Како је створена лажна слика да су Срби покренули насиље?

ТРАГИЧНА ДОГАЂАЊА НА КиМ: Оружани сукоб у селу Бањска

Испоставило се да је један део говора председника Србије на Генералној скупштини УН у Њујорку веома важан за разумевање најновијих догађања у Бањској!

У свом говору на Генералној скупштини УН у Њујорку председник Александар Вучић је документовано објаснио перфидне злочиначке планове Аљбина Куртија у вези са етничким чишћењем Срба са КиМ, али и прљаву и подлу улогу водећих западних сила које му пружају подршку. Један сегмент тог говора је веома важан за разумевање дешавања у Бањској. Председник је нагласио да годинама на КиМ нема напада на Албанце, нема повређених Албанаца и да су жртве искључиво Срби. „Случајно“, одмах након ове констатације, ситуација се променила – имамо убијеног и рањеног Албанца. Као да је неко и сам закључио да је то што нема повређених Албанаца велика грешка код креирања јавног мнења на Западу и пожурио да ту грешку исправи.

ЛАЖНА СЛИКА Због журбе, планери су направили више грешака, па се јасно види да догађај није спонтан него детаљно испланиран – велики број приштинских специјалаца сакупљених у недељу, веома брза интервенција блокирања Бањске, припремљена саопштења о терористима, СПЦ као леглу тероризма, оптужбама српског државног врха, скривеном респективном оружју, „Вагнеру“ и ко зна чему све. Србима и Србији ескалација апсолутно није одговарала. Једини који је грозничаво желео ескалацији био је Курти. Српски државни врх водио је интензивну дипломатску кампању, након које су Курти и они који га подржавају дошли у непријатну ситуацију да се међусобно свађају, оптужују и тужакају својим менторима. Све то је требало спектакуларном акцијом анулирати и поново Албанце приказати као жртве а Србе као агресоре и терористе.
Делују збуњујуће, па и на српску јавност, два камиона у виду барикаде на уласку у село Бањска, по чему се закључује да су Срби ту барикаду бранили оружјем и убили албанског „полицајца“. То је створило лажну слику да су Срби покренули насиље, што је Колективни запад једва дочекао. Мисле ли да не знамо како се осмишљавају њихове (прљаве) акције? Најпре се Срби додатно заплаше бацањем бомби у дворишта виђенијих Срба, ради боље уверљивости „сулуди“ Албанац јури српску децу ножем, а након тога се (вероватно) лансирају уверљиве гласине да је наредне ноћи Бањска на мети за бомбе, хапшења и злостављања. И шта су могли Срби него да поставе барикаде и да буду на стражи, како би бранили своје село и породице (децу). Приштина има извиђачке дронове и зна за барикаду, па шаље „полицијску“ патролу баш у то село, у глуво доба ноћи, где иначе немају шта да траже. Зашто је изабрана баш Бањска? Зато што немају капацитете да се стварно одбране, зато што је ту чувени манастир Бањска и зато што су у њему ходочасници из Новог Сада које је лако осумњичити да су убачени терористи.

СРБИ, ДОКАЖИТЕ ДА НИСТЕ ПРВИ ПУЦАЛИ Зашто би Срби пуцали на двочлану приштинску патролу? Мала је вероватноћа да су они то стварно урадили. У пракси бројних прљавих акција моћних западних ОС, далеко је вероватније да је неко из мрака отворио ватру, снајпером или аутоматским оружјем и по једнима и по другима, на обе стране барикаде, где ни сами актери не би знали да објасне ко је први отворио ватру. Тако се то ради, па ето, Срби докажите да нисте пуцали први, када комплетну истрагу врши приштинска полиција и евентуално пристрасни Еулекс. Не морају Албанци да убијају сами своје, ту је база Бондстил да сакрије професионалне пуцаче. Није ли тако прикривен и Фљорим Ејупи, злочинац који је дигао у ваздух аутобус Ниш-експреса. Нисмо наивни и знамо шта раде планери на Западу и извођачи из Приштине. Зато је једини начин мирног решења проблема на КиМ да се надлежност над мисијом и посредовање у преговорима стварно врате у оквире УН. Иако знамо ко је крив за невине жртве и коме одговара ескалација, неће бити лако да се раскринкају пласиране лажи и подметања.

Један коментар

  1. ..mislite da nekoga u Srbiji iinteresuje istinski scenario? Opozicija seta- predizborna kampanja u jeku, narod..puna Arena, scene mase u zanosu, plac majke, grcanje POTRESENE publike dok se tela nasih momaka hlade ne samo uz risinu vec i OSUDU. Srbija nekoliko dana u ” zalosti” u znaku ESTRADE.
    Ima li u Srbiji Srba? Jeli tako glasilo slavno pitanje ruskog ambasadora. To je pitanje svih pitanja, a ne Radojcic, Vucic, Kurti, Zapad. Narod koji ne kaznjava izdaju i treba da nestane. Narod koji predaje svoje predsednike, svoje heroje, onaj koji zivi od hleba i igara treba da izumre. Izdaja je jedina stvar koja se NE PRASTA? A narod je cutao kod svake izdaje.

    5
    1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *