Pošta Srbije domaćin Generalne skupštine Postevrope 2024.

Foto Pošta Ana Stojanović
Pošta  Srbije  izglasana  je  u  Bratislavi  za  domaćina  jubilarne  40.  Generalne skupštine Postevrope – Asocijacije javnih poštanskih operatora Evrope, iz 53 evropske države. Ova važna manifestacija održaće se u Beogradu 2. novembra 2024. godine, sa čijom pripremom se intenzivno kreće već sad, a koja će dogodine okupiti veliki broj delegata iz cele Evrope, što će biti idealna prilika za razmenu ideja i iskustava u poštanskom sektoru.

Postevropa raspolaže mrežom od preko 175.000 prodajnih punktova i više od dva miliona zaposlenih i na dnevnom nivou povezuje preko 800 miliona ljudi, što govori o njenoj veličini i značaju u svetu poštanskih usluga.

Glavni cilj Postevrope je podrška razvoju poštanske industrije kroz implementaciju strateških  projekata  od  značaja  za  javne  operatore  u  Evropi.  Ova  organizacija,  takođe, aktivno  radi  na podsticanju  međusobne  saradnje  između  članica  i  razvoju  inovativnih rešenja u poštanskom sektoru.

Izbor Pošte Srbije za domaćina ovog važnog događaja priznanje je njenog statusa, kompetentnosti i uloge u evropskom poštanskom sektoru i prilika za našu zemlju da se predstavi u najboljem svetlu i učestvuje u razvoju i unapređenju poštanskih usluga u Evropi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *