ЛАЖНА ДРЖАВА ПОСТАЛА ПРИДРУЖЕНИ ЧЛАН ПАРЛАМЕНТАРНЕ СКУПШТИНЕ НАТО-А: Само једна земља гласала против пријема тзв. “Косова”

 

Парламентарна скупштина НАТО-а донела је данас одлуку о унапређењу статуса тзв. Косова, из улоге посматрача у статус придруженог члана те организације, преноси “Косово онлајн”.

 

Одлуку је саопштио посланик Покрета Самоопредељење Дритон Хисени.

Током гласања уздржано је било 14 чланица, једино је Мађарска била против. 

Придружени члан је постала и Малта.

“Напредак статуса долази након неколико година одличне сарадње између Скупштине Републике Косово и Парламентарне скупштине НАТО-а. Од јуна 2014. били смо представљени као делегација посматрача”, написао је Хисени на Фејсбуку, који је и председавајући косовске делегације у Парламентарној скупштини НАТО-а.

Делегација Скупштине Србије, која је учествовала на састанку Парламентарне скупштине НАТО-а у Софији, писмом је затражила од ове скупштине да тзв. Косову не да статус придруженог члана.

Делегација Србије састала се са шефом америчке делегације при НАТО Мајклом Тарнером, коме је писмо уручила председница Скупштине Србије Ана Брнабић.

Србија је у писму позвала посланике Парламентарне скупштине НАТО-а да не одобре унапређење статуса “Косова” од посматрача до придруженог члана, наводи се у саопштењу Скупштине Србије од 26. маја.

Претходно је председник Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај позвао “све земље савезнице да данас на Парламентарној скупштини НАТО-а подрже унапређење статуса ‘Косова’ од посматрача до придруженог члана Алијансе”.

Како је навео, то ће бити значајан корак ка пуноправном чланству.

 

4 коментара

 1. LEON RADIC ZENICA BiH

  STANOVNICI DRZAVA NEKADASNJEG VARSAVSKOG PAKTA I KOMPLETNOG JUGOISTOKA EVROPE SU ZA TZV.ˇˇHERENVOLKˇˇ,PREVEDENO NAROD GOSPODARA TJ.GERMANE I ANGLO SAKSONCE OBICNO TOPOVSKO MESO ILI KAKO JE TO OBJASNIO U ˇˇMEIN KAMPF-uˇˇ ADOLF HITLER TZV. ˇˇUNTERMENSCHˇˇ PREVEDENO PODLJUDI I ROBOVI KOJI TREBAJU BITI ISKORISTENI I NAKON TOGA UNISTENI.

 2. Парламентарна скупштина НАТО-а донела је данас одлуку о унапређењу статуса тзв. Косова, из улоге посматрача у статус придруженог члана те организације, преноси “Косово онлајн”.

  И ми смо изгледа у сталном статусу “посматрача” кад допуштамо да ствари оду овако далеко.

 3. глас народа

  ЛАЖНА ДРЖАВА Косово постала придружени члан ПСН-а!.
  Кад су то косовски шиптари рекли да лажу, да праве лажну државу? – Зашто се намеће такав преварантски наратив за домаћу употребу “да се српски народ не досети да је Косово Бриселским споразмом добило територијално све статусне атрибуте државе”!? Као и наративи “привремене косовске институције”, “Наша јужна српска покрајина” – а у Бриселском споразуму нигде не пише Српска покрајина, нема ни једне речи да пише Србија?

  Уместо “лажна” држава Косово – треба да се користи израз “самопроглашена (сепаратистичка) држава Косово – да знају у свету да су албански сепаратисти Бриселским споразумом отели српску територију-покрајину Косово и Метохију (Вучић им је споразумом све предао).

 4. Јелена

  Шиптари ништа нису отели од Србије! Њих је Америка искористила као своју пешадију да она, Америка, отме део Србије за своју војну базу на тлу Балкана, а Шиптаре само награђују – засад – као послушнике. Док и они не дођу дотле да као Ал Каида, Исламска држава и сл. не постану мете, јер су се отргли па више не слушају.
  “Такозвана” и “лажна држава Косово”, у српском наративу, не значе апсолутно ништа; Шиптари су направили праву државу коју им је поклонио српски председник Бриселским споразумом! Па ће Амери Куртија награђивати, смејући се у брк Србима, све док се Курти не осили толико да им дојади. Онда ће се обрачунати с њим, али тако да и тад Срби буду криви…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *