ВУЧИЋ У ДНЕВНИКУ РТС: Плашим се да ситуација на Косову и Метохији измиче контроли

Председник Републике Србије Александар Вучић говорио је за Дневник РТС и упозорио на тешку ситуацију за српски народ на Косову и Метохији.

– Данас су ухапшена још тројица Срба уз објашњење да је малтретирао неког на неком гробљу, толико смешно и застрашујуће да речи немам – рекао је Вучић говорећи о хапшењу Срба на КиМ.

Увек ће две стране да буду криве, ако смо ми бар мало криви, увек ћемо само ми да будемо криви. Срби ће да пате и да плате, ударио је на Север и на општину Вучитрн, очигледно је да се неће заустављати. У складу са тим доносићемо мере. У зависности од тога када ће бити заказана седница доносићемо одлуке. И на једној и на другој лично ћу да присуствујем. Да седница за УМНИК буде у термину када сам са председником Кине Сијем. Нема велики број европских лидера са којима се нисам састао. Имали смо много контаката и разговарао сам дуго са шпанским премијером. Са неким људима сам се први пут срео, од Парагваја, до централних америчких држава. Довољно смо разумни и паметни да знамо којим путем треба да идемо – поручио је Вучић.

Истиче да је веома важан састанак са председником Јужне Кореје.

– То је страшно важно, али плашим се да ситуација на Косову и Метохији полако, али сигурно, измиче контроли. Кад вас ставе у ћошак из ког немате куд тад морате да се браните свом својом снагом. У британској доктрини је то као “пацов у углу, са све четири ноге” – рекао је Вучић. 

Каже да ћемо гледати да заштитимо и сачувамо наш народ. 

– Ми да се предајемо нећемо. Никакве капитулације неће бити – поручио је он.

Истиче да га више интересује реакција Запада на изјаву министра одметничке владе у Приштини да ће бити ухапшен ако оде у Грачаницу.

– Свечља је већ покушавао да унизи мог сина, па није успео. Страшан је грех када неко хоће да оде у своју светињу или на литургију. То је прави разлог за хапшење некога и довољно говори о њиховој демократској природи и о онима који их подржавају. На крају ћемо да видимо ко ће кога да ухапси – рекао је Вучић.

Један коментар

  1. Обећао је да ће употребити сва политичка средства ! А Војска Србије је једно од тих средстава .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *