BLOKADA AMERIKANACA U SB UN: Niko nije kriv za masakr nad Palestincima

SJEDINJENE Američke Države blokirale su saopštenje Saveta bezbednosti UN koje je predložio Alžir, a podržale arapske zemlje, a u kojem bi izraelske snage bile okrivljene za otvaranje vatre na Palestince koji su čekali na isporuku hrane i druge humanitarne pomoći u blizini grada Gaze i za ubistvo više od 100 ljudi.

Palestinski ambasador u UN Rijad Mansur rekao je novinarima posle hitnog zatvorenog sastanka SB UN da je 14 od 15 članova SB podržalo izjavu, navodi AP.

Sjedinjene Države nisu podržale izjavu, a zamenik američkog ambasadora Robert Vud je, na pitanje novinara zašto su SAD donele takvu odluku, odgovorio da nisu poznate sve činjenice o incidentu.

Vud je dodao da postoje kontradiktorni izveštaji i da SAD pokušavaju da prikupe sve činjenice, uključujući i “okolnosti oko toga kako su ljudi umrli”. Prema njegovim rečima, diplomate rade da “vide da li može da se nađe nešto oko čega se svi mogu složiti“.

Kancelarija za medije palestinskih vlasti u Gazi pod kontrolom Hamasa saopštila je juče da su u izraelskim vojnim udarima ubijena 104 Palestinca i ranjeno još 700, dok su čekali kamione sa pomoći u gradu Gazi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *