Лидер телекомуникационе индустрије – м:тел усвојио Дивидендну политику: Акционарима загарантовано најмање 50% нето добити

Управни одбор компаније м:тел усвојио је стратешки документ Дивидендне политике којим је свим акционарима загарантована исплата дивиденде у износу од најмање 50% нето добити. Оваквом политиком m:tel потврђује лидерску позицију у исплати дивиденде, која је значајно већа од светског стандарда, јер телеком оператери просечно исплаћују око 30% своје добити.

Иако доношење Дивидендне политике није обавеза акционарских друштава која послују на берзи, генерална директорка компаније m:tel Јелена Триван истиче да је m:tel то урадио добровољно као знак обавезе према акционарима и њихове сигурности у своје улагање.

„Имајући у виду да је m:tel годинама исплаћивао 100% своје добити, оваквом политиком компанија се званично обавезала да ће акционари увек имати сигуран принос. Ми желимо да нашим акционарима вратимо најмање 50% нето добити, а да остатак инвестирамо како би расла и вредност компаније и вредност акција. Дивидендном политиком је дефинисан доњи праг, односно да износ никада неће бити испод 50% нето добити, док је горњи праг свакако 100%“, каже Јелена Триван, генерална директорка компаније m:tel.

Према анализи удружења економиста „Банкарство-Интелиџенс-Финансије-Економија“, профитабилност m:tel-а најбоље је видљива кроз поврат на капитал (РОЕ), а са загарантованом исплатом од 50% нето добити акционари м:тел-а ће остварити већи поврат на уложени капитал него акционари BH Telecom-а чак и ако овај телеком оператер одлучи исплатити комплетну добит. Из компаније m:tel истичу да је Дивидендном политиком додатно потврђено да је m:tel компанија у коју треба и вреди улагати.

Извор фотографије: m:tel ПР

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *