Отворен први „Пошта шах куп“

Шаховски клуб ПТТ Београд организовао је први „Пошта шах куп“, који је отворио в. д. директор Поште Србије Зоран Ђорђевић симболичним повлачењем првог потеза заједно с нашом прослављеном шахисткињом Алисом Марић.
„Традиција играња шаха у Пошти Србије постоји готово деведесет година, а шаховски клуб ПТТ Београд у деценијама иза нас остваривао је велике успехе. Данас, када поред нас стоји једно велико име као што је Алиса Марић, која нам је значајно помогла претходних месеци водећи у нашем клубу бесплатну школу шаха за најмлађе, наши планови су још већи. Овај турнир представља први корак, а верујем да ћемо у наредном периоду организовати још шаховских догађаја и турнира, и основати још шаховских секција широм земље“, рекао је Зоран Ђорђевић, в. д. директор Поште Србије.


Алиса Марић поздравила је шахисте запослене у Пошти Србије и пожелела им добре потезе, добре комбинације, борбеност и успешан турнир.
На Купу су учествовале секције Шаховског клуба из радних и подручних јединица Поште Србије, као и екипе радника пошта из Зајечара, Ниша, Врања, Краљева, Чачка, Крагујевца, Шапца, Сремске Митровице и Београда. Екипе су наступале на три табле, а време партије је било ограничено на 15 минута по играчу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *