УКРАЈИНА ПРЕДАЛА АВДЕЈЕВКУ

Главнокомандујући украјинских трупа Александар Сирски саопштио је ноћас одлуку о повлачењу Оружаних снага Украјине из града.

 

– На основу оперативне ситуације око Авдејевке одлучио сам да повучем наше јединице из града и пређем у дефанзиву – написао је Сирски на Фејсбуку.

Сирски је додао да су војници “достојанствено испунили” своју војну дужност.

– Учинили су све да униште најбоље руске војне јединице и нанели су непријатељу значајне губитке у људству и техници. Предузимамо мере за стабилизацију ситуације и очување положаја. Животи војног особља су највећа вредност. Авдејевку ћемо ипак вратити – написао је Сирски.

Новинска агенција Укринформ, позивајући се на генерала Александра Тарнавског, команданта Групације Оружаних снага Таврија, наводи да се украјинске трупе већ повлаче са уништених положаја и да је неколико војника заробљено. Тарнавски наводи да се борбе у граду настављају.

– Предност у гранатама је 10 према 1 и налазимо се под сталним бомбардовањем тако да је ово једина исправна одлука. Опкољавање није дозвољено, људство је повучено, наши војници су заузели одбрамбене положаје на одређеним линијама – рекао је Тарнавски.

(РИА Новости)

Један коментар

  1. Malo morgen ćete povratiti sve što su Rusi zauzeli.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *