Абас: Преиспитаћемо односе са САД, прекршили су међународне законе

 

Председник Палестине је оптужио администрацију председника Џозефа Бајдена да не поштује обећања и обавезе, ћути о израелској крађи палестинских средстава, упркос тврдњама да жели да ојача утицај Палестине у региону

Палестинске власти ће преиспитати билатералне односе са Сједињеним Америчким Државама с обзиром на то да су ставиле вето на пријем Палестине у УН, рекао је палестински председник Махмуд Абас.

Он је додао да су САД прекршиле све међународне законе и одустале од обећања у вези са решењем о две државе и постизањем мира у региону

У интервјуу за палестинску агенцију ВАФА, Абас је нагласио да “неодговоран”‘ и “сраман” вето САД представља “агресију” на права, историју, земљу и светиње палестинског народа, као и да је овим потезом доведено у питање поштовање воље међународне заједнице.

“Док се свет слаже око примене међународног закона и стоји уз Палестину, Америка наставља да подржава окупацију, одбијајући да примора Израел да прекине свој геноцидни рат. САД обезбеђују Израелу оружје и средства која убијају нашу децу и уништавају наше домове, а против нас стоји на међународним форумима, и не доприносе безбедности и стабилности у региону”, истакао је председник Палестине.

Абас је оптужио администрацију председника Џозефа Бајдена да не поштује обећања и обавезе, ћути о наводној израелској крађи палестинских средстава, упркос тврдњама да жели да ојача утицај Палестине у региону.

Он је додао да је неопходно да САД схвате да се Блиски исток неће стабилизовати без праведног решења палестинског питања, истичући да је “Јерусалим, са својим исламским и хришћанским светињама, црвена линија коју нико не може да пређе”.

Тресла се гора, родио се миш: Да ли је криза између Ирана и Израела (за сада) готова?
 

Абас је критиковао, како наводи ВАФА, америчку политику двоструких стандарда и подршке Израелу у агресији на палестински народ, наводећи да то неће створити реалност прихватљиву за палестински народ и никоме неће донети сигурност и мир.

“Палестински циљ је непроменљив. Жртве, стрпљење и отпорност палестинског народа на њиховој земљи и њихова несаломива воља осујетиће све политике које подржава Америка. Они неће дозволити договоре који не служе националном интересу, а све завере ће се срушити пред стварношћу и моћи Јерусалима”, упозорио је Абас.

(РТ)

Један коментар

  1. Јелена

    Вето Америке јесте и неодговоран и сраман чин. и јесте агресија на Палестину. Отимање средстава Палестине – није наводно него видљиво; изводе га,заједнички, Израел и Америка. А тек ужасан геноцид који Израел (уз помоћ Америке) спроводи ннад палестинским народом, целом свету видљив и јасан, само не и званичнику САД који, безочно, изјављује да нема доказа да је на делу геноцид… Шта, онда, ЈЕСТЕ геноцид? Догађај, зар, у Сребреници???
    “Израел има право да се брани”. Геноцидом? Срам било светску силу за њене аршине! И Израел који је надмашио нацистичку Немачку!
    Саосећам са палестинским народом…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *