Srpski narod i Srbiju nikada neće moći da sruše!

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je razgovarao sa predsedavajućim Generalne skupštine Ujedinjenih nacija i da će u ponedeljak poslati svog specijalnog izaslanika kod njega sa pismom u kome će tražiti da dobro razmisle o kršenju svih procedura, a vezano za rezoluciju o Srebrenici.

Predsednik Vučić je, nakon sastanka sa rukovodstvom Republike Srpske, kao proceduralne razloge za to naveo da je obavezno da se pitanjem BiH bavi SBUN jer je reč o nestabilnom regionu gde postoje međunarodne snage i “onaj što ga zovu specijalni predstavnik”.

“Oni hoće da prebace glasanje sa Saveta bezbednosti na Generalnu skupštinu i na kulturu mira. Druga stvar koju su prekršili je što je u skupštini potrebno dve trećine, da je reč o sećanju gde je potrebna prosta većina, a čak i ako je 100 uzdržanih, deklaracija je prošla”, rekao je predsednik Vučić.

Prema njegovim rečima, suštinski razlozi su jer je poznato da su najveći sponzori NATO – Nemačka, Velika Britanija, SAD, Francuska, pa čak i Turska, za koju je rekao da im valjda nije lako o Jermenima da pričaju pa se bave Srbima.

“Njih 17 izuzev Hrvata, da ne idu da nas unižavaju i da mi ne pričamo o Jasenovcu i srpskim stratištima. Moje pitanje je, a što sad. Obeležavate 29 godišnjicu, a što nisu 28, 25, 26, 30. godina. Znate zašto, jer znaju da će da imaju manje vlada sledeće godine koje će to podržati, jer globalni jug raste svet se oslobađa kolonijalnih stega”, rekao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić je rekao da je njegovo drugo pitanje – hoće li ta rezolucija da dodatno podeli narode i zemlje u svetu ili će to da bude jednoglasno kao i svaki put.

“Samo želim da vas obavestim. Rezolucija o genocidu ili holokaustu da bi se ograničio na Jevreje iz 2005. godine jer nisu Nemci proglašeni za genocidni narod zbog onoga što su učinili u Kragujevcu, Kraljevu ili Jajincima, već samo zbog onoga što su učinili Jevrejima. Dakle, uvek su bile jednoglasno usvajane. Jel vi stvarno mislite da će da bude ovo jednoglasno usvajano”, zapitao je predsednik Vučić.

Rekao je da Republika Srpska nije deo UN i da Republiku Srpsku ne slušaju čak ni u Bosni i Hercegovini kada ima drugačiji stavi, niti ga uvažavaju.

“I Srbija će sama političkim nevojnim, političkim sredstvima da se suprotstavi svim NATO zemljama od Turske do Nemačke. S tim da znamo da su nam šanse minimalne, ali ćemo se boriti do poslednjeg trenutka. Predsednik Dodik je tražio da se Srbija bori. Mi ćemo se boriti do poslednjeg trenutka i za svaki glas. A onda se vi pravdajte kako ste to doneli odluku koje će da bude 65 za, sračunajte im sve ove zemlje, evropske, što kontrolišu Okeaniju i na Severnoameričkom kontinentu i deo islamskih zemalja. Deo, jer deo svakako neće da ide uz one koji su kolonijalisti i uz one koji misle da mogu da dominiraju svetom svojim diktatima”, rekao je predsednik Vučić.

A šta ćete raditi kada dobijete svega 10, 15 ili 20 glasova više od onih koji su protiv, upitao je predsednik Vučić.

Dodaje da im je pritom jedini protivnik mala Srbija.

“Rusija je imala svega sedam glasova u Generalnoj skupštini. Ja vam sad kažem, mi ćemo da imamo mnogo, mnogo puta više”, dodao je predsednik Vučić.

Rekao je da je njegovo treće pitanje – šta to rade u regionu i šta je smisao toga.

“Da prvo Srbima u BiH kažete, ne, mi nećemo s vama, vi ste genocidni narod, a da vašim komšijama u Srbiji kažete, e, ne interesuju nas autoputevi i možemo jednu traku da napravimo za vas genocidaše, a mi ćemo fini i pošteni da idemo u ove druge dve trake. Ili ćete da kažete, ne, to nema veze, to je odnos prema prošlosti, stvarno? Pa da vas pitam iz NATO, pa kad mi pokrenemo pitanje bombardovanja i agresije na Srbiju, pa što nam pričate, što se vraćate u prošlost”, naglasio je predsednik Vučić.

Istakao je da je to bilo pre samo 25 godina, a sada bi nas da vrate 29 godina unazad.

“Predsednik Dodik je rekao neke teške stvari, velike stvari. Ja sam zamolio rukovodstvo Republike Srpske da svakog dana razmatraju, razmišljaju, da vide šta im je činiti, da moramo da pokušamo gotovo po svaku cenu da sačuvamo mir, međunarodni poredak, jer za nas su zakoni međunarodni jedina brana njihovom sveukupnom nasilju, nasilju moćnih koji bi da se pere za razne stvari u savremenom svetu danas. Ali ćemo svakako raditi svakodnevno”, rekao je predsednik Vučić.

Naglasio je da je komentar nemačke ambasadorke juče na brifingu u UN sramotan.

“Šta vam je podsvest, kad je predstavnik Mađarske saopštio da nije ovo najpametniji trenutak i najbolji trenutak i da nije to za srpski narod i R. Srpsku – pa za Srbiju nikad nije vreme. E nek je za vas vreme. Nek vi niste počinili genocid. Sve može da bude inverzno u savremenom svetu, ama baš sve. I ovde su mislili da će svi da se tresu od straha i da brinu za svoje funkcije. Kako ljudi ne poznaju srpski narod. I tog dana, kad budete usvajali tu rezoluciju i tog dana pokazaćemo vam koliko smo ponositi. I da nas nikada nećete podjarmiti”, rekao je predsednik Vučić.

Ističe da nikada srpski narod neće pristati na sve te pritiske, ucene i besmislene optužbe.

“I tih dana pozvaćemo sve naše građane, i Srbije i Srpske, i sve Srbe, svuda gdegod da žive, na svakom mestu, da istaknu naše zastave, naša nacionalna obeležja. Dan kasnije, pošto nas proglase za genocidni narod, ćemo da istaknemo naša nacionalna obeležja, našu najlepšu trobojku. I da im pokažemo da Srbiju i srpski narod nikada neće moći da se ruše, ma koliko se trudili”, poručio je predsednik Vučić.

Rekao je da ono šta mi moramo da radimo zbog incidenata koji su se dogodili u prethodna dva dana u Novom Pazaru jeste da moramo da čuvamo mir po svaku cenu sa našom bošnjačkom braćom.

“Ni zašta oni nisu krivi, oni su samo naterani da moraju da slušaju propagandu Sarajeva, kao što su morali da slušaju deset ili dvanaest godina kako sam snajperom ubijao oko Sarajeva, a nikad snajper takav nikakav nisam imao u svojim rukama u svom životu. Objavljeno je 9.200 tekstova o tome kako sam snajperom ubijao oko Sarajeva. Smo vidite s kakvim lažovima imate posla. I možete da demantujete koliko hoćete, ne vredi. Da bi pravili atmosferu žigosanja Srba i svega drugog. Svaku pruženu ruku nikada nisu hteli da prihvate. Nije im bilo do pijeteta, nije im bilo do toga da se poklonite bošnjačkim žrtvama. Nije im bilo do toga da položite cvet”, rekao je predsednik Vučić.

Zapitao je šta je smisao toga, da li da ukinu Srpsku ili da osude srpski narod?

“Šta je smisao? Hoćete li dobiti veće žaljenje od Srba? Od onoga koje ste dobili? A znači ne tražite to, tražite nešto drugo. Pokažite nam šta je to što tražite. I onom lažovu i falsifikatoru što je pisao knjige protiv Srba, Bećiroviću da poručim samo jednu stvar, pošto se danas pravio pametan pa rekao nije problem u Dodiku nego u Vučiću. Hvala ti na tome. I ne znaš kakav si mi kompliment dao. Ja tebi taj kompliment ne mogu da dam. Jer ti si niko i ništa. Ne radiš ovo ti, ovo rade Nemci, Englezi i neki drugi. A ti si niko i ništa. Kao što si uvek je bio, sem sitnog lažova i falsifikatora”, rekao je predsednik Vučić.

Poručio je da ćemo se boriti do poslednjeg trenutka, do poslednje kapi znoja dati sve od sebe.

“Pa ćemo da vidimo. Borba im neće biti laka. U svakom slučaju nas očekuje težak period”, dodao je predsednik Vučić.

 

Prijemom Kosova izbacuje se Srbija iz Saveta Evrope

Predsednik Vučić izjavio je da ćemo se boriti do poslednjeg trenutka, iako Srbiju čeka težak period u kome će se odlučivati čak i o članstvu Srbije u Savetu Evrope.

Predsednik Vučić je novinarima nakon sastanka sa rukovodstvom Republike Srpske rekao da oni prijemom takozvanog Kosova u SE, bez ispunjenja uslova i formiranja Zajednice Srpskih opština i svega drugog, u stvari izbacuju Srbiju iz te organizacije.

“Videćemo. Sve je to u iste dane. Borićemo se oko toga. Jedine dobre vesti su ekonomske vesti, valjda od toga se živi. I to je ono što je dobro i to je ono što je važno”, rekao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić je rekao i da će predlog predsednika RS Milorada Dodika uputiti pozive drugim Srbima iz regiona.

“Predsednik Dodik i njegov tim, gospodin Stevandić i gospođa Cvijanović imali su predloge da još neke predstavnike srpskog naroda pozovemo sa prostora bivše Jugoslavije. Želimo da razgovaramo o jeziku, pismu i o svemu drugom”, rekao je predsednik Vučić.

Istovremeno predsednik Vučić je pozvao rukovodstvo Srpske da još jednom dobro razmisle o svojim odlukama.

“Mi da im uvodimo sankcije nećemo. Mi da idemo protiv Republike Srpske nećemo. Delićemo vašu sudbinu, samo vas molimo da još jednom  dobro razmislite o svakom svom potezu”, rekao je predsednik Vučić.

 

Srbija ne menja stav po pitanju uvođenja sankcija Rusiji

Predsednik Vučić izjavio je da Srbija ne manja stav po pitanju uvođenja sankcija Rusiji i dodao da našu zemlju niti je ko ucenjivao niti može da je ucenjuje.

Predsednik Vučić je na pitanje Tanjuga da li je uslov predsednika francuske Emanuela Makrona za dobijanje Rafala bilo uvođenje sankcija Rusiji ili nešto drugo, ako je bilo uslova, i da li će Srbija uvoditi sankcije Rusiji, ponovio stav Srbije po tom pitanju koji se nije menjao od kako je počeo sukob u Ukrajini.

Prema njegovim rečima, taj stav važi i danas.

“Srbija se ponosi svojim stavom. I Srbija je mala po svojoj veličini i po broju stanovnika. Velika po svom srcu. Srbija nije i neće promeniti svoj stav. Niti je ko ucenjivao, niti ko može da je ucenjuje”, poručio je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić je rekao da je slušao kako je bilo ucene zbog dopisa na Skaju.

“Tim kriminalcima iz Srbije mogu da poručim da nikada nisam bio na Skaju, niti na bilo čemu drugom. Lažovčine jedne koji biste sopstvenu zemlju da uništite”, prokomentarisao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić je dodao da je sa Makronom imao prijateljski susret i da je ponosan na rezultate posete koji idu u korist Srbije.

 

O pozivu Kvinte: Video sam da neki pokušavaju da drže pridike

Predsednik Vučić izjavio je povodom saopštenja Kvinte koja poziva da Srbi preispitaju odluku da neće da učestvuju u smeni gradonačelnika na KiM, da je video da neki pokušavaju da drže pridike.

“Gledajte dokle taj bezobrazluk ide. Dakle, Kurti organizuje izbore. Na tim izborima izađe 3,4 odsto, pre toga sprovodi bezbroj akcija protiv srpskog naroda. Hapsi ljude, maltretira. Tuku, ranjavaju ljude. Izvedu ‘genijalne’ izbore i oni nam kažu – nije problem, samo prihvatite da učestvujete na izborima, oni će odmah da podnesu ostavke”, preneo je predsednik Vučić.

A onda kad prihvate, dodaje predsednik Vučić, oni kažu, nećemo da podnesemo ostavke.

“Mi kažemo, pa dobro, šta sad hoćete od nas? Pa kažu, podnesite samo peticiju, morate da skupite čak 20 odsto od ukupnog broja upisanih birača. Morate da skupite potpise da bi peticija bila validna uz sve te Kurtijeve prevare tamo, gde vam kaže da vam pola nisu važeći i tako dalje. Mi sve to prikupimo, a onda oni kažu, ne, ne, a sada učestvujete na referendumu, a na referendumu treba da dobijemo 50 plus 1 od ukupno upisanih glasova”, rekao je predsednik Vučić.

Potom je dodao da nema 50 odsto Srba koji tamo žive, a pri tom su upisali još 862 ljudi.

“I Srpska lista im kaže, ovo je besmisleno, i oni na sve to, posle izbora na koje je izašlo 3,4 odsto, posle svega što su uradili, kažu – Beograd je kriv. Sram vas bilo više. Pogledajte se u ogledalo, lažovi jedni”, poručio je predsednik Vučić.

 

Srbija zajednička kuća Srba i Bošnjaka, moramo da poštujemo jedni druge

Predsednik Vučić rekao je da mir nema cenu, a da je Srbija zajednička kuća i Bošnjaka i Srba, i da moraju da poštuju jedni druge.

“Za nas mir nema cenu. I jedni i drugi moramo da razumemo da je Srbija naša zajednička kuća, da zajednički moramo da živimo, da radimo, gradimo, da poštujemo jedni druge, i praznike jednih i drugih”, rekao je predsednik Vučić. 

Predsednik Vučić je rekao da se na kraju ramazanskog posta u Novom Pazaru dogodio incident, kada su 21 kamion i šleperi dovezeni u deo grada u kojem mahom žive Srbi.

“I bilo je vrlo ružno. Bilo je bacanje baklji i prema kasarni u Novom Pazaru. Srbi su uznemireni, ali su uznemireni i Bošnjaci. I da budem sasvim otvoren, ni Srbima nije bilo najpametnije to što smo kao narod prećutali šta se dešavalo za Badnji dan, kada je pravljen vatromet najveći ikada u Novom Pazaru, pa su neki sada mislili da je ovo odgovor. Ali nikada Srbi nisu išli u bošnjačka naselja, ali svejedno”, rekao je predsednik Vučić i dodao da su i Bošnjaci i Srbi građani Srbije.

Istakao je da će otići da razgovara sa Bošnjacima, koje je nazvao prijateljima i komšijama.

 

Glasanje u UN o rezoluciji o Srebrenici planiraju 2. maja, borićemo se

Predsednik Vučić rekao je da podnosioci nacrta rezolucije o Srebrenici planiraju glasanje o njoj u Generalnoj skupštini UN, 2. maja i naveo da su smislili “trik” da to glasanje bude prostom većinom, što, kako je rekao, smanjuje šanse Srbije.

Srbija će se boriti i nikada neće moći da pokore, kako je istakao predsednik Vučić, slobodarski srpski narod.

“Našu trobojku nećemo samo u srcu da nosimo, već na svakom mestu, i biće najpoznatija i najpopularnija zastava otpora u celom svetu”, izjavio je predsednik Vučić odgovarajući na pitanja novinara o promeni procedure glasanja u UN, posle susreta rukovodstava Srbije i Republike Srpske u vili Mir.

Naveo je da će verovatno 17. aprila nacrt biti predat UN i da će se promeniti sistem glasanja, pa će umesto dvotrećinske većine, sada biti dovoljna prosta većina.

“To nije čak ni prosta većina. To je od onih koji nisu uzdržani. A za pretpostaviti je da će najveći broj biti uzdržanih. Dakle, ti što su uzdržani ne podržavaju rezoluciju, ili bilo koji drugi opšti pravni akt”, rekao je predsednik Vučić.

Dodao je da su šanse Srbije male, pogotovo što ima, kako je naveo, dosta država u regionu koje će podržati rezoluciju, jer jedva čekaju da se, rekao je, dodvore zapadnim silama.

“Pa onda gledajte koliko toga moramo da stignemo, preko slobodarskih naroda u Africi, Aziji, Latinskoj Americi… Ali borićemo se, radićemo danonoćno, nećemo spavati”, poručio je predsednik Vučić.

Istakao je da Srbija neće ići u ratove, već će se suprotstaviti politikom.

“I videćete, malena Srbija o jadu će da zabavi sve ove velike sile, koje žele da donesu akt kojim će da tu jednu malu i slobodarsku zemlju kazne”, poručio je predsednik Vučić.

Ponovio je da će Srbija na glasanju dobiti mnogostruko više glasova nego Rusija, koja je svojevremeno dobila sedam.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *