Орбан: Од “мисије НАТО у Украјини” диже ми се коса на глави, избори за ЕП – избор између рата и мира

 
Што се тиче рата, Орбан је рекао да европски политичари имају тенденцију да размишљају о нуклеарној бомби углавном као о “тактичком оруђу одвраћања”, а не о нечему што заправо треба да се користи
 

Избори који ће бити одржани за Eвропски парламент 9. јуна су избор између рата и мира, будућности наше деце и укупним могућностима за живот Мађарске, изјавио је данас мађарски премијер Виктор Орбан.

Орбан је у интервјуу за Јутјуб канал “Патриота” рекао да је био шокиран атентатом на словачког премијера Роберта Фица и да је његова прва мисао била забринутост за живот његових колега, пренео је МТИ.

Његова друга мисао је, како је рекао, била да ће бити “остављен сам” у Бриселу са својим ставом о рату и да ће му наметнути “све врсте додатних безбедносних правила”.

Што се тиче рата, Орбан је рекао да европски политичари имају тенденцију да размишљају о нуклеарној бомби углавном као о “тактичком оруђу одвраћања”, а не о нечему што заправо треба да се користи.

Он је, међутим, додао да је проблем у томе што нико у Другом светском рату није помислио да ће Американци употребити нуклеарне бомбе.

Орбан је рекао да сматра да је разговор о нуклеарном оружју “лош предзнак”.

“Од израза ‘мисија НАТО у Украјини’ диже вам се коса на глави”, рекао је мађарски премијер.

Он је рекао да су разговори о тактичком нуклеарном оружју, муницији са осиромашеним уранијумом, светском рату и слању трупа одбрамбених савеза ван њене територије “застрашујући”.

Орбан је навео да отпор овим стварима није толико јак међу западњацима као међу Мађарима, додајући да смо сада “усред процеса о коме би се за 10 година могло говорити као о уводу у трећи светски рат”.

Европа је, како је рекао, утонула у рат, а да није било ни процена о количини новца и опреме која ће бити потребна да се постигне њен војни циљ, додајући да “никада није видео ништа неодговорније”.

(РТ)

Један коментар

  1. Јелена

    Уколико уопште дочекамо живи ту будућност кроз 10 година…
    Орбану – једином преосталом разумном политичару из ЕУ – желим свако добро.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *