Вучић: На добром смо путу да направимо индустрију дронова

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је веома задовољан резултатима вишедневне Здружене тактичке војне вежбе “Вихор 2024” и да би наша војска у будућности требало да тако изгледа.
“Морамо да се ослободимо принципа три бригаде и ово је начин на који би требало то да изгледа у будућности. Тако ћемо организовати нашу војску”, поручио је Вучић по завршетку вежбе.
 
Он је честитао министру одбране Милошу Вучевићу, генералу Милану Мојсиловићу и свим војницима на успешном извођењу вежбе и истакао да је на њој представљено много нове технике.
 
“Чак и тенкови из резерве изгледају како треба да изгледају. То су потпуно нови, модернизовани тенкови. Могли сте да видите више типова дронова, од оних извиђачких до дронова камиказа “комараца” и “осица”, који су радили у пару. Мислим да је 12 или 13 од 15 дронова камиказа погодило своје циљеве. И сада улазимо полако снажније у производњу тих дронова”, рекао је Вучић.
Он је изразио задовољство што су и приватне компаније обавиле добар посао и да то говори да смо на добром путу да направимо индустрију дронова, која ће моћи да подмири потребе Војске Србије.
“Могли сте да видите и типове ваздуплова у њиховом налету и бојевом гађању и задовољан сам нашом војском, али морамо још много да радимо, да поправљамо, да купујемо, да се ослањамо додатно на нашу намеску индустрију. То је важно за нас”, констатовао је Вучић.
Он је истакао да је све то у односу на пре 10 година скоро све ново.
“Готово да ништа нисмо имали пре само 10 година и то показује колико је Србија напредвала и колико је успешнија и колико је улагала у своју одбрану и своју слободу и независност”, закључио је Вучић.

 

11 година бруталних лажи, а ЗСО није формирана

Вучић је рекао да је данас 11 година од усвајања Бриселског споразума, 11 година бруталних лажи и 11 година колико није испуњена обавеза формирања ЗСО.
Он је рекао да 11 година није мало, и да је за то време било свакодневних бесмислица измишљања и правдања, неиспуњавања онога што су постали и Београд и Приштина, али и ЕУ.
Председник је рекао да не мисли да је рационалан и одговоран приступ да се Србија одрекне европског пута.
Он је на питање да прокоментарише изјаву Владимира Ђукановића да би волео да Србија званично прекине пут ка ЕУ, рекао да је најважнији циљ је да Србија иде напред.
 

Додик: Србија показује способност да напредује на свим пољима, па и у одбрани

Председник Републике Српске Милорад Додик оценио је данас, после Здружене тактичке војне вежбе која се одржала на Пештеру, да Србија показује способност да напредује на свим пољима, па тако и на пољу одбране и оспособљавања Војске Србије.
Додик је честитао војсци на успешно изведеној вежби, наводећи да је показала оперативну способност и висок степен морала.
 
“Веома је важно да и ми из Републике Српске знамо и посматрамо способности које овде показује Војска Србије, да очува Србију, њен територијални потенцијал и интегритет и обезбеди слободу за коју се сви залажемо”. рекао је Додик.
Додао је да Србија показује способност да на свим пољима напредује и да није ни сегмент одбране и оспособљавања војске запостављен.
“Данашања вежба то најбоље говори и мислим да свеопшти напредак који Србија показује може да радује све људе и грађане Србије и нас у Републици Српској”, навео је Додик.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *