Додик: У Сребреници ћемо сутра предложити разлаз

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је одлуком о резолуцији о Сребреници у Генералној скупштини УН-а потписан крај БиХ и најавио да ће сутра са седнице Владе Српске у Сребреници федералној страни бити предложен мирни разлаз.

 
“Да ли ће то све бити убрзано или у неко догледно време то је ствар процеса. Ми бирамо мирни разлаз и то ћемо предложити сутра са седнице Владе у Сребреници. Предложићемо федералној страни”, рекао је Додик.
Додик је истакао да је Република Српска и ФБиХ су споразумне стране Дејтонског споразума, а тиме и Устав БиХ.
Навео је да је у питању опсежна покварена интервенција међународне заједнице, међународног фактора.
“Акценат је на све бацило функционисање заједничких институција које су опет они својим спонзорством итекако рушили инкогнито ради на томе да предложе и обезбеде подршку Немачкој. У том погледу не обавештавају органе БиХ. Органе БиХ које они тако форсирају да функционишу нису донели никакву одлуку”, наводи Додик.
Председник Српске наводи да је очигледан пример где је, како каже, један амбасадор Уједињених нација подржан од стране бошњачког члана Председништва БиХ.
“Све је то срамно и то знају веома добро Американци, Британци, Немци и сви остали који се овде миешају, вјроватно калкулишући да је то потребно да се уради јер ће Срби неколико дана галамити, а онда ће нестати”, закључио је Додик.

2 коментара

  1. Јелена

    Председник Додик је храбар човек који, једини од лидера у Федерацији, доследно чува Дејтонски споразум и позива се на њега. Пошто са осталима у Федерацији БиХ нема договора ни о чему, а деценијама се трудио, Српска и треба да се осамостали.

    Бошњаци и Хрвати нису Срби? А Срби у Српској – јесу (посебан народ). Па на основу права о самоопредељењу народа, записаног у Повељи УН, разлаз је легалан и легитиман.

    Желим г. Додику и Српској свако добро и успех на том праведном путу!

    • Slazem se u potpunosti samo bih hteo da dodam da anglo nacisti razumeju samo jezik sile i uvek ce je prvi upotrebiti i za to ce nam trebati i Rusija i Kina i to odmah.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *