Срби су најјединственији кад им је најтеже

Милован Бајагић, геополитички аналитичар

Уверен сам да сваки Фердинанд има свога Гаврила Принципа и да наши непријатељи и странe дипломате нису ни свесни да су Срби у свом инату најсложнији и најиздржљивији баш кад им прети највећа опасност

Mилован Бајагић (43), геополитички аналитичар и одскора повереник за Војводину Покрета МИ – Глас из народа – проф. др Бранимир Несторовић, не прихвата тезу да је отцепљење Војводине од Србије готова ствар и каже да Војводину види као најјаче српско језгро. У интервјуу за „Печат“ истакао је и да су Срби вољни да попију Дрину ако их она дели, и изразио веровање да ће прави Срби у овој земљи доћи на места која им припадају, а на којима их сада нема довољно.

Хоће ли Србија успети да се одбрани од остварења идеје њеног свођења на садашњу централну територију?
Срби су кроз историју имали много тешких ситуација, мислим да чак живимо у историјски најтежем времену откад постојимо као један од најстаријих народа. Тежња за биолошко истребљење Срба постоји као константа. Сетите се само да је косовско Ново Брдо пре хиљаду година имало становника колико и Лондон, па упоредите популацију Срба и Енглеза данас. Или, да је у Првом светском рату страдао сваки други или трећи репродуктивно способан становник Србије. Па од Другог светског рата до данас траје тај несрећни ментални грађански рат у ком су се међусобно истребљивали чак и најужи чланови породице. Највећи проблем данас, не само наш него и других слободарских народа, јесте обавештајни рат који се за разлику од оружаних ратова води у континуитету, и чија је рефлексија пројектована криза идентитета и система вредности у свету. Јер прво што страда када се борите за национално биће је култура као темељ идентитета. И то ми потврђује став Черчила, кога не волим као непријатеља српскога народа, али га ценим, јер је током битке за Британију одбио да се буџет за културу прелије у војни буџет, питајући том приликом „а шта ћемо онда бранити“? Међутим, против нас се сада води прави специјални рат за уништавање српског идентитета, а носиоци и барјактари те борбе су управо домаћи квислинзи које морамо да победимо да бисмо опстали, као што смо и успевали увек кроз историју.
Значи, те матрице никако не можемо да се ослободимо и морамо да размишљамо о њој и у догађањима која следе?
Свакако, јер према непријатељима морамо да се односимо искључиво на бази реципроцитета. Па, ако Шиптари хоће да нам узму Косово, не може наша власт да нас уверава да је најважнији мир, и само мир. Нико осим Кине у Хонгконгу није миром него оружаним отпором одбранио своје територије. Ми свету српску земљу можемо да повратимо једино оружаном борбом кад за то дође тренутак. А стварају се геостратешки услови за то, посебно од почетка СВО у Украјини јер се свет од тада мења из дана у дан. Пред нама су нови сукоби и ценим да је модерни, трећи светски рат започео на територији бивше Југославије. Уверен сам да сваки Фердинанд има свога Гаврила Принципа и да наши непријатељи и стране дипломате нису ни свесни да су Срби у свом инату најјединственији и најиздржљивији баш кад им прети највећа опасност.
Да ли је политика актуелне власти у Србији у складу с наведеним принципима?
Не бих био у кожи актуелној власти у Србији! Иако немам довољно информација, знам да је ситуација веома компликована, али верујем да постоји патриотско језгро у обавештајним службама које још „држи“ посрнулу Србију да сасвим не падне. Није то лако, јер постоји и друга страна медаље, а то су људи у „службама“ којима су лични интереси изнад интереса отаџбине! Као опозиција и садашњој власти и опозицији, поготово овој левој, видим много додатно дестабилизујућих фактора, као што су „деца“ Латинке Перовић или Стевана Дедијера, космополитска другосрбијанштина која има кризу идентитета, и ако затреба, сутра би као Троцки, да би се додворили Западу, укинули ћирилицу. А власт је под утицајем Запада, кроз дубоку државу, кроз разне сатанистичке и хомосексуалне лобије који руше хришћанство као први бедем у одбрани православља, и дубоко огрезла у корупцији и непотизму.
Као стручњак за геополитику, да ли сте сагледали коме смо ми, Срби, највећа сметња и због чега?
Мислим да је то пре свих енглески империјализам, односно енглеска колонијална влада, не енглески народ. Затим америчка дубока држава са седиштем на Волстриту и, наравно, Ватикан коме је већ стотинама година циљ да Срби преко Дрине или прихвате католичанство, што је добрим делом већ урађено, или да се истребе, што су у Другом светском рату с благословом Ватикана здушно радили католички фратри и њихови следбеници. Уосталом, треба да знамо да је Ватикан својим деловањем подржао стварање данашњег ислама, и уз његов благослов је ислам дошао на Балкан не би ли истребио православне хришћане и гурнуо их у наручје Ватикану. Нажалост, најновија историја потврђује да смо и сами много допринели својој несрећи, због неслоге која непрекидно траје и упркос чињеници да ниједан народ није преживео геноцид какав су у континуитету преживљавали Срби, па чак ни Јермени који су масовно истребљени.

Грухоњићу није место на факултету

Као Србин из Србије и српске Војводине осећам се прозваним да реагујем на антисрпске и антидржавне изјаве Динка Грухоњића, који је сам себе упоредио са усташким кољачем и злочинцем Динком Шакићем. Грухоњић, као универзитетски професор Филозофског факултета у Новом Саду, мора да води рачуна о свакој изговореној речи. Његове изјаве из Хрватске, тј. српског Дубровника, морају бити предмет рада надлежних институција од полиције преко тужилаштва до судова, и позивам их да покрену кривични поступак и санкционишу Грухоњића како не бисмо сами морали да се бранимо од усташког терора као 1941! Надам се да, ако институције поступе по закону, такав опскурни лик неће моћи да буде професор на универзитету.

Термин „дубока држава“ све чешће је у употреби. Шта је за вас дубока држава?
Дубока држава је скуп моћника који користе владе водећих светских сила не би ли свету наметнули свој поредак.
Да ли Србијом влада дубока држава и да ли је она стварни центар моћи?
Да, али не само Србијом него добрим делом човечанства, а првенствено Сједињеним Америчким Државама. Овде бих да подсетим на једну чињеницу – на новчаници долара су масонски симболи пирамида и свевидеће око. А Београд је после Париза и Лондона град са највише масонских обележја. Треба имати на уму да је и Југославија масонска творевина и да су многе наше историјске личности чланови масонерије, неки зарад користи своме роду попут Стратимировића, а многи су радили за интерес Енглеске чији су монарси били у самом врху масонерије.

Ако је Дрина граница, попићемо је!

Највећи заступник српских националних интереса тренутно је Додик и он је мудрији политичар од Вучића. Дивим се његовој истрајности да Република Српска буде независна и да се уједини са Србијом. За то постоји шанса и борићемо се за њу. Не знам ко је изрекао најпатриотскију реченицу у историји – „ако је Дрина граница, попићемо је“, али је у складу с мојим патриотским циљем да створимо велику Србију или савез српских држава који треба да има заједничку војску, заједничку спољну политику, заједничку валуту и заједнички устав. Економски можемо да будемо и одвојени, јер Бог је свакој регији дао неко богатство, па би Србија могла лепо да живи од пољопривреде и туризма.

Савременици смо погубне декаденције углавном западног света која прети нестанком цивилизације. Шта се дешава са Србима који прихватају њихове вредности и намећу их и другима као неку нову нормалност?
Нажалост, традиционални систем вредности угрожен је све присутнијом сатанизацијом Србије, чији актери се више и не крију јер уживају помоћ актуелне власти. Сведоци смо тога, почев од Беовизије, чији се такмичари боре за пласман на изразито сатанистичкој Евровизији, до Марине Абрамовић, која је са својим сатанистичким пројектима актуелна од 1970-их годинадо данас, када је за своју изложбу награђена милионима евра. Уосталом, досадашња премијерка је оличење поремећених вредности у Србији. Паралелно са овим у Србији тече и процес расрбљивања и гашења српског језика и српске ћирилице, што све подсећа на стање у Русији у време после Октобарске револуције када је Троцки покушавао да уништи ћирилицу, а Стаљин је одбранио и сачувао. И не само то! Захваљујући Стаљину добрим делом су помућени планови Ватикана на уништењу православља.
Шта вас је мотивисало да уђете у политику и то баш у Покрет МИ? Значи ли то да верујете у његову доследност и суверенитет у односу на владајућу већину, али и опозицију?
У Покрет МИ сам ушао на позив Александра Павића кога познајем и изузетно ценим, иако сам досад бежао од политике „као ђаво од крста“. Верујем да је то покрет који ће заступати интересе српског народа, а одушевили су ме ентузијазам и квалитет људи из Новог Сада који су пришли Покрету. Пресудан је био мој доживљај Павића и Несторовића као истинских српских родољуба јер у супротном не бих био ту. Др Несторовић има огромну енергију и харизму као дар од Бога, али то не значи да баш у свему морамо да се слажемо.
Зашто се, онда, на самом почетку догодио разлаз међу оснивачима Покрета?
Историја нас учи да сваки покушај остварења српског националног интереса мора да буде осујећен, па се тако догодио и овај раскол. Наравно, уз свесрдан ангажман неких страних служби и помоћ домаћих актера који знају да су сујета и острашћеност главне тачке раскола.

Српски сељак је аристократа

У историји ратовања српски сељак је био најбољи војник у Првом светском рату, совјетски војник у Другом светском рату, а вијетнамски војник током њихових ратова за ослобођење. Српски изворни сељак је у Првом светском рату био највећи аристократа по моралним начелима, по васпитању, по систему вредности, све у свему – врх цивилизације. Кад је мајка испраћала свог Србина у рат, говорила је – не узимај ништа с мртвог, не гледај жене друге! Дајте ми пример да је српски војник у Великом рату силовао неку жену. Нећете га наћи. Касније се ствари мењају са урушавањем културе као темељом идентитета и прихватањем система вредности који је у основи сатанистички и супротан ставовима СПЦ која је сачувала и одржала српску државу и народ.

Многи кажу да је отцепљење Војводине од Србије само питање времена. Које вас, као повереника МИ, све препреке чекају на путу остварења српског националног интереса у Војводини с обзиром на вишенационални састав становништва, прилив Срба из Крајине, појаву Чанка и Грухоњића, насељавање миграната…?
Питање је веома комплексно и вишеслојно, али мислим да је питање сецесије у Војводини мање присутно и опасно него у тзв. Прешевској долини и Рашкој области. Срби у Војводини су део матичног српског народа и Војводину видим кап северни српску територију, али и најјаче српско језгро. Сваки Србин треба да прочита трилогију Душана Поповића „Срби у Војводини“ јер Војводина нису само Срем, Банат и Бачка са површином од 21.000 километара. Историјски, Војводина је и Барања, а Срем је много већи од авнојевских граница и Вуковар је чисто српски град који нам је ускраћен. Изазови су, дакле, веома велики. Ако пођемо од Суботице, истина је да тамо постоји чврсто мађарско језгро, али знам и многе Мађаре који су већи Срби од многих Срба, као Тибор Церна, који је са 19 година на Кошарама дао живот за Србију. Тамо су концентрисани и Хрвати који теже да асимилују Буњевце као посебну етничку скупину, а у тој намери их подржавају Ватикан и Немачка уз чију свесрдну помоћ, као и уз снажну подршку Беча, Хрвати „буше“ Србију. Међутим, после хрватске „Олује“ у Војводини се значајно променила национална структура јер су из Хрватске и нарочито из Републике Српске дошли многи Срби, што је додатно учврстило српску Војводину. Највећи део њих су часни и поштени људи, али има и много ратних профитера који су се обогатили на несрећи српског народа.

Србијом владају комуњаре

Комуниста је човек који има идеале и жели да сви људи имају једнаку шансу. Југославија никада није била комунистичка држава него троцистичка јер је Тито био троцкиста, а не комуниста. А комуњара је човек који идеју комунизма користи ради остваривања материјалних интереса. Бити комуњара значи стање свести, а пример за то су и најновији покушаји историјске ревизије који, ни мање ни више, долазе из високих црквених редова и Музеја жртава геноцида, а оличени су у једном владици и директору Музеја који поричу да је у Јасеновцу страдало више од 90.000 Срба, а ја сам као Титов пионир учио да је убијено најмање 700.000 Срба. Истина, у међувремену је рађена специјална операција на затирању доказа са Иваном Стевом Крајачићем на челу, а који је у Јасеновцу рекао „мало смо вас побили“, затим Едвардом Кардељом као изразитим словеначким националистом и следбеником Ватикана, Хрватом Владимиром Бакарићем итд. Али ништа то они не би остварили да им главне полуге нису били Срби комуњаре! Тако да не замерам Титу колико Србима који су му служили!

У сваком случају, Срби су већински народ у Војводини?!
То је необорива чињеница! Као што рекох, догодио се у протеклим временима велики прилив Срба који су донели своје локалне обичаје и менталитете, као што увек бива са придошлицама. Али чини ми се да је Мика Антић лепо рекао – „у Новом Саду је и Дунав дођош“! Тако да у Новом Саду имате неколико микроменталитета распоређених по насељима Салајка, Лиман, Ново насеље итд., где су дуготрајни процеси асимилације, али основно је да су лојални држави Србији која им је матица.
Само да не буде као са Београдом коме многи његови становници нису лојални и „упрегнути“ су у процес расрбљивања који је „уродио“ другосрбијанштином!?
Београд јесте извор другосрбијанштине и људи који носе снажну клицу аутошовинизма у себи, јер им је западни систем вредности много значајнији од српског традиционализма, али Београд је истовремено и највећи центар патриотизма. Искрено верујем да ће воз „соко“, као феноменално дело које мора да се призна актуелној власти, допринети размени и побољшању те родољубиве атмосфере, мада, понављам, Војводина је најјаче српско језгро. Јер ако погледате проценат дезертера из 1991, видећете да их је најмање било из Војводине, а отуд је и највећи проценат војника из целе Србије који су ратовали на Косову. Нека ми опросте моји пријатељи из тзв. централне Србије, то је чињеница! Зато не бринем за покушаје отцепљења Војводине од матице.

Биографија без „мрље“

Милован Бајагић (1981) рођен је у Бачком Добром Пољу, где је основну школу завршио као ђак генерације. После гимназије у Врбасу уписао је Војну академију и одабран у противтерористички одред „Кобре“. Посао у 72. специјалној бригади је напустио кад је одлучио да не дозволи да му командују Шутановац и Понош, јер његови су узори, како каже, генерал Ратко Младић, кога сматра највећим српским јунаком, Томислав Шипчић, генерал Бајић и слични. Разочаран издајом својих идеала напустио је Војску, иако сада мисли да је требало да остане и ту се даље бори. Уследили су ангажман у једној од водећих правних фирми у Дубаију и путовања по свету, затим запослење у лондонском Ситију, где је две и по године такође радио у једној од водећих правних фирми. А 2013. из породичних и патриотских разлога вратио се у Србију и сада живи и ради у Новом Саду. Санкције које је њему и Данијелу Симићу увео Зеленски када су боравили у ратној зони у Херсону за њега су посебна част и „орден“. Страствени је макетар, библиофил са око 4.000 књига у својој библиотеци и воли путовања.

Другим речима, рачунате на јединство српског народа иако се у случају Косова показала надмоћ владајућих структура ослоњених на велике силе?!
Време је никад теже у свеукупној српској историји, али историја нас такође учи да су Срби баш из најтежих ситуација излазили као победници. Верујем у тај наш дух, у тај наш инат и, што је најважније, наше јединство! Јер Република Српска је за мене бастион српства, Црна Гора српска држава и расадник талената, без Шумадије и централне Србије нема Срба, Косово и Метохија је наша света земља, Војводина најбогатија плодним земљиштем!
Али све је то распродато странцима!
Јесте, али све то, са правног становишта, може и да се врати ако има добре воље и ако имате полуге власти. Погледајте само шта су Кикинда, Зрењанин и Врбас били пре 40 година, а шта су данас. Све је то покрадено и драстично пропало, а Војводина би требало да је највећи извозник пољопривредних производа у Европи. Разговарао сам ових дана са професором који нуди револуционарна решења, и сигуран сам да имамо и ресурсе и стручњаке да будемо изузетно продуктивни ако претходно задамо ударац корупцији и непотизму.
Значи, Војводина се не измешта из граница Србије?
Нема шансе док сам жив! За после не могу да гарантујем!

3 коментара

 1. Predivan tekst, uzivao sam dok sam čitao.
  Gospodine Bajagiču želim vam dobro zdravlje i nadam se jednom da vodite ovu našu namučenu zemlju i narod.
  Źiveo

 2. Слободан

  Феноменалан интервју. Желим да се захвалим Игору зато што је изабрао правог госта за теме о којима се у медијима ћути. Искрено се надам да ће Србија кренути тим трећим, правим путем тако што ће Ми – снага народа за неколико година постати општенародни српски покрет који ће променити ток историје Србије јер се налазимо пред амбисом.

 3. Вуксан

  Да у свом коментарукористим мало медкцински приступ, иако су моја меџицинска знања врло скромна.

  Српска нација и држава Србија имају све одлике запуштеног пацијента са многобројним заразним хроничним болестима, које су опште узевши излечиве. Највећи проблем пацијента је му имунолошки систем(одбрамбени систем) тешко оштећени, можда и уништен .
  Пацијенту је потребна свеобухватна нега и лечење са тежиштем на лечењу и ревитализацијк имунолошког система!
  Лечење и терапија усмерени према другим болестима и органима може привремено да побољша клиничку сликју пацијента, али нејбезазленије инфекцинд код оваквих пацијената могу имати трагичан исход.

  Међутим у људском организму не постоји само једна ћелија која управља телом, већ је то једна или више различитих колонија ћелија.
  Да се поново вратим на тему. Господин Бајагић, проф. Несторовић, Павић, Лукић и други, су позитиван пример свесног дела нације који су одлучили да подигну главу и направе први корак у правцу оздрављења нације и државе. Ми остали, требамо им дати подршку и свој допринос сагласно нашим могућностима, како би наши потомци остали да живе у Србији, у бољем друштву и да се не стиде да кажу да су Срби.
  Када бити Србин буде понос, српска нација ће почети нагло да расте и постаће велика (прдко 15 милиона).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *