VUČELIĆ: Ako koga možemo povezati s genocidom, onda možemo Nemce

foto Pink

Milorad Vučelić, glavni i odgovorni urednik “Večernjih novosti”, u jutarnjem programu na TV Pink komentarisao je Rezoluciju o Srebrenici koja ima za cilj da srpski narod proglasi genocidnim.

– Ako koga možemo povezati s genocidom, onda možemo Nemce. Sasvim sigurno možemo povezati Nemce koji, kako čujemo od predsednika Vučića, najviše insistiraju, kao sponzori, na toj Rezoluciji. Ne prihvataju odlaganje i insistiraju dalje na tome. Ova Rezolucija nema nikakav drugi smisao nego da satanizuje srpski narod i da dovede Dejton u pitanje. Ovom rezolucijom se vrši revizija istorije – rekao je Vučelić.

Vučelić ističe da u istoriji Srbije nije bilo tako aktivne borbe naše diplomatije kao sada.

– Hteli mi to ili ne, oni nas doživljavaju kao male Ruse. I doživljavaju dešavanja u Srbiji i Republici Srpskoj kao, što bi rekli Hrvati, “bojišnicu ukrajinskog fronta”. S druge strane pokušavaju da kompenzuju politiku satiranja muslimana po svetu na jednom području i to na štetu. Da bi prikrili i Gazu.

On ističe da se Srbija aktivno bori protiv rezolucije: – Ovde je u pitanju aktivna samoodbrana. Ja nisam video aktivniju samoodbranu. Ja verujem da je čak moguć povoljan ishod i zbog Kine i zbog Rusije i zbog naše aktivnosti. To je velika inicijativa samoodbrane. Zapad ni sa kim ne sarađuje u dobroj veri.

On je podsetio na Minski sporazum i da je prevaru oko toga priznala čak i bivša kancelarka Nemačke Angela Merkel.

– Meni imponuje naša borba protiv Rezolucije, jer sama borba nosi zaštitu naše časti. Nismo bez zrna baruta poginuli i možda nećemo poginuti.

Komentarišući izjave Vladete Jankovića i Pavla Grbovića kaže:

– Meni je to očekivano od njih. Loše vesti po Srbiju se pretvaraju u dobre vesti po njih. Oni u svakoj našoj nesreći vide priliku za sebe. To je autošovinističko vođenje politike. Ima ljudi koji su glupi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *