСКОГ ЈЕЗИКА

фотографије: САМИР ДЕЛИЋ
Финале једанаесте НИС Олимпијаде знања из руског језика одржано је по први пут на Филозофском факултету у Нишу, уз подршку компаније НИС, у оквиру програма „Енергија знања“.
Олимпијада знања из руског језика, која је део званичног календара такмичења Министарства просвете Републике Србије, у последњем кругу такмичења окупила је 110 учесника, узраста од седмог разреда основне до четвртог разреда средње школе из Србије, Босне и Херцеговине и Црне Горе. У оквиру финала олимпијаде најбољи од 700 учесника првог круга такмичења надметали су се у четири категорије. Након завршетка такмичарског дела, уследило је проглашење победника, уз свечану доделу награда и статуа најбољима, праћено наступом хора Гимназије „Светозар Марковић“ из Ниша.

фотографије: САМИР ДЕЛИЋ

Победници по категоријама су: I категорија: прво место Милица Костић из Основне школе „Доситеј Обрадовић“ у Опову, друго место Наташа Николић из Основне школе „Бора Станковић“ у Каравукову, треће место Марија Јакимова из Основне школе „Георги Димитров“ у Босилеграду. II категорија: прво место Јована Кнежевић из Гимназије „Милоје Добрашиновић“ у Бијелом Пољу, друго место Сташа Каралеић из Прве нишке гимназије „Стеван Сремац“ у Нишу, треће место Лазар Лопушина из Гимназије „Милоје Добрашиновић“ у Бијелом Пољу. III категорија: прво место Наташа Станковић из Гимназије Врњачка бања, друго место Ива Стевановић из XIII београдске гимназије, треће место Јована Бугарин из Гимназије „Милоје Добрашиновић“ у Бијелом Пољу. IV категорија: прво место Александра Олоанцева из Гимназије „Михајло Петровић Алас“ у Београду, друго место Марија Котељникова из Прве београдске гимназије, треће место Варвара Јермолајева из Гимназије „Михајло Петровић Алас“ у Београду. Апсолутни победник Олимпијаде је Милица Костић из Основне школе „Доситеј Обрадовић“ у Опову, ученица која је освојила највећи број бодова на такмичењу.

фотографије: САМИР ДЕЛИЋ

Ова олимпијада знања организована је у сарадњи са Филозофским факултетом у Нишу и Славистичким друштвом Србије, док Олимпијаде знања из руског језика НИС организује од 2013. године, са изузетком 2020. године, када такмичење није одржано услед пандемије.
Кроз програм „Енергија знања“ НИС доприноси развоју образовања и побољшању услова за рад у образовним институција широм Србије. Између осталог, НИС је подржао реализацију пројекта двојезичне наставе у Гимназији „Јован Јовановић Змај“ и Основној школи „Јован Поповић“ у Новом Саду, као и у Гимназији у Алексинцу. НИС је до сада опремио и 23 кабинета за руски језик у школама чији су ученици на Олимпијадама знања остварили запажене резултате. За свој допринос развоју образовања у Србији, НИС је прва компанија добитник престижне „Светосавске награде“ коју додељује Министарство просвете Републике Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *