ЗАВРШЕНА АНТИТЕРОРИСТИЧКА ОПЕРАЦИЈА У РУСИЈИ: Убијено више милитаната

У НАЉЧИКУ су неутралисана два милитаната који су планирали саботаже и терористичке нападе, саопштио је Национални комитет за борбу против тероризма (НАЦ).

– Као резултат антитерористичке операције у предграђу Наљчика у вези са утврђивањем локације наоружаних лица умешаних у терористичке активности, неутралисана су два бандита – саопштио је ресор, преноси РИА Новости.

НАЦ је данас известио да су у башти у предграђу Наљчика специјалне снаге блокирале милитанте који су отворили ватру на снаге безбедности након понуде да се предају.

Према доступним подацима, припадници разбојничке групе која је била део међународне терористичке организације, погинули у брзом обрачуну, планирали су да изврше већи број диверзантских и терористичких аката на територији републике“, наводи се у саопштењу.

Противтерористичка операција у Кабардино-Балкарској Републици је завршена на месту борбених дејстава. Тамо раде стручњаци за експлозиве ФСБ.

Међу службеницима ФСБ, Министарства унутрашњих послова, Министарства за ванредне ситуације и Националне гарде Русије који су учествовали у антитерористичкој операцији, као и међу цивилним становништвом, није било жртава.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *