ЏЕЛАТ ПРЕКО НОЋИ ОБУКАО ПЛАШТ ЖРТВЕ: У медијској интерпретацији Запада окршај у Бањској као гумицом избрисао сва Куртијева недела

ОБРАЧУН у Бањској на северу Косова и Метохије, у којем је за викенд погинуо један албански полицајац, али и најмање четворица Срба, као гумицом је избрисао непочинства режима Аљбина Куртија према српском народу која се ређају као на траци још од почетка његовог мандата 2001. године.

У пропагандној медијској машинерији западних ментора “лажне државе” они који месецима трпе терор Приштине муњевито су се изврнули у терористе. Мада никада са те стране није било емпатије за српске жртве, тек сада, после рафала покрај задужбине краља Милутина, нико неће помињати шта је претходило масакру – да је пуцано у Срећка Софронијевића док је мирно протестовао у Рудару, да су меци нашли пут до дечака Стефана Стојановића и његовог нешто старијег рођака Милоша док су носили бадњак у Штрпцу, да је тешко рањен Драгиша Гаљак којем је тзв. косовска полиција сасула метке у леђа, да су бацане бомбе на српске куће… Неће бити ни слова о томе да су специјалци РОСУ прекидали чак и транспорт лекова за болницу у Митровици, да до Срба није могло да дође ни млеко ни брашно.

Према речима некадашњег министра спољних послова Владислава Јовановића Београд има посла са “несташним партнерима из Приштине и са запада, чије је став унапред познат, а све друго што се дешава током дијалога – осмех, договор, добра вест, лоша вест су манипулативна средства”.

– Циљ је да се сада убрза завршетак те балканске приче и да Косово потпуно буде међународно прихваћено и непобитно у сваком смислу. Такође, поента је да Србија обустави отпор и прихвати стање ствари, а заузврат ће добити малу утеху – улазак у свет богатих и лепих, у евроатлантске интеграције, наравно без Косова и то као последњи члан са посебним правилима, односно у вазалном односу. Куртијев посао је да буде непрекидни каменчић у ципели који жуља, излуђује нас, застрашује да се спрема нова “Олуја”… Да застане срце у јунака и да се одлучимо на предају. До сада су изводили провокације, а сада користе Бањску као обрт којим желе да пребришу све што су радили до сада. Одједном сада жртве нисмо ми него друга страна. Поставља се питање да ли је та несрећа резултат очаја појединих Срба, који су искочили из сопственх зглобова или је то филигрантска операција који су извели неки други фактори, али се користи за то да – жртве и џелат промене место.

Он наводи да су неки пожурили да нас демонизују као деведесетих, а уздижу Куртија и његову антисрпску политику, а има и оних који сада позивају да се вратимо дијалогу, спремају опет неки споразум са батином и шаргарепом и користе новонасталу ситуацију да нас натерају на неповољан договор, јер је циљ дијалога да Србија буде покорена.

Дипломата у пензији Зоран Миливојевић је истакао да су западни центри наклоњени приштинској страни.

– Брисел и Вашингтон су могли да претпоставе шта може да се деси, али није било политичке воље да се то спречи. Они говоре само о погинулом полицајцу. То треба осудити, али нико не помиње друге жртве. Реаговање западних центара моћи постаје ирелевантно, они контролишу ситуацију на терену, а постоји и логистичка подршка акцијама Приштине. Толеришу се све мере и акције косовских снага и дуге цеви, доста онога што је јасно прецизирано да је немогуће и да не сме да се дешава – рекао је Миливојевић и додао да то што су “српске општине на северу проглашене зоном антитерористичке акције омогућава да се репресија и даље спроводи”.

(С.Ровчанин Томковић, “Вечерње новости”)

Један коментар

  1. Dok se kosovski momci za slobodu prozivaju teoristima Zelenski i kanadski parlament priredjuju ovacije nacisti. Kanada ima mracnu istoriju o odnosu prema nacistima, pa sta! Ministar za migracije otvoreno izjavljuje da je u Kanadu nacista mogao lakse uci nego Jevrej, zrtva holokausta, pa sta! Ekstremni desnicari, neskriveni nacisti, godinama su terorisali domace Ruse, pa sta! Kurti mesecima vrsi teror nad Srbima, pa sta! Narod ima jednu : hoce im se, moze im se.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *