„То би била катаклизма за нас“: Вучић поводом Орбанове изјаве о могућем нападу на Јужни ток

Председник Србије Александар Вучић рекао је да би за Србију била катаклизма уколико би се дошло до напада на “Јужни ток” којим се руски гас допрема до наше земље.

 
За нас би то било катаклизма, буквално катаклизма“, рекао је Вучић новинарима током обиласка реконструисаног пут од Рашке до Новог Пазара на захтев да прокоментарише изјави мађарског премијера Виктора Орбана који је рекао да су Мађарска и Србија након дизања у ваздух гасовода „Северни ток“ упозориле да ће задирање на руте које користе за допремање руског гаса сматрати поводом за рат.
“Виктор Орбан је то условно говорио, надамо се да никоме неће пасти на памет да нам током зиме ускрати оно што смо ми изградили, платили и купили, и Мађарска и Србија”, казао је Вучић.
Он је нагласио да нема никаквих назнака да ће тако нешто да се догоди.
“Додуше у оваквом лудилу… Ја сам са Виктором и са Бугарима о томе разговарао, за нас је то од великог значаја. Ми сад имамо велике резерве гаса”, казао је председник Србије.
Подсетимо, Орбан је у среду рекао да је Мађарска одмах оквалификовала извођење из строја „Северног тока“ као терористички акт, а одсуство тако оштре реакције Немачке назвао је „испољавањем дефицита суверенитета“.
„Ми Мађари одмах смо јасно ставили до знања да постоји још један гасовод – не ‘Северни ток’, већ ‘Јужни ток’, којим гас долази из Русије дуж јужног коридора – Турску, Бугарску, Србију и Мађарску. Заједно са премијером Србије јасно сам ставио до знања да, ако неко жели да са јужним коридором уради исто што је урађено са северним, онда ћемо то сматрати као повод за рат, терористички напад и одмах ћемо реаговати“, нагласио је Орбан.
„Зато немојте то да радите. Можда то можете да радите са Немцима, али не можете са овим регионом“, упозорио је он.

Један коментар

  1. Откуд смелост Орбану да изиграва војсковођу , да од Алекса Вучића прави Алексу Ненадовића . Да нам дахије донесу у зобници главу најдражег сина . Има он своју председницу Каталин Новак , с њеном главом слободно нек се игра . Србија неће ратовати док се радикали питају !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *