VUČIĆEVA POLITIKA OTVARA VRATA U SVETU: Odgovorno rukovodstvo predsednika zadobilo pažnju i poštovanje svetskih lidera

OGROMNO poštovanje koje predsednik Srbije Aleksandar Vučić uživa među svetskim političarima imali smo priliku da vidimo prilikom njegove posete Francuskoj kada je priređeno niz počasti za našu državu, ali i kroz posetu brojnih svetski lidera koji uskoro dolaze u Beograd.

– Ako pogledate rezultate posete, svaki Srbin bi bio ponosan pogotovo kada vidite kakve počasti je Srbija imala u Francuskoj. Makron je pokazao poštovanje prema našoj zemlji i predsedniku Vučiću. Potpisivanje sporazuma o kupovini “rafala” ne samo da se približavaju dve zemlje, već time postaju i starteški partneri – izjavio je ministar finansija Siniša Mali i dodao da Srbija odavno nije imala tako dobru ekonomiju, ali ni tako dobrog predsednika, a pokazatelj toga je upravo poštovanje koje predsednik Vučić uživa na svetskoj sceni.

Kako ističe Siniša Mali, naša zemlja je, zahvaljujući odgovornom rukovodstvu, uspela da se suoči sa svim globalnim problemima.

– Mi ne živimo u svetu koji je stabilan i miran, stalno se nešto dešava. Sa svim globalnim problemima, naša zemlja se nikad bolje nije nosila – rekao je ministar finansija.

On podseća da je ekonomija Srbije uznapredovala po svim segmentima, što je pokazatelj da je naša zemlja poželjno mesto za nove investicije i ulaganja.

– Potpuna je promena atmosfere kada je Srbija u pitanju. Naša zemlja se pokazala kao kredibilna i svi žele da ulože u nju. Svaki indikator naše makroekonomije je pozitivan – izjavio je Mali, a zatim se osvrnuo na probleme sa kojima se susreću sve vodeće svetske ekonomije:

– U vreme najvećih izazova pitanje je gde naći nove izvore rasta. Srbija je to uspela. Naš BDP raste, stopa nezaposlenosti je rekordno niska. Imamo nikad veće devizne rezerve i rezerve zlata, stabilan nam je kurs. Makron je pitao kako nam stoje javne finansije, a kada je predsednik odgovorio, svi su rekli “svaka čast, voleli bi da je situacija takva i kod nas”. To nam omogućava da se investira još više. Svako obećanje je predsednik Vučić ispunio, počev od penzija, minimalnih zarada, povećanja plata.. Zamislite kako je Srbija jaka zemlja. To su snovi koje sanjamo, uz sve izazove, svako obećanje koje smo dali smo ispunili. Bolje se nosimo sa svim krizama nego drugi. Kada dobijemo investicioni rejting to će biti ogromna promena u odnosu na 2012. godinu kada smo bili na ivici bankrota – rekao je on.

Podseća da se politika predsednika Vučića pre svega odnosi na očuvanje vitalnih nacionalnih interesa i dodaje da jedino kroz jaku Srbiju možemo stvoriti za budućnost naše dece.

Ministar Mali ističe da je ovakvo rukovođenje državom od strane predsednika Srbije prepoznato svuda u svetu, a u prilog tome svedoči i odnos Aleksandra Vučića sa brojnim svetskim liderima. Upravo u vezi sa tim, očekuje se i poseta predsednika Kine Si Đinpinga, koji će u Evropi posetiti tri države, a jedna od njih biće i Srbija.

– Velika čast je da takav lider koji dolazi u tri države Evrope, dolazi u Srbiju. To pokazuje koliko je predsednikova politika dobra i ona je ta koja otvara vrata u svetu i lideri ostalih zemalja to vide. Potpisaćemo brojne sporazume. Si Đinping je održao obećanje i za železaru, RTB Bor, spasio je radna mesta ljudima, Linglong i ostale kompanije koje su došle – rekao je on i dodao:

– Sastanak sa Makronom trajao je tri sata. Kineski lider biće nikad lepše dočekan u svom životu. Svako obećanje koje su dali Srbiji su ispunili. Sama njegova poseta govori o svemu tome i koliko se poštuje politika predsednika Srbije.

(M.Škorić, V.novosti)

Jedan komentar

  1. Kako da nije? Eto baš u toj zemlji je imao veliku čast da za stogodišnjicu prvog svetskog rata kao predstavnik zemlje pobednice koja je procentualno broju stanovnika pretrpela najveće žrtve, naš vrli predsednik sedeo u trećem redu sa čistačica a i čuvarima. A u prvom redu su sedeli Kurti i Kikinda, pored Putina, Merkelove, Makarona, Trampa itd.Kakvo poštovanje i kakva čast.Ko je bacao cveće pred agresore a pri tom nije imao ni državu je bolje prošao. Ali naš predsednik nije ni trepnuo rekavši: ja se borim za interese Srbije. Bori se tako što je pljunuo na preko milion žrtava svojih sunarodnika koji su dali život za slobodu. Samo on i zna kakvu će podvalu uraditi sa Makronom da obogalje Srpski narod. Nek nam je dragi Bog u pomoći sa njim.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *