ВУЧИЋ: Бајден је као највише вредности човечанства навео територијални интегритет, суверенитет, а тек под три људска права

Председник Србије Александар Вучић обратио се грађанима из Њујорка током годишњег заседања Генералне скупштине УН. Он је у свом обраћању поменуо и говор америчког председника Бајдена, Резолуцију 1244 и да очекује притиске због неувођења санкције Русији.

Председник истиче да је политика Србије политика озбиљности и одговорности и да је то фер политика, одговарајући на питање о неувођењу санкција Русији.

– Прво ће да ми држе предавање овде за 7-8 минута, па ће и сви остали да ми држе придике. Саслушаћу их, па ћу да им кажем да Србију као председник водим ја и докле год је тако, водићемо такву политику. Знамо како смо ми пролазили са санкцијама. Што бисмо ми у таквим стварима учествовали? – питао је Вучић.

Он је указао на чињеницу да је Бајден на прво место ставио територијални интегритет, на друго суверенитет, а тек на треће људска права.

– Бајден је у свом говору као највише вредности човечанства навео под један територијални интегритет, под два суверенитет тек под три људска права. Више пута се позивао на Повељу УН и на акте УН – рекао је Вучић.

Председник је подсетио на противправну агресију на СРЈ.

– Не знам да ли ћу у свом говору успети, а покушаћу да подсетим и Бајдена и Бербокову, која је рекла да Немачка увек стоји уз Међународно право и повеље УН, па да их подсетим да то сасвим и није случај. Пре свега ’99 када су мимо одлука СБ УН, једну слабашну земљу, 19 најачих тукли, бомбардовали и убијали њихов народ, до тога да и даље не признају валидно, односно важеће позитивно правне прописе УН укључујући и Резолуцију 1244. еликима је све дозвољено, а ми који смо мали боље да на време схватимо колико смо мали. Ја то још нисам схватио, можда ме придикама убеде.

Један коментар

  1. mnogi ne postuju medjunar. pravo i povelju UN

    U pravu je Bajden, nista pogresno nije rekao. Zato je stavio na prvo mesto da se postuje teritorijalni integritet drzava, na drugo mesto suverenitet, i na trecem mestu ljudska prava – pozivajuci se na Medjunarodno pravo i Povelje UN-a. PROBLEM JE sto te drzavne principe nije postovala Nato Amerika koja je devedesetih godina bombardovala Srbiju.
    Po tom pitanju postovanja medjunarodnih principa nista niste bolji ni Vi predsednice Srbije jer ste Briselskim sporazumom 2013. teritorijalni integritet i suverenitet Kosova i Metohije kao sastavni deo Srbije predali siptarskoj-albanskoj nacionalnoj manjini, Kosovo dobilo sve statusne drzavne atribute, a narodu ste govorili da nikada necete predati siptarima Trepcu, Gazivode, teritorijalni integritet… a sve si im predao. Za kosmetske Srbe si formulisao “koncept” ASOCIJACIJU/ZAJEDNICU opstina sa srpskom vecinom (ZSO) u (tzv.) drzavi Kosovo, i prikljucio ga Briselskom sporazumu (to je rekla premijerka Ana Brnabi’ u Politici od 19.2/23 kada je govorila o pametnoj i mudroj politici koju sprovodi nas predsednik Vucic), nema zakonska “izvrsna ovlascenja, koja ce upravljati po zakonima i ustavu Kosova kao i sve Kosovske opstine. Namece se zakljucak da iz navedenih konstatacija Briselski sporazum nije prosao skupstinsku debatu, proceduru2013, da se prikrije “sustina Br. sporazuma. U politici ima mnogo kontradiktornosti kojim se obmanjuje narod. Da skratim.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *