Пошта Србије домаћин Генералне скупштине Постевропе 2024.

Фото Пошта Ана Стојановић
Пошта  Србије  изгласана  је  у  Братислави  за  домаћина  јубиларне  40.  Генералне скупштине Постевропе – Асоцијацијe јавних поштанских оператора Европе, из 53 европске државе. Ова важна манифестација одржаће се у Београду 2. новембра 2024. године, са чијом припремом се интензивно креће већ сад, а која ће догодине окупити велики број делегата из целе Европе, што ће бити идеална прилика за размену идеја и искустава у поштанском сектору.

Постевропа располаже мрежом од преко 175.000 продајних пунктова и више од два милиона запослених и на дневном нивоу повезује преко 800 милиона људи, што говори о њеној величини и значају у свету поштанских услуга.

Главни циљ Постевропе је подршка развоју поштанске индустрије кроз имплементацију стратешких  пројеката  од  значаја  за  јавне  операторе  у  Европи.  Ова  организација,  такође, активно  ради  на подстицању  међусобне  сарадње  између  чланица  и  развоју  иновативних решења у поштанском сектору.

Избор Поште Србије за домаћина овог важног догађаја признање је њеног статуса, компетентности и улоге у европском поштанском сектору и прилика за нашу земљу да се представи у најбољем светлу и учествује у развоју и унапређењу поштанских услуга у Европи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *