МИРНО СЕДЕЛИ НА ЗЕМЉИ, ПА “НЕСТАЛИ” ИЗА КОРДОНА КФОР-а: Ево доказа да ухапшени Срби на митингу нису учествовали у нередима

ВИДЕО и фото материјал који је екипа Ким радија снимила у понедељак, 29. маја, у поподневним сатима непосредно пре избијања нереда у Звечану, показује да су Радош Петровић и Душан Обреновић “нестали” иза кордона КФОР-а пре инцидента, па је јасно да у њему нису учествовали, нити су могли да нападну било кога, пошто су претходно – приведени.

Накнадним увидом у снимљени материјал установљено је да се на снимку јасно види да Радош Петровић, момак са брадом и наочарима који седи поред Горана Ракића, позива окупљене да се смире и поседају, а потом са њима пева “Косово је срце Србије”. Тада се кордон КФОР-а на тренутак “отвара” и у њему Радош Петровић нестаје.

– Већ данас ћу снимак и фотографије проследити Специјалном тужилаштву како би се отклонила свака сумња у односу на мог брањеника. Из снимка се јасно види да је господин Петровић из седећег положаја увучен у кордон КФОР-а пре почетка нереда – рекао је за Ким радио бранилац Радоша Петровића, адвокат Дејан А. Васић.

На фотографијама сукцесивно снимљеним у периоду од једног минута се такође види како Петровић и Обреновић (са капом, седи непосредно до Петровића) “нестају” иза кордона КФОР-а.

– То је оно о чему смо суду указивали током седнице, да је фактички моменат лишавања слободе мог клијента тај тренутак који се види на сликама, а не како тужилаштво тврди 23.30. Надаље, види се да је мој брањеник мирно протестовао и да је са земље увучен од стране војника КФОР-а. Суду и тужилаштву проследићу ове фотографије данас – казао је за Ким радио бранилац Душана Обреновића, адвокат Предраг Миљковић.

Са њима је иза кордона увучен још један човек у плавом прслуку, али је он касније, како се сазнаје, пуштен.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *