m:tel у Босанском Петровцу: Стварамо услове за нормалан живот наших људи

Наставак акције „Нисте сами, имате пријатеље“

Foto: m:tel PR

Три мјесеца након што су представници компаније m:tel посјетили општину Босански Петровац и повратничко становништво ових крајева, завршени су радови на обнови куће породице Шобот у селу Бравско, док је породици Јеличић донирана пољопривредна механизација.

Заједно са својим колегама, породице је обишла генерална директорка компаније m:tel Јелена Триван, што је била прилика и да им званично уручи донације. Триван је подсјетила да компанија m:tel континуирано прати људе овога краја, те да је и ова посјета породици Шобот и реновирана цијела кућа, након само три мјесеца од прве посјете, доказ за то.

„Данас смо ту како бисмо посетили самохраног оца који живи са троје деце у кући која је била неусловна и небезбедна за њихов живот. Кућа је сада налик на сваку другу кућу у којој треба да живе деца. Јер, врхунски патриотизам је помагати својим сународницима. Патриотизам нису велике речи него су мала дела. И када би свако учинио понешто за сваку од породица које овде живе мислм да бисмо са више оптимизма гледали на будућност“, рекла је генерална директорка компаније m:tel Јелена Триван.

Foto: m:tel PR

Након свих потребних грађевинских и техничких радова, као и уношења новог намјештаја и бијеле технике, породица Шобот из села Бравско, захваљујући управо компанији m:tel, сада има услове за нормалан живот. Самохрани отац троје малољетне дјеце Перо Шобот овом приликом је захвалио m:tel-у, не кријући одушевљење реновираном кућом. „Ја сам презадовољан. Све су урадили што је требало, радове у кући, па све до комплетног намјештаја и постељине“, рекао је Шобот овом приликом.

Foto: m:tel PR

Немања Давидовић, предсједавајући Општинског вијећа Босанског Петровца захвалио се компанији m:tel на добрим дјелима током свих претходних година. „Ова помоћ ће помоћи свакодневном животу двије вишечлане породице. Ово је уједно и порука повратницима да нису сами, што је и назив ове акције. Захваљујем директорки Триван, јер нико нас није разумио и нико нам није помогао као што то ради она“, рекао је Давидовић.

Foto: m:tel PR

Након села Бравско, овај својеврсни хуманитарни караван је посјетио и породицу Јеличић у Босанском Петровцу и малог домаћина Милоша, који је при претходној посјети изразио потребу и жељу да своје домаћинство обезбиједи и тракторском фрезом са прикључком. Јелена Триван је уручила овај поклон-донацију компаније породици Јеличић. Милош Јеличић, ученик је осмог разреда основне школе и глава породице у којој живе мајка, троје дјеце и непокретна бака, а поклон који су добили од компаније m:tel за њих значи живот. „Прије смо морали молити комшије да нам раде фрезом, што смо плаћали. Са својом фрезом ћемо моћи да обрађујемо и више земље“, рекао је Милош.

Foto: m:tel PR

Овом, као и свим претходним донацијама које је компанија м:тел реализовала од почетка акције „Нисте сами, имате пријатеље“, јасно је да је улагање у заједницу и повратничке породице на подручју Федерације БиХ, одговорна мисија ове компаније на челу са генералном директорком Јеленом Триван, која је акцију и покренула.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *