Финализиране мере за унапређење материјалног положаја запослених

Фото: Пошта, Тијана Рајковић

Вршилац дужности директора Поште Србије Зоран Ђорђевић, одржао је данас састанак са делом руководства и пословодства, укључујући Функцију услуга, Функцију поштанске мреже, Функцију управљања кадровима, те Функцију ИТЕК и независно предузеће Пост Про, како би се финализирали задаци и хитне мере за побољшање пословања и унапређење материјалног положаја запослених.

Након четворосатног рада, усаглашен је акциони план за наредни период и договорено је да свака функција достави ходограм активности, како би се што пре почело са применом договорених мера. Израђен је нацрт ценовника нових Пост експрес услуга, као и предлог анекса уговора о раду,  којим  ће  запосленима  у  технологији  бити  омогућен  допунски  рад.  С  тим  у  вези, усаглашен је нацрт споразума са независним предузећем Пост Про,  анализирани су предлози модела који ће се примењивати за запослене у технологији, и установљена је методологија исплате, односно начин и висина накнаде за запослене.

У циљу пријема нових извршилаца у технологији и прерасподеле запослених, као и омогућавања једнаких услова и могућности за увећану зараду за све запослене, на састанку је анализиран и план за реорганизацију рејона и норми за поштаре и достављаче, степен и разлози оптерећености рејона и број извршилаца који недостаје.

Очекивано је да се са применом нових мера за побољшање материјалног статуса запослених почне већ у новембру, како је и в.д. директор Поште Србије обећао, а висина накнаде на основу учинка достизаће и преко 40 процената у случајевима изузетних резултата и велике продуктивности, односно остваривањем норме.

Договори са данашњег састанка биће презентовани директорима свих радних и регионалних радних јединица, координаторима и управницима из целе Србије, који ће на састанку заказаном за понедељак добити конкретна упутства о начину спровођења нових задатака, и који су у обавези да детаљно информишу и едукују све запослене о новинама и мерама којима ће бити побољшан материјални положај запослених.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *