“ПОТПУНО НЕПРИХВАТЉИВО” Министарство спољних послова Србије упутило протестну ноту Хрватској због изјава Грлић Радмана

МИНИСТАРСТВО спољних послова Србије упутило је данас протестну ноту Амбасади Хрватске у Београду поводом неприхватљиве изјаве министра спољних послова Хрватске Гордана Грлић Радмана, преноси Танјуг.

“Министарство спољних послова Републике Србије и овим путем жели да укаже на потпуну неприхватљивост изјава” министра спољних послова Хрватске Гордана Грлић Радмана изречених 24. фебруара на Дневнику Н1 телевизије у Загребу, упућених против председника Србије Александра Вучића и Републике Србије у целини, саопштило је МСП Србије.

Министарство је такође указало како те “изјаве представљају даљи наставак изградње атмосфере мржње према Србији и српском народу и нарушавају заједничку политику промовисања мира и стабилности у региону”.

“Министарство спољних послова Републике Србије исказује очекивање да ће се високи званичници Републике Хрватске у наступајућем периоду уздржати од изјава које представљају мешање у унутрашње ствари Републике Србије, те водити политику помирења и добросуседских односа две државе,” наведено је у протестној ноти Министарства.

Грлић-Радман је гостујући у суботу на хрватској Н1 изјавио да су једно грађани Србије, а друго Вучић и његова политика која, како је навео, мора да одлучи “на којој ће столици да седи” и додао да “Вучић може бити трабант и сателит Русије, али неће се допустити утицај Руса или други малигни утицаји који би нарушили стабилност Западног Балкана”.

Реагујући на те изјаве, Вучић је истакао да хрватски министар спољних послова не само да се меша у унутрашње ствари Србије, већ вређа српски народ и прети грађанима Србије.

“Хрватски министар не само да се брутално меша у унутрашње ствари Србије, већ по обичају лаже и вређа српски народ и прети грађанима Србије. Грлић-Радман је једно у праву, можда сам ја нечији трабант, можда и вартбург, можда и фића, али никада нисам био ничији потрчко и слуга, што се за Грлић-Радмана не може рећи. Да не идем далеко у прошлост, било би сувише болно”, написао је Вучић на Инстаграм налогу будуцностсрбијеав.

Један коментар

 1. “ПОТПУНО НЕПРИХВАТЉИВО” Министарство спољних послова Србије упутило протестну ноту Хрватској због изјава Грлић Радмана”

  Потпуно правилно и ја то с моје стране подржавам.
  Тако ради озбиљна држава.

  Оно што ми није јасно је зашто изостадоше протестне ноте на адресу Јусе.
  Та они су направили толика непочинства према нашој држави и нашем народу, особито на Косову и Метохији.
  Тамо су увелико изашли из мандата УН и резолуције 1244.
  Тако да мени ова сва прича личи на ону народну” не чачкај мечку”.
  Ако већ не смеш џарнути мечку зеца можеш кад год ти се прохте.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *