БЛОКАДА АМЕРИКАНАЦА У СБ УН: Нико није крив за масакр над Палестинцима

СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе блокирале су саопштење Савета безбедности УН које је предложио Алжир, а подржале арапске земље, а у којем би израелске снаге биле окривљене за отварање ватре на Палестинце који су чекали на испоруку хране и друге хуманитарне помоћи у близини града Газе и за убиство више од 100 људи.

Палестински амбасадор у УН Ријад Мансур рекао је новинарима после хитног затвореног састанка СБ УН да је 14 од 15 чланова СБ подржало изјаву, наводи АП.

Сједињене Државе нису подржале изјаву, а заменик америчког амбасадора Роберт Вуд је, на питање новинара зашто су САД донеле такву одлуку, одговорио да нису познате све чињенице о инциденту.

Вуд је додао да постоје контрадикторни извештаји и да САД покушавају да прикупе све чињенице, укључујући и “околности око тога како су људи умрли”. Према његовим речима, дипломате раде да “виде да ли може да се нађе нешто око чега се сви могу сложити“.

Канцеларија за медије палестинских власти у Гази под контролом Хамаса саопштила је јуче да су у израелским војним ударима убијена 104 Палестинца и рањено још 700, док су чекали камионе са помоћи у граду Гази.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *