ПОСЛУШАЈТЕ ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ У СБ УН: Овако је Вучић одговорио Американцу и Вјоси Османи (ВИДЕО)

ДЕО обраћања председника Србије Александра Вучића пред Саветом безбедности УН, које је одржано јуче у згради на Ист риверу, објављено је у току ноћи на његовом званичном Инстаграм налогу.

 

Председник је подсетио на лажи и изговоре Приштине када је реч о неиспуњавању преузетих обавеза, пре свега обавезу оснивања ЗСО на северу Космета.

Председник Вучић је такође нагласио и представнику САД рекао да је акција против СРЈ 1999. била илегална, агресија против суверене и независне државе без било какве одлуке СБ УН.

Одговор Вјоси Османи

Вучић је кристално јасно реаговао и након изјаве Вјосе Османи која је говорила о Албанкама, које су наводно силоване, а које су биле у њеној делегацији.

Вучић је истакао да је њен говор деловао као нека врста “политичког театра”, те закључио да ништа није речено о томе шта се догодило у последњих 6 месеци на Косову и Метохији.

– Довели сте људе који овде не припадају, ни дипломатском хору ни саветницима. Ово је нека врста политичког театра. Био сам у потпуности фокусиран на извештај који је дала Каролина Зијаде, а ово што смо до сад слушали, била је као да је неки судски процес за суђења Србима, ратни процес за нешто што се десило пре 25 година, ниједна реч није речена о извештају шта се догодило у претходних 6 месеци – рекао је Вучић.

Такође, као део одговора на оптужбе од стране Вјосе Османи, Вучић је показао фотографију силоване и убијене Српкиње на Косову и Метохији за време рата.

Да ли заиста верујете да није било силованих Српкиња на Косову, могу да вам покажем Марицу?

– Што нас нисте обавестили ко ће да буде члан сваке делегације? Да ли заиста верујете да није било силованих Српкиња на Косову, могу да вам покажем Марицу Мирић из Бијелог Поља са Косова.

– Та жена је била силована неколико пута, а онда заклана. Али то није била тема нашег данашњег састанка, молим вас следећи пут нас барем обавестите, једног као оснивача УН, да ће неки грађани довести неке људе како би кривицу свалили на другу страну. И да вас питам једно питање, је л’ сте чули да је Србија приказала неке иранске дронове у Србији, ја никада нисам видео никакав ирански дрон, то се није десило – рекао је Вучић.

– Овде смо да разговарамо о извештају и могућим последицама – нагласио је Вучић.

(М.Шкорић, Вечерње новости)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *