Vučić: Na dobrom smo putu da napravimo industriju dronova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je veoma zadovoljan rezultatima višednevne Združene taktičke vojne vežbe “Vihor 2024” i da bi naša vojska u budućnosti trebalo da tako izgleda.
“Moramo da se oslobodimo principa tri brigade i ovo je način na koji bi trebalo to da izgleda u budućnosti. Tako ćemo organizovati našu vojsku”, poručio je Vučić po završetku vežbe.
 
On je čestitao ministru odbrane Milošu Vučeviću, generalu Milanu Mojsiloviću i svim vojnicima na uspešnom izvođenju vežbe i istakao da je na njoj predstavljeno mnogo nove tehnike.
 
“Čak i tenkovi iz rezerve izgledaju kako treba da izgledaju. To su potpuno novi, modernizovani tenkovi. Mogli ste da vidite više tipova dronova, od onih izviđačkih do dronova kamikaza “komaraca” i “osica”, koji su radili u paru. Mislim da je 12 ili 13 od 15 dronova kamikaza pogodilo svoje ciljeve. I sada ulazimo polako snažnije u proizvodnju tih dronova”, rekao je Vučić.
On je izrazio zadovoljstvo što su i privatne kompanije obavile dobar posao i da to govori da smo na dobrom putu da napravimo industriju dronova, koja će moći da podmiri potrebe Vojske Srbije.
“Mogli ste da vidite i tipove vazduplova u njihovom naletu i bojevom gađanju i zadovoljan sam našom vojskom, ali moramo još mnogo da radimo, da popravljamo, da kupujemo, da se oslanjamo dodatno na našu namesku industriju. To je važno za nas”, konstatovao je Vučić.
On je istakao da je sve to u odnosu na pre 10 godina skoro sve novo.
“Gotovo da ništa nismo imali pre samo 10 godina i to pokazuje koliko je Srbija napredvala i koliko je uspešnija i koliko je ulagala u svoju odbranu i svoju slobodu i nezavisnost”, zaključio je Vučić.

 

11 godina brutalnih laži, a ZSO nije formirana

Vučić je rekao da je danas 11 godina od usvajanja Briselskog sporazuma, 11 godina brutalnih laži i 11 godina koliko nije ispunjena obaveza formiranja ZSO.
On je rekao da 11 godina nije malo, i da je za to vreme bilo svakodnevnih besmislica izmišljanja i pravdanja, neispunjavanja onoga što su postali i Beograd i Priština, ali i EU.
Predsednik je rekao da ne misli da je racionalan i odgovoran pristup da se Srbija odrekne evropskog puta.
On je na pitanje da prokomentariše izjavu Vladimira Đukanovića da bi voleo da Srbija zvanično prekine put ka EU, rekao da je najvažniji cilj je da Srbija ide napred.
 

Dodik: Srbija pokazuje sposobnost da napreduje na svim poljima, pa i u odbrani

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je danas, posle Združene taktičke vojne vežbe koja se održala na Pešteru, da Srbija pokazuje sposobnost da napreduje na svim poljima, pa tako i na polju odbrane i osposobljavanja Vojske Srbije.
Dodik je čestitao vojsci na uspešno izvedenoj vežbi, navodeći da je pokazala operativnu sposobnost i visok stepen morala.
 
“Veoma je važno da i mi iz Republike Srpske znamo i posmatramo sposobnosti koje ovde pokazuje Vojska Srbije, da očuva Srbiju, njen teritorijalni potencijal i integritet i obezbedi slobodu za koju se svi zalažemo”. rekao je Dodik.
Dodao je da Srbija pokazuje sposobnost da na svim poljima napreduje i da nije ni segment odbrane i osposobljavanja vojske zapostavljen.
“Današanja vežba to najbolje govori i mislim da sveopšti napredak koji Srbija pokazuje može da raduje sve ljude i građane Srbije i nas u Republici Srpskoj”, naveo je Dodik.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *