PORAZ ZAPADA JE EVIDENTAN Vučelić: Svaka čast Aleksandru Vučiću, Rezolucija nije postigla efekat

 

Glavni i odgovorni urednik Večernjih novosti Milorad Vučelić izjavio je da rezolucija o Srebrenici nije postigla efekat da optuži srpski narod za genocidnost.

 
 

 – Teško je posle predsednika Vučića, koji je najzaslužniji naravno, za ovaj obrt koji se dogodio. A u čemu je obrt? Prvo, Srbija je oklevetana, to je činjenica da je ovom Rezolucijom oklevetana. Međutim, i po obrazloženjima onih koji su govorili se vidi da je istina do njih doprla. Niko nije, naime, koristio tu argumentaciju u svojim obraćanjima, nije ga dodirnula ta kleveta o Srbiji kao genocidnoj, čak to nisu ni izgovarali. S druge strane UN jesu kompromitovane ovom Rezolucijom, ali tim ogromnim otporom, tom brojkom od 107 one pokazuju da mogu biti i bolje mesto mego što je sad. Ta Rezolucija očigledno nije postigla taj efekat da optuži srpski narod za genocidnost, ali je uspela u nečem drugom – da destabilizuje Balkan, da destabilizuje i Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru i biće tu i dalje uznemirenja. Znači, to je bio njen neki pravi cilj, otprilike i to je nesumnjivo postignuto. Imamo u toku predlog Vlade Republike Srpske da preda predlog za razdruživanje, imamo nemire u Crnoj Gori ma koliko oni bili veliki-neveliki.

Tu je najproblematičnije što je Crna Gora preko dva amandmana upala u jednu zajedničku, manipulativnu, mrežu u koju su mnogi naseli. 

Ali poraz Zapada je evidentan, Ta slika sveta, taj odnos snaga koji je definitno poremećen. Mi to znamo po nekim drugim pokazateljima. Taj zapadni način politike, ta zapadna dominacija se, očito, okončava. Pokazuje se da se vredi boriti. Taj resurs NE  je uvek veliki. 

Srbija je iskoristila i ugled koji je stvarala politikom mira i diplomatskim veštinama. Svaka čast Aleksandru Vučiću koji u toj stvari apsolutno prednjači.

Naravno, loša stvar ostaje da je ta Rezolucija sada na taj način usvojena i to sigurno nije nešto što je dobro i čemu treba da se radujemo. To će biti zloupotrebljavano i korišćeno mnogo. Možemo očekivati razne zloupotrebe i teškoće zbog ove Rezolucije – kazao je Vučelić gostujući na TV Pink.

 
 

3 komentara

 1. LEON RADIC ZENICA BiH

  CRNA GORA JE SKOLSKI PRIMJER KAKO ZAPAD EKONOMIJOM VLADA SVIJETOM. EKONOMSKI BIJEDNICI POPUT CRNE GORE ZIVE OD ZAPADNIH KREDITA.

 2. Ne daj Bože, da nas – nekim čudom – ekspresno prime u EU, Srbija bi bila dužna da u svoje školske udžbenike unese, lepo obrazložene, tekstove o sopstvenoj “genocidnosti”, a njeni žitelji bi morali da podležu kaznenim merama ako to negiraju. Što je već nezamisliva situacija!
  Zaključak se sam nameće: treba se, konačno, javno i zvanično odreći ćoravog posla – puta bez alternative u EU. Odmah!

  Bez obzira što je Amerika (sa prišipetljama i onima koji su bili primorani ucenama) odnela Pirovu pobedu, to se, ipak, računa kao pobeda, sa svim implikacijama koje će tek uslediti. Za nekoga ko je izgubio svaki stid i kriterijume o sebi (Amerika), presedan u vezi sa izglasavanjem prostom većinom je tek jedna sitnica koja će se brzo zaboraviti. A svi oni koji su bili uzdržani, mogli su unapred da znaju kakav će biti ishod kod sišavših sa uma, pa da glasaju “za” – ako su prijatelji…

  I šta sad? ODMAH, stvarno podići glavu i brinuti jedino o svojim interesima, u šta spada i pokretanje pitanja genocida nad Srbima u dva svetska rata, u Jasenovcu, u NDH, “Oluji”. Uvesti obavezu služenja vojnog roka – če-mu “Rafali” ako nema pilota; tenkovi – ako za njih (i sve ostalo savremeno naoružanje) nema obučenih rukovalaca, itd.itd. Najuriti iz Srbije sve NVO koje rade subverzivno pa još o našem trošku. Zatražiti prijem u BRIKS. Prekinuti sve pregovore u Briselu na bazi Briselskog sporazuma jer su čista besmislica…

  Vučić je obećao da će u GSUN ići uzdignute glave, – znao je kakv je ishod jedino moguć – a bio je vidno skrhan i POGNUTE glave, na kraju sednice. Gore glavu, Vučiću! Ponosno, bez defetizma i dodvoravanja! U pitanju je ponos nacije i njen opstanak.

 3. I jedna ispravka: Streljanih žrtava, Vučiću, nije bilo preko 8000 – ne verujem da to ne znaš! To je naduvan broj, uopšte, a stpani su, u taj naduvani broj, i živi i umrli od bolesti – bilo kad,, i borci poginuli u borbama – to se moralo naglasiti. Bez obzira da li je uzalud! Propust???

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *